Ildsjæle får støtte af PFA Brug Livet Fonden

PFA Brug Livet Fondens støtte i 2010 går til Girltalk.dk og Servicehunde til Handicappede. Begge sager er drevet af personlige ildsjæle og sætter fokus på et vigtigt, men mindre kendt problem.

PFA Brug Livet Fondens bestyrelse har i år valgt fokusere på sager drevet af private ildsjæle med et stort engagement. Samtidig lagde alle medlemmer af bestyrelsen vægt på, at det ville gøre størst positiv forskel, at vælge sager som behandlede et alvorligt emne, der har behov for større offentlig opmærksomhed. Således kan den forestående indsats for at rejse yderligere midler bidrage til at sætte fokus på et nyt og vigtigt emne.

”Samtlige ti sager er virkelig gode sager, men alle i bestyrelsen havde stor umiddelbar sympati for GirlTalk.dk og Servicehunde til handicappede, der begge løfter en vigtig samfundsopgave. Vi besluttede, at årets hjertesag er GirlTalk.dk, som modtager 100.000 kroner. Servicehunde til Handicappede modtager 25.000 kr. Begge sager vil desuden få hjælp og opbakning fra PFA til synliggørelse og at rejse flere midler i 2010,” siger bestyrelsesformand Svend Askær.

Vi kan slet ikke få armene nedBegge organisationer er glade for støtten og ser frem til det videre samarbejde.

”Jeg er virkelig glad og taknemmelig for, at bestyrelsen i PFA Brug Livet Fonden har udvalgt GirlTalk.dk til årets hjertesag, det betyder nemlig, at vi kan hjælpe endnu flere piger til at bruge livet. Vi ser frem til at gøre en forskel for pigerne sammen med PFA og samtidig få støtte til at indsamle flere midler til vores sag,” siger Anna Lynge.

”Vi kan slet ikke få armene ned,” siger en meget glad og rørt Lise Lotte Christensen, chefinstruktør i foreningen Servicehunde til Handicappede, da hun modtager budskabet om, at STH er udvalgt til at modtage støtte fra PFA Brug Livet Fonden.

”Såvel pengene som hele den opbakning og anerkendelse, der ligger bag udvælgelsen af netop vores hjertesag blandt så mange virkelig gode sager, gør os simpelthen så glade og stolte. Med hjælp fra PFA Brug Livet Fonden, kan vi træne endnu flere servicehunde og dermed hjælpe personer med bevægelseshandicap til en mere uafhængig hverdag. Vi ser meget frem til at samarbejde med Brug Livet Fonden i 2010 blandt andet om at udbrede kendskabet til servicehundesagen i Danmark.”

Om GirlTalk.dkInitiativet er startet af Anna Lynge. Hun oplever selv, at unge piger i dag føler sig under et større og større pres, uden at have nogen at kunne vende sig til for at få hjælp. Mange piger knækker under pres og lavt selvværd, hvilket kan ende med selvdestruktive handlinger. På GirlTalk.dk kan unge piger mødes i et digitalt fællesskab og udveksle tanker og give gode råd. GirlTalk lagde i deres ansøgning vægt på, at de vil bruge Brug Livet Fondens støtte, til at udbrede kendskabet til sitet, sådan at flere piger får den hjælp, som de har brug for.

Om Servicehunde til HandicappedeServicehunde til Handicappede uddanner specialtrænede social- og servicehunde til børn, unge og voksne med bevægelseshandicap. Servicehunde hjælper med praktiske ting, som at åbne døre og samle ting op og er samtidig en god ledsager. En servicehund kan bidrage med glæde, tryghed og venskab, give øget ansvarsfølelse, opmuntre til fysisk aktivitet og være et naturligt kontaktled til omverdenen. Servicehunde til handicappede vil bruge støtten til at træne endnu flere hunde til børn og voksne med bevægelseshandicap.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til: Bestyrelsesformand Svend Askær, PFA Brug Livet Fonden, tlf.: 32 83 32 83
GirlTalk, Anna Lynge, tlf. 51 88 02 99
Servicehunde til Handicappede, Chefinstruktør Lise Lotte Christensen, tlf: 20 66 81 00


Fakta om PFA Brug Livet Fonden:

  • PFA Brug Livet Fonden så dagens lys 7. december 2009
  • I fondsbestyrelsen sidder Formand Svend Askær (bestyrelsesformand), formand for Ledernes Hovedorganisation, CEO og Koncernchef Henrik Heideby, PFA Pension, Formand Gita Grüning, Teknisk Landsforbund og professor Bjørn Nørgaard.
  • Fondens aktiver består af 3 mio. kr.
  • Afkastet af fondens aktiver - forventeligt op til 125.000 kr. årligt - anvendes til støtte
  • I år var 169 hjertesager med i kapløbet om støtte fra PFA Brug Livet Fonden
  • Processen for ansøgning forløber over fire faser: 1. fase: ansøgning, 2. fase: brugerinvolvering og nominering af de ti bedste sager, 3. fase: bestyrelsens tildeling af støtte til en eller flere af de 10 brugernominerede sager, 4. fase: hjælp fra PFA til at rejse flere midler til sagerne
  • Ca. 50.000 brugere har stemt på en hjertesag
  • Knap 100.000 besøgende har været inde på hjemmesiden