PFA i Hall of Fame for at ekskludere atomvåbenproducenter

PFA er netop blevet optaget i den eksklusive kreds af internationale investorer, som kan sige sig fri for at have investeret i atomvåben.

Det er den hollandske nødhjælpsorganisation PAX, der hvert år udgiver rapporten ”Don’t Bank on the Bomb,” der er en international kortlægning af investorer og producenter i atomvåbenindustrien. I alt er 13 internationale investorer blevet optaget, i det PAX kalder Hall of Fame.

PFA er den eneste danske institutionelle investorer, der er med i Hall of Fame og dermed kan sige sig helt fri for investeringer i atomvåben.

PFA’s koncernfinansdirektør Anders Damgaard glæder sig over anerkendelsen fra PAX.

”Vi er selvfølgelig glade for, at PAX har anerkendt vores indsats for at ekskludere atomvåbenproducenter fra vores investeringer ved at inkludere os i Hall of Fame,” siger Anders Damgaard.

PFA har valgt af princip ikke at investere i selskaber, der producerer atomvåben eller bestemte typer af andre kontroversielle våben. PFA ekskluderer derfor selskaber, der producerer denne type våben systematisk fra alle PFA’s investeringsaktiviteter.

Formålet med PAX’ rapport er at foretage en årlig status på de globale investeringer i atomvåbenproducenter og komme med anbefalinger for en styrket indsats mod investeringer i atomvåben. Selvom rapporten ikke dækker alle internationale investorer, giver den et solidt overblik over, hvordan de største, internationale spillere på området håndterer investeringer i atomvåben.

Sidste år blev PFA desuden inkluderet i Hall of Fame i PAX’ rapport, der kortlagde de internationale investorer, som har ekskluderet alle investeringer i klyngevåben.