PFA Brug Livet Fonden uddeler kvart million til hjertesager

PFA Brug Livet Fonden har valgt at støtte fem udvalgte hjertesager med samlet 250.000 kr.

De fem sager, der hver modtager en donation på 50.000 kr. fra fonden, er:

 • SMILfonden
 • Foreningen Cancerramte Børn
 • Projekt Husvild
 • Morgencafé for hjemløse
 • PROJEKT HJEMLØS

Det er sjette år i træk, at fonden støtter hjertesager, der hjælper andre til at bruge livet. I 2015 fordeles støtten på to forskellige temaer: Aktiviteter for hospitalsindlagte børn og hjælp til hjemløse i Danmark.

”Vi har i år valgt at støtte lokale og individuelle ildsjæle, der bruger deres fritid på at give husly, mad og omsorg til hjemløse og udsatte i Danmark. Vi håber, at fondens støtte til de tre initiativer kan være med til at sikre hjælp til de mange hjemløse, der har det svært i denne kolde tid,” siger formand for PFA Brug Livet Fondens bestyrelse og formand for Lederne Svend Askær.

”Det andet tema, vi har valgt at støtte, skal give mulighed for at børn, der er syge og hospitalsindlagte, kan få lidt adspredelse og muntre oplevelser i en svær tid. Det håber vi vil bidrage til, at børnene og deres familier kan få fælles oplevelser, der ikke kun er fokuseret på sygdom og behandling,” fortsætter Gita Grüning, som er bestyrelsesmedlem i fonden.

Fonden åbnede for indstillinger i starten af oktober måned og siden da, er 84 sager blevet indstillet. Alle har på bruglivetfonden.dk haft mulighed for at stemme på, hvem der skulle med i finalen om at blive årets hjertesager, og fondens bestyrelse har udpeget årets støttemodtagere blandt de 17 sager, der fik flest stemmer fra brugerne.

På de to uger brugerafstemningen har kørt, er der afgivet over 65.000 stemmer, hvilket er over dobbelt så mange som sidste år.

”Der har i år været en bred vifte af gode og meget forskellige sager, som vi har vurderet i bestyrelsen, og valget af årets hjertesager har ikke været nemt. Det er dejligt at se, at så mange har engageret sig i sagerne og har deltaget i afstemningen. Det har givet opmærksomhed og større synlighed for de mange gode sager,” siger bestyrelsesmedlem i fonden og Group CEO i PFA Allan Polack.

Fakta om PFA Brug Livet Fonden

 • Fonden blev etableret i 2009 med en fondskapital på 3 mio. kr. Dens formål er at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet.
 • Fonden uddeler i år samlet 250.000 kr. til fem forskellige hjertesager.
 • Hjertesagerne indstilles på hjemmesiden bruglivetfonden.dk, hvor brugerne stemmer om hvilke hjertesager, de synes, skal støttes. Samtidig bliver der gjort opmærksom på fonden og hjertesagerne på PFA Brug Livet Fondens Facebookside.
 • De sager, der får størst opbakning, indstilles til bestyrelsen, som fordeler støtten til en eller flere sager.
 • Bestyrelsen består af formand for Lederne Svend Askær (bestyrelsesformand), professor og billedkunstner Bjørn Nørgaard, tidligere formand for Teknisk Landsforbund Gita Grüning og Group CEO for PFA Allan Polack.
 • Sidste år blev fondens støtte fordelt på fem hjertesager: Børnelungefonden, Gigtramte Børns Forældreforening, Hjernebarnet, Neonatalstrik og Hjerneskadeforeningen.
Læs mere om PFA Brug Livet Fonden og kåringen af Årets hjertesager 2015: