PFA investerer trecifret millionbeløb i solcelleparker

Direktør i PFA Asset Management Henrik Nøhr Poulsen

PFA og European Energy har underskrevet en aftale til et trecifret millionbeløb, der betyder, at PFA overtager tre solcelleparker i England, udviklet af European Energy.

Investeringen er PFA’s første investering i solenergi og den første direkte energiinvestering, hvor PFA har 100 pct. ejerskab. Det fortæller direktør i PFA Asset Management Henrik Nøhr Poulsen.

-Det er en rigtig spændende investering og et af de første skridt i vores nye strategi, som bl.a. indeholder et større fokus på direkte investeringer i vedvarende energi. Solcelleparkerne har en 20 årig fast tarif, og de er derfor med til at sikre vores kunder et stabilt langsigtet afkast med en lav risiko i det nuværende lavrentemiljø, siger Henrik Nøhr Poulsen

I European Energy glæder man sig over aftalen med PFA. Co-founder og CEO i European Energy Knud Erik Andersen fortæller, at danske pensionsinvesteringer er et vigtigt skridt i omstillingen til mere vedvarende energi.

-Når pensionskunder investerer i vedvarende energi, bidrager de ikke bare til den grønne omstilling ved at erstatte kul, olie og gas med grøn strøm i det konkrete anlæg. De er også med til at drive udviklingen, der gør grøn strøm billigere. De får dermed snebolden til at rulle, så grøn strøm bliver tilgængelig for endnu flere i fremtiden, siger Knud Erik Andersen.

De tre solcelleparker har en samlet installeret kapacitet på 15 MW. Aftalen indeholder desuden en option på yderligere tre solcelleparker, som vil bringe den samlede installerede kapacitet op på 29 MW. Både PFA og European Energy forventer, at overtagelsen af de tre sidste parker vil falde på plads i løbet af andet halvår 2016.

Den ene af parkerne skal levere strøm til Nissans fabrik i England, der bl.a. producerer Nissans meget populære elbil, Nissan Leaf. Det betyder at Nissans elbiler ikke bare kører på grøn strøm, men også produceres på grøn strøm.

-Vi ser en stadig stigende interesse for grøn strøm, og det er en særdeles spændende udvikling, at vi nu også ser virksomheder drive efterspørgslen. Med den her aftale vil de danske pensionskunder og European Energy være med til at sikre, at solceller sætter strøm til produktion af mange tusinder elbiler på fabrikken i Sunderland hvert eneste år, siger Knud Erik Andersen.

For yderligere information kontakt:

PFA: Presserådgiver Nicholas Rindahl, tlf. 21 18 60 31
European Energy: Director of M&A Holger bang, tlf. 30 38 10 71