Chefstrateg: Det holder PFA øje med på markederne lige nu

PFA’s chefstrateg Henrik Henriksen giver her sin vurdering af finansmarkederne lige nu og i den nære fremtid.

”Lige nu holder vi meget øje med den amerikanske centralbank. Vi regner med, at de hæver renten en gang i år, og det tror jeg er indregnet i finansmarkederne. Så holder vi også øje med Kina, hvor det ser ud som om, at man endnu en gang er gået i gang med at stimulere væksten bl.a. gennem flere investeringer. I Europa ser det økonomiske billede OK ud, men politisk er der større udfordringer, så europæisk politik er faktisk en af de ting, jeg holder mest øje med,” siger han og fortsætter:

Ikke glad, men heller ikke mistrøstig

”Jeg tror, at udviklingen i den globale vækst er det, der kommer til at påvirke finansmarkederne mest resten af året. Vi befinder os i et moderat økonomisk opsving, hvor vi ikke kan være særlig glade, men heller ikke specielt mistrøstige. Styrtdykket i olieprisen har mere end halveret indtjeningen i de energiorienterede virksomheder i første halvår, men nu er der vækst nok til, at de fleste virksomheder kan løfte deres bundlinje lidt de kommende 6-12 måneder.”

Amerikanske aktier har tredoblet deres værdi siden finanskrisen, og selvom der stadig er gode investeringsmuligheder, er amerikanske aktier dyre, vurderer Henrik Henriksen. Derfor vender han blikket mod andre verdensdele.

”Man kan finde billige aktier i Japan, Europa og emerging markets. Her hælder vi mest til de to sidste, og jeg tror, at vi de næste 12 måneder kan vente os noget positivt fra de kanter. I år ser det ud til, at aktier og obligationer kommer til at give et afkast, der ligger meget tæt på hinanden. Fremadrettet er det meget svært at skabe afkast på obligationer, fordi obligationsrenterne er så lave,” slutter Henrik Henriksen.

Herunder kan du se en video, hvor Henrik Henriksen fortæller mere.