Clinton er godt nyt for pensionsopsparingerne

Det er grundlæggende godt nyt for aktiemarkederne og pensionsopsparingerne, at amerikanerne valgte Demokraternes Hillary Clinton som deres næste præsident ved valget 8. november

Det fortæller chefstrateg i PFA Henrik Henriksen.

”Investorerne på de internationale aktiemarkeder drager en form for lettelsens suk, fordi der er en forventning om, at Hillary Clinton i bred forstand vil videreføre den politik, vi har set de senere år. Uanset hvad man synes om det, så er der færre usikkerheder med hende som præsident end med rivalen Donald Trump, og det er noget, investorerne kan forholde sig til. Jeg tror, der vil komme en positiv reaktion på aktiemarkederne,” siger Henrik Henriksen.

Han peger dog på, at den fastlåste situation i det amerikanske parlament – kongressen - som har stået på i flere år, risikerer at fortsætte, og det kan gøre det svært at indgå nye politiske aftaler, hvilket kan lægge en dæmper på væksten. Hillary Clinton har desuden tidligere signaleret, at hun vil regulere medicinalindustrien og finansbranchen mere. Hvis hun får flertal for sådanne reguleringer, kan det påvirke den enorme finanssektor og amerikanske medicinalaktier, men også udenlandske selskaber, som leverer medicin til USA.

”Hillary Clinton har haft en hård retorik over for finanssektoren og sundheds- og medicinalbranchen i USA. Jeg forventer ikke, at vi vil se et markant dyk i de her sektorer som følge af det, men der er usikkerhed om, hvor langt hun vil gå. Hvis hun strammer reguleringen af finanssektoren meget, kan det påvirke hele den amerikanske økonomi negativt,” siger Henrik Henriksen.  

Trods risici, som der altid er, så får vi med Hillary Clinton mere af det, vi kender. USA er inde i et forholdsvist robust økonomisk opsving, og det er der p.t. basis for kan fortsætte under Clinton, men det afhænger selvfølgelig af den førte politik

Chefstrategen peger på, at det med de økonomiske briller vil være bedst, hvis Republikanerne og Demokraterne får lettere ved at nå til enighed i kongressen om lovgivning, bl.a. så der kan blive sat gang i nye infrastrukturinvesteringer i USA. Det kan være med til at løfte økonomien fremover, og det er godt for investeringerne og væksten og dermed muligheden for at skabe gode pensionsafkast, forklarer Henrik Henriksen.

”Trods risici, som der altid er, så får vi med Hillary Clinton mere af det, vi kender. USA er inde i et forholdsvist robust økonomisk opsving, og det er der p.t. basis for kan fortsætte under Clinton, men det afhænger selvfølgelig af den førte politik,” slutter Henrik Henriksen.
 

Fakta for PFA Kunder

I PFA Plus er der fire investeringsprofiler: A, B, C og D. Alle fire profiler har forskellige grader af risiko og potentiale for afkast. Profiler med den største andel af aktier og andre risikofyldte investeringer (Profil C og D) kan få de største udsving, når der sker ting, som har betydning for aktiemarkederne, som fx præsidentvalget i USA. Til gengæld er muligheden for gode afkast også størst i disse profiler

Kunder i PFA Traditionel, også kaldet gennemsnitsrente, vil ikke umiddelbart opleve udsving på deres pensionsopsparing på grund af det amerikanske valg, men over tid kan det få betydning, om end i mindre grad.