Få femstjernet forvaltning af dine frie midler

I dag er renterne meget tæt på nul, og derfor kan det være en god ide at investere sine frie midler i en investeringsforening i stedet. Via PFA Bank har du fx adgang til PFA Invest og investeringsafdelingerne Balance A, B og Globale aktier, som alle har fået 5 stjerner af det uafhængige analysebureau Morningstar.

Investeringsafdelingerne Balance A og Globale Aktier i PFA Invest, som sælges via PFA bank, er netop blevet tildelt 5 stjerner af analysebureauet Morningstar. Dermed kommer de i samme fornemme selskab, som PFA’s Invests mest populære investeringsafdeling, Balance B, som også har 5 stjerner. Det fortæller senior porteføljemanager, Ian Jacques Valsted, der blandt andet er porteføljeansvarlig for investeringsafdelingerne Balance A, B og C. 

”Balance A rundede for nyligt 3 år, som er den tidsperiode, der skal til for at blive vurderet og komme i betragtning til stjerner hos analysebureauet Morningstar. Og det blev en rigtig god fødselsdag, hvor afdelingen fik 5 stjerner, som er det højeste en investeringsafdeling kan opnå. Samtidig genvandt afdelingen Globale Aktier den 5 stjerne, som den mistede i december, og det betyder, at halvdelen af vores afdelinger nu har det højeste antal stjerner,” forklarer senior porteføljemanageren.

Sternedrys er tegn på kvalitet

Han tilføjer, at Balance A efter Balance B er den afdeling med mest formue, og at der med Morningstars rating derfor er tale om en blåstempling af de mest populære investeringsprodukter blandt PFA’s kunder. Og i det hele taget er senior porteføljemanageren rigtig godt tilfreds med afdelingernes evne til at kombinere god risikostyring med solide afkast til kunderne. For faktisk gør de det så godt, at de ikke bare ligger i top i dansk men også i europæisk sammenhæng.

”Balance A ligger lige nu nummer 1 ud af 8 danske konkurrenter i samme kategori, mens Balance B ligger nummer 1 ud af 21 danske konkurrenter. Og udvider vi sammenligningen til konkurrerende produkter i Europa, ligger Balance A nummer 1 ud af 61, mens Balance B ligger nummer 2 ud af 91. Det er rigtigt godt gået, og særligt når vi medtænker PFA Invests meget ambitiøse målsætning om at være 20 procent billigere end resten af markedet,” understreger Ian Jacques Valsted.

Han nævner, at balanceafdelingerne overvejende er sammensat af aktiver, som forvaltes bredt i PFA Asset Mangament (PAM), og at de flotte resultater derfor bygger på en velfungerende holdindsats.

Stjernerne i PFA Invest
InvesteringsafdelingStjerner
PFA Invest Balance A5
PFA Invest Balance B5
PFA Invest Danske aktier3
PFA Invest Globale aktier5
PFA Invest Højt Udbytte aktier3
PFA Invest Kreditobligationer4

Faktaboks: Køb PFA Invest i din bank

Du kan investere i Investeringsforeningen PFA Invest gennem alle danske banker og gennem din netbank. Du kan investere både for frie midler og pensionsopsparing. Hvis du ikke har købt investeringsbeviser eller værdipapirer før, skal du kontakte din bank, som kan oprette et depot til dig. Herefter kan du købe PFA Invest via din netbank.