Gode dialoger om ansvarlige investeringer i New York

FN's hovedkvarter i New York City. (Foto: Andreas Stang).

PFA har i denne uge deltaget på FN-konferencen High Level Political Forum i New York.

Det kom der nogle konstruktive dialoger ud af, og dermed er konferencen et positivt skridt i forhold til at indkredse, hvordan institutionelle investorer som PFA samt andre kapitalforvaltere kan bidrage til at nå FN’s 17 Verdensmål. Sådan lyder vurderingen fra PFA’s senior porteføljemanager med ansvar for bæredygtige investeringer Andreas Stang, der har deltaget på konferencen for PFA.

”På møderne i FN havde vi gode dialoger med både ministre, FN-ambassadører og andre repræsentanter fra FN. Samtalerne handlede primært om at gøre opmærksom på de muligheder, FN’s verdensmål giver med hensyn til mulige fremtidige investeringer, samt at åbne for en dialog om hvilken rolle FN kan have,” siger senior porteføljemanager Andreas Stang og fortsætter.

”FN-repræsentanterne har en rigtig god ide om, hvad der er nødvendigt for at kunne tiltrække kapital fra institutionelle investorer som f.eks. PFA. Der var bred enighed om, at de kommende projekter – udover at være bæredygtige – også skal bidrage positivt til bundlinjen hos investorerne,”

”FN’s rolle bliver interessant at følge fremadrettet, og nu har PFA mulighed for at give direkte input til hvordan vi mener, at de kan hjælpe med at tiltrække kapital til projekter, der giver det rigtige afkast og bidrager til bæredygtig udvikling,” siger Andreas Stang. 

PFA havde også en dialog med andre private aktører, hvor investeringer uden om regeringerne i private equity, aktier eller obligationer blev fremhævet som muligheder for at lave investeringer her og nu, der kan have en positiv effekt i forhold til verdensmålene.

Udover PFA omfatter den danske delegation bl.a. PKA og Novo Nordisk.