PFA bygger 228 boliger i Vejle centrum

Pensionsselskabet PFA opfører frem mod 2020 i alt 228 boliger for et trecifret millionbeløb på en attraktiv beliggenhed i Vejle. Boligerne opføres sammen med entreprenøren O. Adsbøll & Sønner A/S og bygges i videst muligt omfang efter PFA Seniorboligstandard™.

Hvis du er boligsøgende i Vejle, får du de kommende år lidt flere muligheder at vælge imellem. PFA har nemlig købt to grunde, hvor der de næste tre år opføres i 228 lejelejligheder på samlet 18.245 m². Boligerne bliver velbeliggende i området Flegmade få minutter fra gågaden i Vejle centrum og tæt på parker, indkøb, kulturtilbud og offentlig transport. 

”Vejle og omegn har i mange år, først som centrum inden for tekstilindustrien og siden som en central hub for bl.a. IT og vidensvirksomheder i Vestdanmark, gjort sig gældende som et attraktivt sted at bo og drive forretning. Det understøttes af, at Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret Vejle som et af de interessante vækstområder i Danmark, og der er en høj efterspørgsel efter nye boliger, som vi forventer fortsætter,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA. 

Han tilføjer, at der bliver tale om lejeboliger, som spænder fra 2-værelses på 52 m² til 4-værelses på 107 m². Sidste etape af byggeriet ventes at være færdigt i 2020. Udover lejeboligerne bliver der også opført to iværksætterboliger på hver 80 m².

Investeringen er en del af PFA’s strategi om at investere i flere boligejendomme uden for hovedstadsområdet samt at investere direkte i projekter, der er i den tidligere fase for at sikre, at byggeriet lever op til PFA’s krav til kvalitet, langtidsholdbarhed og langsigtet afkast. Det er Årstiderne Arkitekter, der skal tegne lejlighedsbyggerierne og totalentreprisen på boligerne udføres af entreprenøren O. Adsbøll & Sønner A/S.

Høje forventninger til afkast

Boligerne bliver ydermere tilføjet porteføljen af ejendomme i PFA Boliger, som PFA’s 1,2 mio. kunder har fortrinsret til at skrive sig op til. Samtidig ventes boligerne på lang sigt at bidrage til et stabilt afkast til PFA-kundernes pensionsopsparinger.

”I forhold til vores investeringer i København og Aarhus er der mulighed for et ekstraafkast på ca. ét procentpoint, og det er flot for en langsigtet investor som os.  Som altid følges afkast og risiko ad, men det er godt byggeri, som vi mener, er en særdeles attraktiv investering for både vores kunder og Vejlegenserne,” siger ejendomsdirektøren.

Med den nye investering i Vejle er PFA nu oppe på en samlet investeringssum inden for danske boligejendomme uden for Storkøbenhavn og Aarhus på ca. 1,8 mia. kr.

Fakta

De i alt 228 boliger fordeles over:

- 55 stk. 2-værelses boliger på 52m²

- 55 stk. 2,5-værelses boliger på 68m²

- 65 stk. 3-værelses boliger på 91m²

- 51 stk. 4-værelses boliger på 107m²

- 2 stk. iværksætterboliger på 80m²

Øvrigt

- Beliggenhed: Flegmade 18-20, Vejle.

- Boligerne bliver en del af PFA Boliger, som PFA’s kunder har mulighed for at skrive sig op til.

- Den samlede investering er på over 300 mio. kr., der foretages som en direkte investering som led i PFA’s investeringsstrategi. 

- Det forventede afkast er på 5-7 pct.

- Byggeriet afleveres i tre faser, med første fase færdig november 2019, og sidste fase ventes færdig i marts 2020

- Entreprenør: O. Adsbøll & Sønner A/S er etableret i 1972 og har hovedsæde i Kolding. De har gennemført en lang række boligprojekter for private og almennyttige boligselskaber, herunder DOMEA.

- Alle boliger har altan eller privat have.

- Firmaet Årstiderne som arkitekt på projektet.

- Lokalplanen for området med det projekterede byggeri er godkendt i december 2017.

- Byggeriet ventes at gå i gang i andet kvartal 2018.