PFA gør det endnu mere attraktivt at investere opsparingen

Med nye stordriftsfordele og lavere omkostninger for kunderne gør PFA Bank og PFA Invest det nu endnu mere attraktivt at investere og få opsparingen til at yngle.

Med to nye konkrete tiltag sænkes omkostningerne for kunder i PFA Bank og PFA Invest, hvilket gør det endnu mere attraktivt at investere opsparingen i PFA Invests populære fonde.

For det første vil kunder i PFA Bank fremover få stordriftsfordele, da omkostningerne falder, jo mere der investeres i PFA Invests fonde. Det gør det fordelagtigt for PFA’s kunder at samle deres opsparing i PFA Bank, hvor de vil få tilbudt nogle af de laveste priser på markedet for investeringsforeninger.

”Vi styrker vores værditilbud til kunderne ved at gøre det endnu mere attraktivt at spare op i PFA Bank. Det gør vi ved at indføre en model, der gør vores investeringsløsninger mere individuelle, idet vi sænker prisen for den enkelte kunde i banken, jo flere penge der investeres i PFA Invest. Det, synes vi, er den bedste og mest fair måde at gøre det på,” siger Mads Kaagaard, koncerndirektør og CCO i PFA med ansvar for privatkunder.

Transparente priser og stordriftsfordele i PFA Invest

På samme tid, som der indføres stordriftsfordele for kunder i PFA Bank ensrettes formidlingsprovisionen til 0,5 pct. i alle fonde i PFA Invest. Samtidig sikres det, at kunderne også fremover vil få del i de økonomiske gevinster, der er ved at foreningens formue vokser.

”Den nye aftale med PFA sikrer transparens, og at fremtidig vækst er lig med lavere priser for medlemmer i PFA Invest. Det sikrer at vi kan tilbyde investorerne nogle af markedets laveste priser i aktivt forvaltede investeringsforeninger, hvilket vi er meget tilfredse med,” siger Peter Engberg, formand for PFA Invest.

Gode afkast kombineret med lave omkostninger har resulteret i, at PFA Invest allerede opnår topkarakter blandt de danske investeringsforeninger hos det uafhængige analysebureau Morningstar. PFA Invests forskellige fonde har en samlet score på 4,43 ud af 5 stjerner og ligger dermed helt i toppen. En position der nu forventes at blive styrket.

Ny lovgivning med til at tydeliggøre PFA’s værditilbud

De nye tiltag kommer på samme tid som ny regulering på området for investeringsforeninger er trådt i kraft (MiFID II). Det gør det tydeligere, hvilke omkostninger, der er forbundet ved at investere i investeringsforeninger.

”Den nye regulering har fokus på kundebeskyttelse, hvilket vi hilser velkommen. Det vil vi bruge offensivt med de nye tiltag, hvilket skal være med til at tydeliggøre, hvilke fordele der er ved at være kunde i PFA,” siger Mads Kaagaard.

PFA har en målsætning om at være blandt de laveste på omkostninger, hvilket er muligt fordi PFA Bank og PFA Invest trækker på samme stærke investeringsteam, som forvalter mere end 500 mia. kr. og leverer afkast til PFA’s pensionskunder.

”Vores filosofi er, at vi skal være mindst 20 pct. billigere end gennemsnittet af danske investeringsforeninger. Hovedstyrken ligger i vores forretningsmodel, hvor vi ikke har ejere, som skal have et overskud, og samtidig kan vi i kraft af vores størrelse udnytte en række stordriftsfordele og en fælles stærk investeringsmotor,” siger Mads Kaagaard.

For yderligere oplysninger

Pressechef Kristian Lund Pedersen, 39 17 58 79 eller klp@pfa.dk.