PFA investerer stort beløb i delekontorer i London centrum

Michael Bruhn er ejendomsdirektør i PFA

PFA og to store internationale aktører køber innovative og højteknologiske kontorfællesskaber i London centrum, der skal drives efter WeWorks verdenskendte work/space koncepter

PFA har sammen med amerikanske WeWork og London-baserede TH Real Estate investeret et stort beløb i kontorfællesskaber i Devonshire Square, City of London. WeWork er den hurtigst voksende leverandør af servicerede kontorfællesskaber i verden, og TH Real Estate er en af verdens største ejendomsinvesteringsselskaber.

De tre partnere vil udvikle bygningerne til moderne og topdesignede kontorfællesskaber med den nyeste teknologi, god fleksibilitet og bred understøttelse af arbejdsfællesskaber på tværs af de virksomheder, der lejer sig ind.

Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn har store forventninger til investeringen og det interessante partnerskab.

”Investeringen er en del af vores internationale strategi med fokus på megatrends som deleøkonomi og fleksible løsninger. Vi har erfaring med ejendomsmarkedet i London, og trods brexit er der kraftig vækst i markedet for nye delebaserede kontorkoncepter, hvoraf dette vil blive det første af sin slags i vores portefølje. WeWork og TH Real Estate er de bedste partnere inden for deres felt, og vi ser frem til at indgå i et joint venture med dem, ligesom investeringen skal give et godt afkast til vores kunder,” siger han.

Han tilføjer, at en række store tech- og medievirksomheder har valgt at etablere deres europæiske hovedkvarterer i området, herunder Google og Amazon, og meget tyder på, at London er ved at udvikle sig til Europas centrum inden for tech-industiren. Netop tech-virksomheder og start-ups er blandt hovedmålgrupperne for WeWorks kontormiljøer.

Milepæl for partnerne

Ejendommen består af 13 bygninger fordelt på ca. 60.000 m2, hvoraf de 80 pct. er kontorer med en mindre andel tilhørende detailhandel. Ejendommen skal efter investorernes plan re-positioneres ved hjælp af WeWorks live/work/play-koncept sammen med moderniserede arbejds-, event- og fællesarealer.      

”WeWork er begejstret for at have indgået partnerskab med TH Real Estate og PFA, to verdensklasses, fremadtænkende institutionelle investorer, som deler WeWorks vision. De muligheder, vi har i Devonshire Square, understreger WeWork-effekten. Ved at aktivere ejendommen yderligere kan vi frigøre et enormt potentiale og maksimere værdierne,” siger partner i WeWork, Rich Gomel.

Administrerende direktør for WeWork i Europa, Eugen Miropolski, tilføjer: “Vi ser frem til at hjælpe vores partnere med at bygge videre på det aktive fællesskab, som allerede eksisterer i ”the Square”. Det kræver hårdt arbejde, dedikation og en evne til at udnytte ressourcer at bygge et af verdens største fysiske netværk. Vi er meget begejstrede over at kunne udforske vores muligheder for at bibringe denne historiske og livlige del af London noget af vores operationelle ekspertise."

WeWorks koncept inkluderer blandt andet en app med en platform, der giver mulighed for at virksomhederne i kontormiljøerne lettere kan arbejde sammen på tværs. Desuden tilbydes muligheder for events, services, forplejning samt adgang til et stort globalt netværk – community – med over 100.000 medlemmer. Dermed understøtter konceptet nye trends inden for arbejdsliv med fx flere freelancere og netværksbaseret samarbejde.

 

Fakta:

  • WeWork er global leder inden for sit felt og har 309 kontorer fordelt på 62 byer og 22 lande, og driver 1 mio. m2 kontorarealer for over 100.000 medlemmer. Virksomheden har over 2.000 ansatte og en børsværdi på 20 milliarder amerikanske dollar.
  • WeWork har til dagligt hjemme i New York, men er på få år blevet en meget stor international succes og er nu en af de mest værdifulde virksomheder i verden.
  • Selvom WeWork i historisk har appeleret til mindre virksomheder og start-ups, udgør udlejningen til større virksomheder en stadig større andel. Blandt dem kan nævnes Pepsi, Dell, General Electric, IBM, VISA, Deloitte, HSBC, Barclays og Siemens.
  • TH Real Estate er blandt verdens absolut største ejendomsmanagere med ejendomsaktiviteter i 18 lande på tværs af sektorer og risikoklasser. TH Real Estate har stor erfaring med fx fonde og joint ventures med store institutionelle investorer, og har 109 mia. amerikanske dollars under forvaltning.
  • Den samlede transaktion for de tre parter udgør omtrent fem milliarder DKK.
     

For mere information kontakt ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn tlf. 24 28 46 30 eller pressekonsulent Martin Olsen tlf. 30 53 17 67.