Et år med PFA Boliger har givet over 200 familier nyt hjem

Interessen har været stor, efter PFA for ét år siden gav sine kunder mulighed for at blive opskrevet til en ny bolig. Over 12.000 PFA-kunder har skrevet sig på interesseliste til de mere end 1400 boliger i hele landet, der i dag er at vælge i mellem

For præcis ét år siden åbnede Danmarks største kommercielle pensionsselskab PFA for, at kunderne med fortrinsret kunne skrive sig op til boliger, som PFA er ejer eller medejer af.

PFA Boliger blev lanceret som en del af strategien med at udvide værditilbuddene til kunderne, og dermed gøre det endnu mere attraktivt at have sin pensionsopsparing i PFA. Kunderne har taget meget positivt mod tilbuddet, og over 12.000 PFA-kunder har i dag skrevet sig på interesseliste til en eller flere boliger. Cirka 200 familier har fået et nyt hjem gennem ordningen.

”I PFA vil vi gerne være mere og andet for vores kunder end opsparing og pension. Vi skal være relevante for kunderne i alle livsfaser, og her er adgang til en god bolig til fx børnefamilien, singlen eller seniorparret en vigtig ramme for et godt liv. Derfor er vi glade for den meget store interesse omkring PFA Boliger, og vi udvider jævnligt puljen med flere boliger i hele landet,” siger Mads Kaagaard, koncerndirektør og CCO i PFA.

Boliger i hele landet

Indtil nu udbyder PFA boliger i 60 ejendomme med samlet lidt over 1400 lejeboliger, og på hjemmesiden mitpfa.dk/boliger har der været 150.000 unikke besøgende.

Fra begyndelsen var der primært tale om lejeboliger i og omkring Storkøbenhavn, men senere er tilbuddet blevet udvidet til bl.a. at omfatte lejeboliger i Hillerød, Aalborg, Fredericia, Holstebro, Horsens, Kolding, Vejle og Viborg. 

Blandt PFA-boligerne er der også fire kollegier på vej i hver af landets fire største byer, der samlet skal huse ca. 1000 studerende. For det mere modne publikum er der seniorvenlige byggerier på vej i Horsens og Hillerød.

Både til unge og ældre

De fleste af PFA’s boliger bliver bygget eller på sigt renoveret efter PFA Seniorboligstandard®. Det er en særlig standard, som PFA har udviklet sammen med Statens Byggeforskningsinstitut, og den består af seniorvenlige boliger indrettet med fokus på fx særlig gode adgangsforhold, så det er lettere at blive boende, selvom man med årene skulle få nedsat sin mobilitet.  

”PFA boliger er en bred vifte af boliger til forskellige behov, der både giver vores kunder noget at leve for og leve af.  Vi bygger, hvor efterspørgslen er størst, hvormed vi kan levere et relevant værditilbud til flest muligt. Samtidig skal boligerne være solide investeringer, der på lang sigt understøtter stabile afkast til pensionsopsparerne,” siger koncerndirektør Mads Kaagaard.

Fakta

 

  • PFA Boliger er tilgængelige i følgende byer (Jylland): Aalborg, Esbjerg, Fredericia, Holstebro, Horsens, Kolding, Vejle, Viborg (hovedstadsområdet): Charlottenlund, Frederiksberg, Gentofte, Hellerup, Lyngby, Søborg, (København): K, N, S, SV, Ø, Valby (Øvrige Sjælland): Helsingør, Hillerød. Der er flere lejeboliger på vej i bl.a. Odense og Silkeborg.
  • PFA Boliger består primært af lejelejlighedsbyggerier, men der indgår også rækkehuse.
  • Lejen er generelt set på niveau med sammenlignelige boliger i de respektive lokalområder.
  • PFA har en forpligtigelse til at administrere pensionskundernes penge på bedste vis, og der ligger et grundigt forarbejde i at sikre, at der udelukkende investeres i byer, hvor PFA og dermed kunderne kan få et stabilt afkast på lang sigt.
  • PFA Kollegier bliver opført i København, Aarhus, Odense og Aalborg frem mod 2022, det første skal stå færdigt i Odense i 2020.
  • PFA boliger spænder fra kollegier over 2, 3 og 4-værelses lejligheder til seniorboliger og seniorboligfællesskaber.
  • 12.000 PFA-kunder har skrevet sig på interesseliste til en eller flere boliger, 200 har fået et nyt hjem, 1.100 kunder har tilmeldt sig en PFA Fremvisning og mere end 150.000 har set på boliger på mitpfa.dk/boliger.