PFA køber Jyske Bank-ejendom i Lyngby for 640 mio. kr.

Foto: Erik Bjørn Kompagni/ BRFkredit

Pensionsselskabet PFA investerer over en halv milliard kroner i overtagelsen af den kontorejendom i det centrale Lyngby, hvor Jyske Banks datterselskab BRFkredit igennem en årrække har haft hovedsæde. Der sker ikke ændringer i udlejningssituationen som følge af den nye ejer, oplyser parterne.

Som en del af PFA’s strategi om mere fokus på erhvervsejendomme på topbeliggenheder og med mulighed for videreudvikling og fremtidssikring har pensionsselskabet netop købt den knap 20.000 m2 store domicilejendom i det centrale Lyngby for 640 mio. kr. af Jyske Bank. Jyske Bank og BRFkredit bliver i ejendommen i forbindelse med transaktionen, da de har tegnet lejekontrakt med PFA. 

Investeringen gennemføres som en direkte investering i henhold til PFA’s investeringsstrategi. 

Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn er meget tilfreds med både handel og lejerne, som han og PFA kender ganske godt.

”Som en del af vores investeringsstrategi for 2018 øger vi vores investeringer i erhvervsejendomme med unikke beliggenheder og med en risikoprofil, der kombinerer stabilitet med gode muligheder for høj værdiskabelse. Jyske Bank og BRFkredit er meget solide lejere med en velfunderet forretningsmodel, og vi ser frem til, at de på lejebasis skal fortsætte i domicilet på den meget attraktive beliggenhed i et af landets videnscentre. Der er gode udviklingsmuligheder i ejendommen, som både lejer og vi som ejere vil få glæde af, så jeg synes oprigtigt, at det en god handel for alle parter,” siger Michael Bruhn

Ejendommen ligger på Klampenborgvej 205 i indre Lyngby, tæt på kollektiv trafik og vejforbindelser til København. Jyske Bank sælger ejendommen som den sidste i en portefølje af velbeliggende ejendomme i Københavnsområdet, der er afhændet i løbet af de sidste par år med henblik på at fokusere på kerneforretningen og mindske kapitalbindingen.

Ejendommen har i mere end 30 år været hjemsted for BRFkredit, ligesom flere af Jyske Bank-koncernens øvrige funktioner er rykket ind. Ejendommen huser bl.a. Jyske Banks Lyngby-afdeling.

Fakta:

  • Jyske Bank har indgået en lejeaftale med PFA, så der sker ikke fraflytning i forbindelse med salget. De nuværende funktioner fortsætter uændret, og medarbejdernes hverdag påvirkes ikke.
  • Området omkring Lyngby betragtes som meget attraktivt for både virksomheder og borgere, og der er et stærkt vidensmiljø, som bl.a. er præget af nærliggende DTU, samt en god infrastruktur. Lyngby Kommune har planer om at styrke området yderligere, så det bliver et nordisk videncentrum. Bl.a. derfor er det et meget attraktivt sted for mange investorer og således også et fokusområde for PFA. 
  • PFA Ejendomme har i forvejen fem andre investeringer i Lyngby, herunder Lyngby Kulturhus og bygningen, som Maersk Drilling lejer.

For yderligere oplysninger kontakt ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn, tlf. 24 28 46 30 eller pressekonsulent Martin Olsen, tlf. 30 53 17 67.