PFA og NAC indgår aftale om stort millardlån

Danmarks største pensionsselskab, PFA, investerer mere end 3. mia. kr. i verdens største aktør indenfor leasing af regionalfly, Nordic Aviation Capital (”NAC”), i forbindelse med at NAC gennemfører en stor låneomlægning.

Nordic Aviation Capital (”NAC”) og PFA har indgået en aftale om finansiering af lån på mere end 3. mia. kr. (USD 470 millioner).

Den nye kapitaltilførsel er en del at NAC’s strategi om at tilføre mere langsigtet kapital for at cementere virksomhedens finansielle position og fremtidige vækst. Det falder i fin tråd med PFA’s strategi om at samarbejde med stærke partnere om investeringer i virksomheder, der klarer sig godt.

”NAC har haft en flot vækst i en årrække og har en yderst markant position på markedet. Det er ejet af professionelle og stærke partnere, som danner et solidt fundament for en virksomhed, som er blevet global markedsleder i et attraktivt nichesegment indenfor flyleasing. Derfor er det en meget interessant investering, hvor vi går ind som långiver, så virksomheden kan fortsætte sin positive udvikling, og kunderne i PFA kan se frem til et solidt langsigtet risikojusteret afkast,” siger Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør med ansvar for aktier og alternativer, PFA.

Solid udbygning af porteføljen i 2018

Med investeringen fuldender PFA et år, hvor porteføljen af alternative investeringer har rundet de 35 mia. kroner, hvilket er et centralt element i investeringsstrategien frem mod 2020.

Siden 2016 har PFA foretaget store investeringer i bl.a. Nykredit, TDC, Danmarks Skibskredit, Avantor og verdens største havvindmøllepark, Walney Extension Offshore Wind Farm.

”Lavrentemiljøet skaber behov for nye kilder til afkast og øget diversitet i porteføljen. Og derfor er en investering i NAC vigtig, hvor vi samtidig får nogle gode samarbejdspartnere. For det første fordi den er med til at give et solidt afkast i en tid, hvor renterne er historisk lave. Samtidig viser det, at PFA kan indgå i investeringsaftaler, hvor vi ikke bliver direkte ejere, men bliver en del af kapitalstrukturen bag store og markedsledende selskaber,” siger Henrik Nøhr Poulsen.  

Ud over lånet til NAC indgår PFA i dag også som part bag finansieringen af havvindmølleparken Hornsea 1 og i forbindelse med videresalget af Scandlines.

Om Nordic Aviation Capital (NAC)

NAC er førende indenfor leasing a regionalfly med mere end 70 flyselskaber i sin kundeportefølje, som er spredt over ca. 50 forskellige lande. Virksomheden leverer regionalfly til veletablerede selskaber som British Airways, Air Canada, LOT, Azul, Lufthansa, Garuda, Flybe, Aeroméxico og airBaltic samt til store regionale luftfartsselskaber som Air Nostrum og Widerøe. NAC’s nuværende flåde er på mere end 500 fly inkluderende flytyperne E170, E175, E190, E195, ATR 42, ATR 72, Bombardier Dash 8, CRJ900, CRJ1000 and A220.

Om PFA

Med mere end 500 milliarder kroner under forvaltning og 1,2 millioner pensionskunder, er PFA det største kommercielle pensionsselskab i Danmark. PFA arbejder målrettet med at øge antallet af alternative investeringer, og i dag udgør porteføljen mere end 35 milliarder kroner fordelt over private equity, infrastruktur og unoterede aktier. Målet er at investere 10-15 milliarder i alternative investeringer om året. PFA har netop modtaget international hæder for sine alternative investeringer og er kåret til Europas bedste indenfor dette område af Investment & Pensions Europe.