PFA bygger nyt kollegie med fjordudsigt i Aalborg

Illustration: Arkitema Architects

Nu er placeringen fundet til det helt nye kollegie i Aalborg, som PFA opfører med plads til 220 studerende. Kollegiet, som kommer til at ligge i kort afstand til Aalborg Centrum, vil stå færdigt om halvandet år. Det er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg, hvor studerende i den nordjyske havneby og omegn kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på Lindholm Brygge 35 lige ud til Limfjorden.

Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.
                                                                                                                                                    
”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget. Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, Aalborg, ventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie med flot udsigt og gode rammer

Michael Bruhn understreger, at kollegiet bliver beliggende i grønne omgivelser helt ud til vandkanten ved Limfjorden, og samtidig er der kun 5-10 minutter på cykel til Aalborg centrum og byens mange uddannelsestilbud. Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter såsom læsesal og fitnessrum. Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13m2-26m2, og oveni kommer fællesarealerne. 

Også byens borgmester ser frem til det nye kollegie. 

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse. De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto. Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv. PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest. 

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne. Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse
 


Fakta PFA-kollegiet i Aalborg

 • 220 værelser på i gennemsnit 16m2. netto, inklusive fællesarealer (brutto) er det 42m2. Alle værelser har eget bad og toilet, der er fælles køkkener, fællesrum, fitnessrum samt individuelle studiepladser. Der må bo én studerende pr. bolig.
 • Bæredygtighed er vigtigt for PFA Kollegier. Kollegiet i Aalborg ventes at kunne certificeres med DGNB Sølv.
 • Entreprenør/totalentreprise A.Enggard. Arkitekt: Arkitema Architects.
 • Lejeniveauet kommer til at følge tilsvarende, nyopførte almene ungdomsboliger. 


Fakta: PFA-kollegier:

 • I forbindelse med PFA’s 100 års fødselsdag i 2017 annoncerede pensionsselskabet, at man ville bygge kollegier i hver af de fire store universitetsbyer København, Aarhus, Odense og Aalborg.
 • Den samlede PFA-investering er på over 1 mia. kroner, det samlede antal værelser i de fire kollegier er mere end 1.000, og det samlede boligareal er på over 40.000 m2.
 • For at bo på kollegiet skal man være studerende på en SU-berettiget, videregående uddannelse. PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.
 • Arkitema Architects har i samarbejde med PFA udviklet konceptet for PFA-kollegierne.
 • Mangfoldigt fællesskab og stærkt læringsmiljø: Kollegiernes indretning har fællesskab i fokus  - både forskellige grader af fællesskaber blandt beboerne og fællesskaber med lokalsamfundet. Kollegiernes indretning skal give de studerende et læringsmiljø, hvor der er plads til inspiration, fordybelse og samarbejde.
 • Bæredygtigt byggeri: Miljø, energieffektivitet og ressourcebevidsthed er centralt for alle kollegiebyggerierne.
 • PFA blev dannet i 1917 af en række arbejdsgiverorganisationer som et uafhængigt selskab med det ene formål at sikre medarbejdere og familier en tryg økonomisk fremtid. I dag er PFA Danmarks største kommercielle pensionsselskab med over 500 mia. kr. under forvaltning og 1,2 mio. pensionskunder.