PFA's nye chefstrateg glæder sig til at komme tættere på ’de rigtige’ penge

Tine Choi Danielsen er ny chefstrateg i PFA. Hun tiltrådte 1. marts 2019.

Tine Choi Danielsen er netop begyndt som chefstrateg i PFA. Her skal hun have en central rolle i udarbejdelse af PFA’s investeringsstrategi, investeringsanbefalinger og kommunikationen til kunderne

PFA’s position som central samfundsøkonomisk aktør og muligheden for at være med til at tegne billedet af PFA i en udadvendt rolle er noget af det, der fik Tine Choi Danielsen til at takke ja til jobbet som chefstrateg i PFA. Hun beskriver sig selv som meget ambitiøs og udadvendt og kan godt lide at dele ud af sin viden. Samtidig ser hun frem til at bruge sine kompetencer helt inde i motorrummet i PFA’s investeringsmaskine.

”Min største styrke er, at jeg udover at have en stærk faglig baggrund også er god til at få sagt tingene på en måde, så alle kan forstå det. Og jeg glæder mig til at bidrage til at styrke kommunikationen til slutbrugerne i PFA – om det så er pensions eller virksomhedskunder – med fokus på ’hvad betyder det for mig’, og ’hvad gør PFA’. Derudover er jeg også en person med klare holdninger til og stor indsigt i markederne,” siger Tine Choi Danielsen.

Til forskel fra tidligere job, hvor Tine Choi Danielsen primært beskæftigede sig med rådgivning og forvaltning af frie midler, skal hun nu til at arbejde med pensionsinvesteringer. Og selvom det kan lyde som to sider af samme sag, så er der forskel, understreger PFA’s nye chefstrateg. Udover hun får en anden rolle er produkterne forskellige, samtidig med PFA har sin egen investeringsstrategi og filosofi .

Tættere på pengene

Tine Choi Danielsen glæder sig til at lære sine nye kollegaer bedre at kende og blive en del af  investeringsmaskinrummet i PFA, hvor hun får betragtelig indflydelse - ikke alene på rådgivningen af kunderne og anbefalinger, men også på, hvordan PFA placerer pensionsmidlerne.

”Det at komme helt tæt på beslutningerne og dem med de rigtige penge giver noget andet end den rolle, jeg tidligere har haft, hvor jeg udarbejdede strategi og anbefalinger, men alligevel sad et skridt væk fra dem med de rigtige penge. Jeg er rigtig glad for at være tættere på pengene, og det giver mulighed for en anden, mere markedsnær faglig sparring og føling med, hvad der sker på markederne,” siger chefstrategen. 

Tine Choi Danielsen nævner også PFA’s mange alternative investeringer som et stærkt kort, hun vil fremhæve, når hun er ude blandt kunderne. Herunder den samfundsmæssigt vigtige betydning i at styrke fx grøn energi og infrastruktur samtidig med, at investeringerne giver langsigtede afkast til kunderne.

Fakta

 • Tine Choi Danielsen bor i Malmö med sine to børn på 12 og 15 år.  Tine har boet i Sverige i 11 år. Hun er meget glad for det og ser ikke sig selv flytte tilbage til Danmark foreløbig.
 • Hun kommer senest fra et job som chefstrateg i Danske Bank Wealth Management, og før det har hun bl.a. arbejdet i lignende stillinger i Nordea og Nykredit.
 • Det holder Tine mest øje med på finansmarkederne: Pengepolitik og nøgletal fra de store økonomier bliver de store drivere i år.  Investorerne er meget optagede af vækstudsigterne og signalerne fra de store centralbanker.
 • Fritid: Tine forsøger at sætte gang i løberiet igen efter en pause. Når der skal slappes helt af, står den på tv-serie på diverse streamingtjenester og masser af skønlitterære bøger. Der er dog mest tid til at slappe af på ferierne, og familien tager typisk to gange årligt på ferier sydpå til varmen og stranden.
 • Ord, der beskriver hende:
  • ­ Udadvendt (tromler ikke folk, men kryber heller ikke langs væggene, som hun udtrykker det).
  • ­ Utålmodig: Tine siger, at hun er blevet bedre til at tøjle det, men hun har stadig en trang til at komme videre i teksten og ikke gentage sig selv for meget.
  • ­ Ambitiøs: Tine går helst ikke på kompromis og vægter kvalitet og deadlines lige. Det opfylder hun ved at arbejde mere og sove mindre i en periode, indtil opgaven er løst, forklarer hun.