PFA Boliger har efter to år givet 300 familier et nyt hjem

Interessen har været stor, efter PFA for to år siden gav sine kunder mulighed for at blive opskrevet til en ny bolig. Over 19.000 PFA-kunder har skrevet sig på interesseliste til de mere end 3500 boliger i hele landet, der i dag er at vælge i mellem

For to år siden åbnede pensionsselskabet PFA for, at kunderne med fortrinsret kunne skrive sig op til boliger, som PFA er ejer eller medejer af.

Ud af de i alt lidt mere end 3500 boliger, der i dag indgår i PFA’s boligtilbud, er de 1530 boliger nybyggeri under opførelse. Det betyder, at udvalget af PFA Boliger reelt er mere end fordoblet inden for det seneste års tid.

”PFA er mere end opsparing og pension, og vi skal have tilbud, der er relevante for vores kunder, lige meget hvilken livsfase, de befinder sig i. En god bolig er en vigtig base i tilværelsen, og med PFA boliger er vi med til at skabe rammer for et godt liv til både børnefamilien, det unge par, singlen eller seniorparret i 25 byer i hele landet. Vi er glade for den store interesse omkring PFA Boliger, og vi leder jævnligt efter nye investeringer i hele landet,” siger Jon Johnsen, koncerndirektør og COO i PFA.

PFA Boliger blev lanceret som en del af strategien med at udvide værditilbuddene til kunderne og dermed gøre det mere attraktivt at have sin pensionsopsparing i PFA. Kunderne har taget positivt imod det, og over 19.000 PFA-kunder har i dag skrevet sig på interesseliste til en eller flere boliger. Cirka 300 familier har fået et nyt hjem gennem ordningen.

228.000 har kigget efter PFA Boliger

PFA Boliger udbyder boliger i 82 ejendomme med samlet lidt over 3500 lejeboliger inkl. nybyggeri, og på hjemmesiden mitpfa.dk/boliger har der siden lanceringen i 2017 været 228.000 unikke besøgende.

Fra begyndelsen var der primært tale om lejeboliger i og omkring Storkøbenhavn, men senere er tilbuddet blevet udvidet til bl.a. at omfatte lejeboliger i byer som Odense, Hillerød, Aalborg, Fredericia, Holstebro, Horsens, Kolding, Vejle, Silkeborg og Viborg.

”Vi investerer i udlejningsboliger i byer, som vi i en analyse lavet sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har vurderet vil opleve en stigende efterspørgsel efter boliger i fremtiden. Så udover at være et relevant tilbud til vores kunder her og nu, skal investeringerne være med til at give kunderne et langsigtet og solidt afkast til deres pensionsopsparinger,” siger koncerndirektør i PFA Jon Johnsen.

Blandt PFA-boligerne er der også fire kollegier på vej i hver af landets fire største byer, der samlet skal huse ca. 1000 studerende. Det første kollegie i Odense er klar til indflytning i januar 2020. For det mere modne publikum er der seniorvenlige byggerier, som bygges efter PFA Seniorboligstandard på vej i Horsens, Hillerød, Odense, Viborg og Køge.

Fakta:

  • PFA Boliger er tilgængelige i følgende byer (Jylland): Aalborg, Esbjerg, Fredericia, Holstebro, Horsens, Herning, Kolding, Vejle, Viborg, Randers og Silkeborg (Fyn) Odense (hovedstadsområdet): Charlottenlund, Frederiksberg, Gentofte, Hellerup, Kgs. Lyngby, Søborg, (København): K, N, S, SV, Ø, Valby, Vanløse (Øvrige Sjælland): Helsingør, Hillerød, Køge.
  • PFA Boliger består primært af lejelejlighedsbyggerier, men der indgår også rækkehuse.
  • Lejen er generelt set på niveau med sammenlignelige boliger i de respektive lokalområder.
  • PFA har en forpligtigelse til at administrere pensionskundernes penge på bedste vis, og der ligger et grundigt forarbejde i at sikre, at der udelukkende investeres i byer, hvor PFA og dermed kunderne kan få et stabilt afkast på lang sigt.
  • PFA Kollegier bliver opført i København, Aarhus, Odense og Aalborg frem mod 2022, det første skal stå færdigt i Odense i januar 2020.
  • PFA Boliger spænder fra kollegier over 2, 3 og 4-værelses lejligheder til seniorboliger. 
  • Over 19.000 PFA-kunder har skrevet sig på interesseliste til en eller flere boliger, Godt 300 har fået et nyt hjem, Over 1.200 kunder har tilmeldt sig en PFA Fremvisning og mere end 228.000 har set på boliger på mitpfa.dk/boliger.
  • Sidste år på dette tidspunkt var der 1400 PFA-boliger at vælge i mellem, nu er der inkl. nybyggeri i alt 3500.