Topkarakter til PFA Invests mest populære investeringstilbud

Stærke afkast, god risikostyring og lave omkostninger har igen spredt stjernestøv over PFA Invest. Det fremgår af den seneste vurdering fra det uafhængige analysebureau Morningsstar, som giver topkarakter i form af fem stjerner til PFA Invests tre populære balanceafdelinger, A, B, og C., hvor pensionskunder i PFA kan investere deres frie midler.

PFA Invests investeringsafdeling Balance C, som sælges via PFA bank, er netop blevet tildelt topkarakteren på fem stjerner af analysebureauet Morningsstar. Dermed er balance-afdelingen med højeste risiko trådt ind i samme fornemme selskab som PFA Invests Balance A og B-afdelinger, fortæller Investeringsdirektør i PFA, Christian Lindstrøm Lage.  

”Vi er meget tilfredse med, at vores investeringsafdeling, Balance C, nu er blevet bedømt med fem stjerner hos det uafhængige analysebureau Morningsstar, som vurderer investeringsafdelingernes evne til at skabe langsigtede afkast målt i forhold til deres risiko og omkostninger. Topkarakteren betyder, at vi i PFA Invest nu kan tilbyde vores kunder en femstjernet forvaltning af deres sparepenge, uanset hvor stor eller lille appetit, de har på risiko,” siger investeringsdirektøren.

Han tilføjer, at de gode resultater i PFA Invest overordnet set skyldes en stærk kapitalforvaltning, der udnytter PFA’s effektive investeringsmotor og stordriftsfordele.

”PFA Invest er skabt som et ekstra tilbud til de pensionskunder hos os, der ønsker hjælp til at få deres øvrige langsigtede opsparing til at vokse. Filosofien er den samme som i vores pensionsforrentning. Vi er ikke drevet for at tjene penge til vores ejere, og derfor kan vi sende mest muligt videre til kunderne. Det sker via gode risikojusterede afkast og lave omkostninger, der udnytter PFA’s stærke position som en af landets største kapitalforvaltere med godt 600 mia. kr. under forvaltning”, siger investeringsdirektøren.

Ifølge Christian Lindstrøm Lage har Balance C over de seneste tre år givet et akkumuleret afkast på 26 procent, mens lav- og mellemrisiko-afdelingerne, A og B, har givet henholdsvis 12 og 21 pct. i afkast.

”Vi er godt tilfredse med, at vi over de seneste tre år har kunnet give tocifrede afkast til kunder i alle tre investeringsafdelinger. Det giver et solidt boost til deres langsigtede opsparing, og fortjenesten er selvfølgelig ikke blevet mindre af, at vi gennem vores stordriftsfordele og forretningsmodel kan tilbyde omkostninger, der er ca. 20 procent lavere end gennemsnittet i markedet,” siger investeringsdirektøren.