PFA investerer 680 mio. kr. i bæredygtige obligationer fra Japan

Som led i PFA’s arbejde med at støtte op om den grønne omstilling, bakke op om FN’s verdensmål og Paris-aftalens målsætninger har pensionsselskabet nu investeret 100 mio. dollar, svarende til ca. 680 mio. kr., i bæredygtige obligationer fra Japan

Det fortæller Andreas Stang, der er chef for ansvarlige investeringer, ESG, i PFA.

”Bæredygtige investeringer, der kan støtte op om den grønne omstilling, er essentielle for os som ansvarlig investor. Det er vigtigt, at der løftes i flok, hvis vi skal begrænse temperaturstigningerne og sikre et ordentligt miljø for os selv og vores efterkommere, ligesom bæredygtige investeringer også har et godt og langsigtet perspektiv, når det kommer til afkast. Derfor er vi glade for denne investering med en anerkendt japansk udviklingsbank, der har en god track-record både på miljø- og afkastfronten,” siger Andreas Stang.

Obligationerne er udstedt af den japanske udviklingsbank Development Bank of Japan, og den samlede udstedelse er på 1 mia. dollar. Pengene fra obligationerne går bl.a. til finansiering af bæredygtigt byggeri, rene transportformer, vedvarende energi og virksomheder med en grøn profil. Development Bank of Japan har erfaring med at investere i miljø og udviklingsprojekter gennem de sidste 50 år.

Investeringen kommer efter, at PFA tidligere på året investerede 1,3 mia. kr. i grønne hollandske obligationer, herefter blev der frasolgt ejerandele i syv selskaber, som ikke kan leve op til PFA’s krav på klimaområdet, og senest var PFA sammen med andre store aktører i den danske pensionssektor med til at give tilsagn om, at der skal investeres 350. mia. kr. i den grønne omstilling frem mod 2030. 

PFA har i dag investeringer på det grønne område for ca. 15 mia. kr.