PFA fremrykker leverandørbetalinger pga. corona

Corona-krisen har fået PFA til at fremrykke betalinger til sine leverandører, så de hurtigere får deres penge, når de har sendt en regning.

Nedlukningen af Danmark som følge af Corona har gjort, at den økonomiske aktivitet er bremset kraftigt op. Det går især hårdt ud over små og mellemstore erhvervsdrivende, som hurtigt kan blive presset på likviditeten af det manglende salg.

Dette hårde slag vil PFA gerne bidrage til at afbøde, og derfor ønsker PFA at gå sine mange leverandører i møde ved at fremrykke betalinger, når der kommer regninger ind.

”PFA er stiftet af arbejdsmarkedets parter. Og vi har ca. 6000 organisations- og virksomhedskunder, mens vi er pensionsselskab for 1,3 millioner danskere. Dermed har vi i PFA et særligt samfundsansvar og berøring med store dele af dansk erhvervsliv. Mange virksomheder – især mindre – er hårdt ramt af krisen. Hvis vi med hurtigere betalinger til vores leverandører kan bidrage bare en smule til, at de kommer igennem denne vanskelige tid, så skal vi selvfølgelig gøre det,” siger Anders Damgaard, koncernfinansdirektør i PFA.

PFA’s normale standardbetalingstid er som udgangspunkt løbende måned plus 30 dage, men på grund af Corona betaler selskabet for tiden ekstraordinært alle leverandører væsentligt hurtigere. Det vil i praksis sige, at der går få dage fra, at fakturaen er godkendt af den ansvarlige i PFA, til betaling.

Den hurtigere leverandørbetaling er et blandt en række initiativer, som PFA har taget for at yde et ekstra bidrag under Corona-krisen.

PFA har bl.a. også: