PFA fremhæves for grønne investeringer

En række grønne investeringer, som PFA har foretaget, bliver nu fremhævet som gode eksempler til inspiration for andre investorer. Det sker på Climate Investment Coalitions nye hjemmeside

Der er klap på skulderen til PFA i forbindelse med lanceringen af Climate Investment Coalitions nye hjemmeside, der har til formål at fremme grønne investeringer samt skabe konkrete og positive resultater i forbindelse med FN’s udskudte klimatopmøde, COP26.

Climate Investment Coalition, der er et dansk initiativ mellem Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Forsikring og Pension, Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) samt World Climate Foundation, ønsker blandt andet at inspirere investorer verden over til at investere i den grønne omstilling.

Det sker blandt andet gennem tæt samarbejde med institutionelle investorer samt ved at fremhæve gode eksempler på danske investeringer som såkaldt ”best practice”. Heriblandt fire investeringer, som PFA har foretaget. Det drejer sig om havvindmølleparkerne Hornsea 1 og Walney Extension Offshore Wind Farm, seks solcelleparker i Storbritannien samt vandkraftværker i projektet Elgon Hydro Siti, der er beliggende i Uganda.

”Hos PFA ønsker vi som ansvarlig investor at tage samfundsansvar og bidrage positivt til den grønne omstilling. Det gælder både i forhold til vores egen investeringsproces, men også når det kommer til at engagere os i internationale netværk og partnerskaber. Derfor er det også glædeligt, at en række af vores investeringer nu fremhæves af Climate Investment Coalition som gode eksempler på netop det,” siger Kasper Ahrndt Lorenzen, Group Chief Investment Officer i PFA.