PFA køber ejendomme på Frederiksberg og Amager for 1,3 mia. kr.

PFA udbygger sin portefølje af ejendomme med opkøb af lejeboliger og erhvervslejemål i København for 1,3 mia. kr. Investeringen er lavrisiko og et godt alternativ til obligationer, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn

Hundredvis af lejere og erhvervsdrivende er i dag blevet kunder hos PFA, som er Danmarks største ejendomsinvestor. PFA har nemlig købt to større ejendomme i København. 

Der er tale om en karré på 14.000 kvm med 168 lejemål og tre erhvervslejemål, som ligger på Finsensvej og N. Jespersens vej på Frederiksberg.

Den anden ejendom ligger på Store Mølle Vej på Amager og huser 17.000 kvm boliger. Samlet set har PFA givet 1,3 mia. kr. for de to ejendomme.

”Det københavnske boligmarked har i en længere årrække været bomstærkt, og tendensen ser ud til at fortsætte. Så det er gode, sikre investeringer, der nu er faldet på plads,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Erstatning for obligationer

PFA’s ejendomsportefølje er steget fra 14 til 77 mia. kr. siden 2013 og tæller en række investeringer i ejendomme inden for bl.a. erhverv, logistik og bolig i Danmark og internationalt.

”Ejendomme giver et godt og stabilt afkast, hvis du investerer rigtig. Samtidig er det et godt alternativ til obligationer, som lige nu taber terræn i forhold til andre lavrisikoinvesteringer. Vi har efterhånden fået opbygget stærk og alsidig portefølje af ejendomme i både Danmark og internationalt, som giver god stabilitet og risikojusterede afkast til vores kunder mange år ud i fremtiden,” siger Michael Bruhn.

Fakta

PFA har købt de to ejendomme af pensionsselskabet P+. Der er tale om en karré på 14.000 kvm på Finsensvej 69 og N. Jespersens vej 2. Købssummen er 505 mio. kr. 

På Amager er der tale om 17.000 kvm boligejendom, som ligger på Store Møllevej 5. Købssummen er ca. 800 mio. kr.

Kontakt

Senior presserådgiver Rasmus Bjørn, 41729077, rbj@pfa.dk