PFA lancerer fire nye temafonde med fokus på bæredygtighed

Kunder i PFA kan nu investere deres pensionsopsparing målrettet biodiversitet, cirkulær økonomi, bæredygtig vandforsyning eller ligestilling og kønsdiversitet. Det sker, fordi PFA udbyder fire nye tematiske impact fonde igennem den hollandske forvalter Robeco, der er blandt de førende indenfor investeringer med fokus på bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål.

Fremover kan PFA’s kunder via deres pensionsopsparing sætte ekstra tryk på udviklingen indenfor særligt udvalgte bæredygtighedsområder.

PFA udbyder nemlig fire nye tematiske fonde på sin investeringsplatform, Du Investerer. Fondene investerer i selskaber, der udmærker sig specifikt inden for biodiversitet, cirkulær økonomi, bæredygtig vandforsyning eller ligestilling og kønsdiversitet.

”Investeringerne i vores brede pensionsløsninger PFA Plus og PFA Klima Plus screenes allerede ud fra en lang række sociale, miljø- og klimamæssige kriterier, men kunder, der ønsker et særligt fokus på temaer som fx biodiversitet og ligestilling, får nu mulighed for at målrette deres investeringer,” siger Rasmus Bessing, CO-CIO og chef for ESG-investeringer i PFA, og tilføjer:

”Vores samfund er i hastig forandring, og vi oplever, at mange kunder gerne vil investere i den bæredygtige omstilling. Det kan både være, fordi de ønsker at gøre en positiv forskel med deres opsparing, eller fordi de vurderer, at samfundsansvar og gode afkast i stigende grad vil gå hånd-i-hånd. Derfor er det oplagt for os at udbyde de nye investeringsfonde som et supplement til de investeringsmuligheder, vi allerede tilbyder vores 1,3 mio. kunder.”

3 ud af 4 fonde i højeste bæredygtighedskategori 

De tre fonde om henholdsvis biodiversitet, cirkulær økonomi og bæredygtig vandforsyning er alle fuldt bæredygtige i forhold til EU’s Disclosureforordning artikel 9. Dette er EU's højest kategori inden for bæredygtighed, som kendetegner investeringer, der arbejder for at skabe positive forandringer for miljøet og samfundet. Den fjerde fond, der har kønsdiversitet og ligestilling som tema, falder i den næsthøjeste kategori, artikel 8, der kendetegner investeringer, som er delvist bæredygtige.

Alle fonde er aktivt forvaltede, globale aktiefonde, der typisk investerer i op til 80 selskaber fra forskellige sektorer inden for fondenes tematiske bæredygtighedsfokus.

Førende forvalter indenfor bæredygtige fonde

PFA udbyder de fire fonde igennem den hollandske Robeco Institutional Asset Management, der er anerkendt for at have en stærk analytisk og datadreven tilgang til bæredygtighed og integration af bæredygtighedsrisici i investeringsbeslutninger.

”Robeco er blandt de førende inden for bæredygtige fonde og er kendt for at være en af de første kapitalforvaltere i verden til at udvikle en model, der kan måle effekten af FN’s 17 Verdensmål på investeringsporteføljer. Vi valgte Robeco, fordi selskabet har stor erfaring med at skabe bæredygtighedsfonde med attraktive afkast,” siger Rasmus Bessing.

For yderligere info
Seniorpresserådgiver Rasmus Bjørn, 41729077, rbj@pfa.dk

FAKTA OM DE FIRE BÆREDYGTIGHEDSFONDE

Fondene er tilgængelige for kunder, der har adgang til Du Investerer via deres pensionsordning. For at vælge fondene skal man først tage investeringsguiden på mitpfa.dk, hvorved man kan få adgang til Du Investerer og dermed de nye fonde.

Fond med fokus på biodiversitet
Fonden investerer i globale aktier gennem ca. 80 selskaber, der understøtter bæredygtigt brug af naturressourcer og løsninger, som fremmer biodiversitet. Selskaberne udvælges på baggrund af fundamental selskabsanalyse og en internt udviklet model, der måler selskabernes bidrag til FN’s 17 Verdensmål. Fonden er fuldt bæredygtigt jf. EU’s Disclosureforordning artikel 9, hvorfor den har bæredygtighed som mål med en minimumsandel af bæredygtige investeringer på 90%.

Fond med fokus på cirkulær økonomi
Fonden investerer i globale aktier gennem ca. 70 selskaber, der er ledende inden for løsninger i cirkulær økonomi. Selskaberne udvælges på baggrund af en fundamental selskabsanalyse og en internt udviklet model, der måler selskabernes bidrag til FN’s 17 Verdensmål. Fonden er fuldt bæredygtigt jf. EU’s Disclosureforordning artikel 9, hvorfor den har bæredygtighed som mål med en minimumsandel af bæredygtige investeringer på 90%.

Fond med fokus på bæredygtig vandforsyning
Fonden investerer i globale aktier gennem ca. 80 selskaber, der er ledende inden for ren, sikker og bæredygtig vandforsyning. Selskaberne udvælges på baggrund af en fundamental selskabsanalyse og en internt udviklet model, der måler selskabernes bidrag til FN’s 17 Verdensmål. Fonden er fuldt bæredygtigt jf. EU’s Disclosureforordning artikel 9, hvorfor den har bæredygtighed som mål med en minimumsandel af bæredygtige investeringer på 90%.

Fond med fokus på ligestilling og kønsdiversitet
Fonden investerer i globale aktier gennem ca. 70 selskaber, der er ledende inden for kønsdiversitet og ligestilling. Selskaberne udvælges på baggrund af en internt udviklet, kvant-baseret kønsscoremetodologi, hvor selskabernes evalueres ud fra 38 kriterier inden for diversitet, herunder mangfoldighed i lederstillinger, talentfastholdelse, ligeløn blandt andre faktorer. Fonden fremmer miljømæssige og sociale mål jf. EU’s Disclosureforordning artikel 8. Fonden har således ikke bæredygtig investering som mål, men har en minimumsandel af bæredygtige investeringer på 50%.

Fakta om omkostninger og afkastbenchmark

•    Fondens løbende omkostninger på Du Investerer: 1,23-1,38%
•    Fondenes indtrædelsesomkostninger fra 0,12-0,24 %
•    Fondenes udtrædelsesomkostninger: fra 0,7-0,13 %
•    Forventet afvigelse fra benchmark (MSCI ACWI): 4,2-8,6 %

Få flere informationer under den enkelte fond på Du investerer.