Covid-19

Skab tryghed på arbejdspladsen i tiden efter Covid-19

For nogle medarbejdere kan det være en stor omvæltning at skulle tilbage på arbejdspladsen. Det er vigtigt at have fokus på ledelsesopgaven, som på nogle områder er en anden end før corona samtidig med, at medarbejderne understøttes ift. fysisk og mental trivsel. Som leder eller HR kan du finde inspiration, råd og vejledning her på sitet.

 

Nedenfor kan du finde inspiration og værktøjer til en fortsat god genåbning. Du finder materiale inden for følgende tre områder:
  

Tryghed til dig som leder eller HR

Som leder er det vigtigt, at du kan skabe gode mentale og fysiske rammer for dine medarbejdere. Her kan du finde inspiration og værktøjer, der kan hjælpe dig med at sikre en fortsat god tilbagevenden til arbejdspladsen.

   

Styrk den mentale trivsel

Webinar: Det fleksible arbejdslivNYT
– målrettet HR og TR 

Hør ledelsesrådgiver Pia Hauge og Erhvervspsykolog Vibeke Lunding-Gregersen diskutere, hvad de ser som de største dilemmaer lige nu og give deres bud på konkrete løsninger.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her

Webinar: Webinar: Det fleksible arbejdslivNYT
– målrettet ledere 

Hør ledelsesrådgiver Pia Hauge og Erhvervspsykolog Vibeke Lunding-Gregersen diskutere, hvad de ser som de største ledelsesdilemmaer lige nu og give deres bud på konkrete løsninger.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her

Genåbningens lederdilemmaer

Når pandemien trækker sig tilbage, kan vi ikke forvente, at kontorlivet bliver, som det var - men vi kan skabe en ny arbejdsverden, der vil holde medarbejderne glade og produktive.

Læs mere her


Endelig udsigt til genåbning

Nye ledelsesopgaver venter forude i forbindelse med genåbningen.

Få gode råd til processen her

Sæt fokus på social sundhed på arbejdspladsen

Vores sociale velbefindende er et centralt element i vores generelle sundhed. Uanset om det er i vores privatliv eller på arbejdspladsen, så bidrager det til vores sociale sundhed at være en del af et fællesskab, opretholde sociale forbindelser og føle sig værdsat af andre.

Læs mere her

God ledelse i en tid med Corona

Hjemmearbejde stiller store og nye krav til dig som leder. For hvordan kan du både være synlig og engagere dig i medarbejderne på afstand?

Få gode råd her 


Webinar: Tilbage på arbejdspladsen
– målrettet leder, TR eller AMR 

Hør psykolog Vibeke Lunding-Gregersen give gode råd til, hvad du som leder, TR eller AMR skal være opmærksom på i forbindelse med genåbning af arbejdspladserne.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her

Webinar: Tilbage på arbejdspladsen
– målrettet HR

Hør psykolog Vibeke Lunding-Gregersen give gode råd til, hvad du som HR-ansvarlig skal være opmærksom på i forbindelse med genåbning af arbejdspladserne.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her


  
Styrk den fysiske trivsel

 

Overvejer I mere hjemmearbejde?

For mange virksomheder er hjemmearbejdet kommet for at blive. Hvis I også overvejer at gøre det til en permanent mulighed, har vi her samlet en række gode råd og anbefalinger.

Læs mere her       

 


Arkiv for tidligere emner

Tryghed til dine medarbejdere

Dine medarbejdere har forskellige behov for støtte, sparring og hjælp fra dig. Her er en række gode råd og værktøjer, du kan bruge i dit lederskab til at skabe gode og trygge rammer i en ny hverdag.

 

Styrk den mentale trivsel


Webinar: Det fleksible arbejdslivNYT
– målrettet medarbejdere

Hør ledelsesrådgiver Pia Hauge og Erhvervspsykolog Vibeke Lunding-Gregersen diskutere, hvad de ser som de største dilemmaer lige nu og give deres bud på konkrete løsninger.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her

 

Endelig udsigt til genåbning
  

For mange kan tanken om at vende tilbage til arbejdet give bekymringer. Her kan du få gode råd til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt.

Få gode råd her

 

Webinar: Tilbage på arbejdspladsen
– målrettet medarbejdere 

Hør psykolog Vibeke Lunding-Gregersen give gode råd omkring, hvad man skal være opmærksom på, når man vender tilbage til arbejdspladsen.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her


Skab overblik og struktur i hjemmearbejdsdagen

I samarbejde med speciallæge Imran Rashid har PFA udviklet et ”Sundt hjemmearbejdskit”, der kan inspirere til gode arbejdsrutiner og hjælpe med at skabe overblik og struktur i hjemmearbejdsdagen.

Læs mere her

 

Webinar: Mental trivsel på arbejdspladsen

Se eller gense vores webinar: Mental trivsel på hjemmearbejdspladsen, hvor organisationspsykolog Anna-Clara Bramsen Buhl fra PFA giver dig konkrete tips til din hverdag, og mulighed for at lave din egen personlige handlingsplan.

Se eller gense webinaret her

Se materialet fra webinaret her

Pas på den mentale sundhed

Det er klart, at coronapandemien påvirker os mentalt, men pas på bekymringerne ikke styrer dig. Du kan fx prøve at træne din mentale sundhed.

Få gode råd her


   
Styrk den fysiske trivsel

 

Tag den gode arbejdsdag med hjem

De færreste har de samme gode arbejdsredskaber som på arbejdet, og derfor skal du være ekstra opmærksom på at få rørt kroppen.

Få gode råd her

 


 
Arkiv for tidligere emner

Skab trygge rammer på arbejdspladsen

Indtil vi har opnået flokimmunitet i Danmark, er vores anbefalinger i forhold til at skabe tryghed på arbejdspladsen følgende, hvoraf I sikkert genkender flere af dem:

 

Anbefalinger til at skabe tryghed på arbejdspladsen

  1. God og omhyggelige hygiejne – afspritning og evt. afstand (følg anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen)
  2. Brug mundbind ved behov (mange steder er det ikke længere et krav)
  3. Hav ekstra fokus på hygiejne og afstand i kantiner og områder, hvor mange færdes.
  4. Sæt ind med øget rengøring + evt. HouseTest (PFA partner).
  5. Hav retningslinjer for håndtering af smitte på arbejdspladsen (anbefalinger fra SST).
  6. Hav leveregler på arbejdspladsen for hvordan I færdes sammen.
  7. Har medarbejdere været i kontakt med en smittet kollega, anbefaler vi, at de bliver testet med PCR tests enten på virksomheden (via PentaBase) eller i det offentlige.
  8. Vi anbefaler ikke antigentests (hurtigtests) til smitteopsporing på arbejdspladsen – med mindre at I hører til særlige erhverv og epidemividen tilsiger mange udbrud, fx slagterier, byggepladser og fængsler (personale).
  9. Benyttes antigentests på arbejdspladsen, er det vigtigt, at der testes minimum 1 gang om ugen, og at alle positive sendes til PCR test efterfølgende (jf. anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen). Der findes flere udbydere af antigentests på markedet, herunder Falck.dk, Quicktestcenter.dk, Mynurse.dk, Haemomedtec.dk mfl.
  10. Understøt ledere i ledelsesopgaven, som på nogle områder er en anden end før corona – find inspiration, råd og vejledning her på sitet og via vores gratis rådgivningslinje til HR og ledere.
  11. Understøt medarbejderne både ift. fysisk og mental trivsel – du kan finde inspiration, råd og vejledning her på sitet.
  12. Kommunikér hellere for meget end for lidt.

 

  

Covid-19 test til medarbejdere og virksomhed

Har I som arbejdsplads interesse i at tilbyde test til medarbejdere eller test af virksomheden, kan I læse mere nedenfor.

  

Covid-19 test til medarbejdere

Med det lave smittetryk vi har i Danmark på nuværende tidspunkt, anbefaler vi ikke, at man som arbejdsplads tester alle medarbejdere med en fast frekvens, med mindre at der er tale om særlige erhverv og epidemividen tilsiger mange udbrud (fx slagterier, byggepladser eller fængsler).

Som et element i at sikre tryghed på arbejdspladsen kan man derimod, ved smitteudbrud på arbejdspladsen, tilbyde berørte medarbejdere en PCR-test på arbejdspladsen eller hos leverandøren. 

Læs mere om PentaBase

Vær opmærksom på, at ved indførelse af coronapasset ifm. genåbningen, at resultater af tests foretaget i privat regi, ikke vil fremgå i coronapas appen. Som kunde i PFA kan I teste med rabat på PCR-tests gennem vores partner PentaBase.

Det kan give både medarbejdere og virksomhed en tryghed, at I tilbyder at teste for Covid-19.

PFA anbefaler PentaBase
PentaBase’s metode til detektion af SARS-CoV-2, og derved Covid-19, indebærer oprensning og opformering af virus RNA efterfulgt af detektion af to virusspecifikke RNA-sekvenser. Det sikrer, at testen er sensitiv og robust overfor mutationer i virusgenomet. Testen er udviklet af PentaBase i samarbejde med Rigshospitalet og Novo Nordisk og fremstilles i Danmark. CoviDetect™ er den mest benyttede analysemetode til at opspore personer med Covid-19 i Danmark.

Få rabat med PFA
I nedenstående materiale kan I se priser og den særlige rabat til kunder i PFA. Derudover er der yderligere 10 % rabat på selve Covid-19 testen ved at bruge koden PFA10.

Læs mere om PentaBase her

Test virksomheden for Covid-19

For at sikre et rent og smittefrit arbejdsmiljø anbefaler PFA, at selve virksomheden testes for spor af Covid-19. Det er enkelt og giver ekstra tryghed i hverdagen.  

I PFA har vi gode erfaringer med test af lokaler og arbejdsflader for at sikre et trygt og smittefrit arbejdsmiljø. Vi har et eksklusivsamarbejde med HouseTest, som har udviklet en analyse, der hurtigt viser, om der er spor af coronavirus på overflader. 

Læs mere om HouseTest

Klar besked på 48 timer
Med HouseTest får I belyst, hvor i virksomheden rengøringen eller hygiejnen kan forbedres. HouseTest udfører stikprøvetests, CoronaSurface TripleTarget™, for aktive stoffer på oplagte steder, der berøres af flere mennesker - eksempelvis indgangsdøre, speedgates, gelændere, printere, betjeningspaneler ved kaffemaskiner samt kantiner og toiletter. Derudover analyserer de, om der er humant DNA, der dog ikke i sig selv udgør en sundhedsrisiko, men som kan bruges som en markør for, hvorvidt rengøringen og hygiejnen er tilstrækkelig. Indenfor 48 timer fra testen er udført, modtager I en rapport.

Analysen benytter sig af den såkaldte RT qPCR teknologi, hvor virussets RNA (arvemateriale) bliver identificeret og kvantificeret, hvilket er den metode, som anbefales af WHO. HouseTest benytter en videreudviklet version af metoden, der har en højere følsomhed og specificitet end standard RT qPCR, hvilket gør den særligt velegnet til test på overflader. Der kan således detekteres helt ned til 35 virus partikler, hvilket i praksis har betydet, at HouseTest har kunnet påvise SARS-CoV-2 på en overflade der var tilsat 5 mikroliter af en spytprøve fra en smittet person fortyndet 80.000 gange.

Effektivt våben mod smittespredning
Det er påvist, at rengøring og desinfektion har en positiv effekt for at mindske smittefare og overførsel af Covid-19 virus. Testen kan derfor være med til at skabe tryghed for jeres medarbejdere i forhold til smittespredning, og samtidig vise i hvilke områder rengøringen skal optimeres. 

Få en prøvetest med HouseTest
Vil I høre mere om testen eller have en prøvetest i virksomheden, så kontakt HouseTest på telefon 42 47 52 52 eller e-mail info@housetest.dk og fortæl, at I er kunde i PFA. 

 

Antistof tests

PFA har undersøgt markedet for antistoftests samt danske og internationale eksperters - bl.a. Sundhedsstyrelsen og WHO - holdning til de nuværende antistoftests. Vores research viser, at man godt kan finde en antistoftest, som kan påvise antistoffer mod coronavirus, men forskerne ved endnu ikke med sikkerhed, om alle bliver immune, eller hvor længe man evt. er immun efter at have været smittet med coronavirus. Derfor kan antistoftests ikke give svar på, om den enkelte medarbejder fortsat kan blive smittet eller smitte andre. PFA anbefaler derfor ikke, at man på nuværende tidspunkt anvender antistoftests for at identificere immune medarbejdere. 

Aktuel viden tyder på, at de fleste mennesker opbygger en vis immunitet imod Covid-19, efter at de er blevet raske. 

Det danske sundhedsvæsen tester kun for antistoffer i forbindelse med forskning og myndighedernes overvågning. Man kan godt købe en antistoftest, men kvaliteten af disse tests er svingende. 

Du kan læse mere om antistoftest på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Vi følger fortsat udviklingen

Forskere i hele verden arbejder på højtryk for at blive klogere på virussens smittemønster og for at få afdækket, om man fortsat kan smitte og blive smittet, hvis man har dannet antistoffer. Vi følger udviklingen og opdaterer vores anbefaling, hvis der sker ændringer.