God stemning breder sig i dansk økonomi

Det danske aktiemarked ligger i top blandt europæiske markeder i 2013, og PFAs chefstrateg vurderer, at der er meget mere godt i vente for dansk økonomi i år.

Danmarks største selskaber kan i denne tid fremvise flotte halvårsregnskaber på stribe. I dag gælder det Lundbeck og TDC, torsdag Novo Nordisk og fredag er det Novozymes tur til at sætte tal på den fremgang, der generelt har ramt det danske aktiemarked. Det danske C20 indeks satte i denne uge nye rekorder for de største danske aktier, og ifølge chefstrateg hos PFA, Henrik Henriksen, er det ikke sidste gang, at C20 vil sætte nye standarder i 2013.

- Vi er ved at have lagt finanskrisens mørke bag os og er på vej over i en tilstand, hvor der begynder at vise sig lidt eufori på dele af børsen. Jeg er ikke i tvivl om, at C20 vil slå rekorden igen i 2013. Den gode stemning på aktiemarkedet spreder sig, og der er mere godt i vente for økonomien i 2013 og derefter, siger Henrik Henriksen.

PFAs chefstrateg hæfter sig særligt ved, at den globale økonomis godstog, USA, har fundet sporet og nu trækker hele verdensøkonomien i en positiv retning. Det smitter i høj grad af på Europa og Danmark, og det danske aktiemarked er lige nu et af de markeder i Europa, der har klaret sig bedst i 2013.

- Vi får hele tiden gode nøgletal fra USA, Europa og Danmark, og det ser ud til at fortsætte med den lempelige pengepolitik, der føres netop nu. USA er toneangivende for det globale aktiemarked, og også de slår alle rekorder i denne tid. De har fået gang i boligmarkedet igen, der er kommet gang i væksten, og økonomiens modstandsdygtighed bliver bedre og bedre for hver dag. Det samme sker i en stor del af Europa - særligt Nordeuropa, forklarer Henrik Henriksen.

Det er derfor PFAs vurdering, at det danske aktiemarked vil sprede yderligere glæde i de kommende måneder.

- Jeg forventer, at vi endnu har en tre til syv procents stigning på aktiemarkedet til gode i 2013. Mange af de store danske virksomheder kommer med regnskaber her i august, og vi forventer, at markedet vil tage rigtig godt imod dem, vurderer PFAs chefstrateg, Henrik Henriksen.