Danske investorer rydder bordet ved prisuddeling

Det var en stor dansk aften, da årets europæiske priser blev uddelt ved IPE Real Estate Award i Amsterdam. Tre danske ejendomsinvestorer modtog priser. Det viser styrken hos danske institutionelle investorer, siger prisvinderne fra ATP Real Estate, PFA Ejendomme og FSP Pension.

Danske institutionelle ejendomsselskabers styrke internationalt blev endnu en gang dokumenteret, da hele den europæiske ejendomsbranche var samlet i Amsterdam til årets uddeling af IPE Real Estate Award. Det blev til i alt 6 priser til tre danske investorer:

”Danske investorer klarer sig godt internationalt. Vi er stærke på både strategi, risikoafdækning og konkrete investeringer. Det viser sig på en aften, hvor Danmark løber med hele 6 priser. Jeg er stolt af, at det blev til fire priser til ATP”, siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme og ATP Real Estate.

ATP Real Estate modtog priser for blandt andet ’bedste porteføljesammensætning’ og ’bedste value added investering’.

ATP Real Estate har tidligere modtaget IPE-priser, mens det er første gang, at PFA Ejendomme stiller op i konkurrencen og dermed også første gang selskabet modtager denne internationale hæder. PFA blev kåret til årets ”bedste institutionelle investor i de nordiske lande”.

”Det er glædeligt, at vi får denne internationale anerkendelse for vores strategi og vores evne til at execute, som jo blandt andet i 2009 gav konkret gevinst med et højt afkast i et vanskeligt marked”, siger direktør Michael Willumsen fra PFA Ejendomme.

FSP modtog for anden gang IPE-guld inden for kategorien ”bedste mellemstore institutionelle investor”. Første gang var i 2008.

”Vi er meget stolte af dette års guld, som kommer efter en periode med store fald i ejendomsværdierne verden over. Guldprisen understreger, at FSP’s aktive investeringsstrategi inden for ejendomme med både direkte ejede ejendomme og investeringer gennem ejendomsfonde både tjener til at sikre et højt og stabilt afkast og samtidig spreder vores investeringsrisici,” siger underdirektør Søren Schjødt-Hansen fra FSP.

IPE Real Estate Awards 2010 uddeles af Europas førende magasin for pensionsbranchen ”Investment & Pensions Europe” (IPE). Konkurrencen er åben for enhver europæisk investor inden for ejendomme. IPE sammensætter et dommerpanel af førende eksperter, som repræsenterer ejendomsbranchen bredt og afgiver deres stemmer uafhængigt af IPE.

Danske prismodtagere ved IPE Real Estate Award

ATP Real Estate: Bedste porteføljesammensætningBegrundelse: For investeringer i fonde med lav gearing, den detaljerede vurdering af fordele i eksisterende samt nye core fonde samt en porteføljestruktur, der sikrer lav korrelation med aktier.

ATP Real Estate: Bedste opportunistiske investeringBegrundelse: For den opportunistiske tilgang til at opnå et højere udbytte, god udnyttelse af opportunistisk strategi på tværs af alle typer porteføljer samt en tæt dialog med fondmanagere.

ATP Real Estate: Bedste value added investeringBegrundelse: En klar langsigtet strategi, god udnyttelse af open-ended fonde for at opnå en god markedseksponering samt tilsagn til core fonde for at sikre et stærkt direkte afkast.

ATP Real Estate: Bedste private equityBegrundelse: Fordi ATP Real Estate foretrækker en klar opdeling af risiko ved allokering af aktiver samt sikrer en stærk risikoafdækning mod inflation og fordi fond managers får mulighed for at fokusere og specialisere sig i bestemte områder.

PFA Ejendomme: Bedste institutionelle investor i de nordiske landeBegrundelse: En klar investeringsstrategi i ind- og udland, en solid og økonomisk bæredygtig tilgang til investeringerne og kompetent screening af markedet gennem veludbygget kontaktnet

FSP Pension: Bedste mellemstore institutionelle investorBegrundelse: har en veldefineret strategi og omfattende due diligence, reducerer markedsudsving i sammenhæng med andre aktivklasser i porteføljen, investeringsstil baseret på ejendomsforbedringer, justering i ejendomssegmenter og timing af salg fra porteføljen