PFA sender ekstra 1.6 mia. kr. videre til kunderne

PFA Pensions kunder kan i disse dage glæde sig over, at der triller nogle ekstra penge ind på pensionskontoen. Pengene stammer fra PFA Pensions model for overskuds- og risikodeling, PFA KundeKapital, som samlet for 2019 giver 1,6 mia. kr. til kundernes pensionsopsparing.

PFA Pension er baseret på et stærkt fællesskab, hvor ejerne har valgt, at det overskud, som skal skabes, i størst mulig omgang skal gå videre til kunderne. Det sker via forrentningen af KundeKapital, som PFA nu har opgjort for 2019 og sat ind på kundernes opsparing. Det fortæller CEO i PFA, Allan Polack.

”Vi har i løbet af april måned overført i alt 1,6 mia. kr. til kundernes pensionsopsparing via KundeKapital. Vores kunder er med deres indbetaling til KundeKapital med til at bakke op om vores økonomiske styrke og dermed påtage sig en risiko på fællesskabets vegne. Derfor er vi også tilfredse med, at vi igen for 2019 kan kvittere for tilliden og sende ekstra penge deres vej,” siger Allan Polack. 

Teknisk set sker overskudsdelingen via forrentningen af KundeKapital. I 2019 har denne forrentning været på 8 pct., som altså svarer til samlet 1,6. mia. kr. Forrentningen er sat ind på kundernes almindelige pensionsopsparing og kan ses under ”KundeKapital” på mitpfa.dk.

Ekstra beskyttelse i vanskelige tider
De ekstra penge kommer i en tid med corona, hvor de gode nyheder ikke ligefrem har stået i kø, og hvor afkastet har været hårdt ramt af de voldsomme kursfald på finansmarkederne. Ifølge Allan Polack udgør KundeKapital i den sammenhæng et stabiliserende element, som sammen med PFA’s robuste portefølje af alternativer er med til at beskytte kundernes opsparing i tider med uro på finansmarkederne.

”Vi har de senere år arbejdet målrettet for at skabe en bred portefølje af unoterede investeringer, der kan supplere afkastet fra aktier og obligationer, når der er modvind på markederne. Det har vist sig at være en fordel i den senere tid, hvor disse investeringer er faldet mindre end det noterede marked. Vi er naturligvis tilfredse med, at vores langsigtede investeringsstrategi bærer frugt, og at vi samtidig er så godt økonomisk polstret, at vi trods uroen fortsat kan dele overskud med kunderne,” siger Allan Polack.