PFA’s klimapension runder 5 milliarder kroner på mindre end et år

Siden lanceringen er PFA’s CO2-besparende pensionsløsning, ”PFA Klima Plus”, haft fuld fart på. Efter kun 10 måneder har PFA’s kunder placeret mere end 5 milliarder kroner i det nye livscyklusprodukt – til gavn for både klima og pensionsopsparingen.

Vindmøller ud for Skotland, solcelleparker i England og hybridfærger i Danmark. Det er blandt investeringerne i Klima Plus, PFA’s klimastærke pensionsløsning, som blev lanceret i juni 2020.

I denne uge har Klima Plus rundet milepælen 5 milliarder kroner.  

”Det er gået over al forventning. Vores kunder har virkelig taget løsningen til sig, og det er en milepæl, at vi nu runder 5 milliarder kroner. Som landets største pensionsselskab ønsker vi at bidrage til en bæredygtig udvikling, og PFA har i mange år arbejdet systematisk med at integrere netop bæredygtighed og ansvarlighed i måden, hvorpå vores kunders opsparinger investeres på. Med PFA Klima Plus har vi givet klimaambitionerne et ekstra nøk op, og samtidig gjort det nemt for kunderne at placere opsparingen i udelukkende klimavenlige investeringer. PFA Klima Plus er et ambitiøst livscyklusprodukt, og det kvitterer vores kunder for,” siger koncerninvesteringsdirektør i PFA, Kasper A. Lorenzen.

PFA er Danmarks største pensionsselskab med flest kunder, hvilket gør Klima Plus til det største pensionstilbud på klima- og bæredygtighedsområdet

Skal være CO2-negativt i 2030

Som kunde i PFA klima Plus er ens pensionskroner bl.a. investeret i verdens største havvindmølleparker Hornsea 1 og Walney Extension Offshore Wind Farm samt i seks solcelleparker i England og Scandlines’ hybridfærger. Samtidig er investeringer i olie, kul og gas helt udelukket.

Det har betydet, at CO2-udledningen fra PFA Klima Plus er markant lavere end almindelige pensionsløsninger. Sidst, der blev foretaget en samlet opgørelse af porteføljen, lå CO2-udledningen i Klima Plus på 77 procent under verdensgennemsnittet for aktier. 

I forhold til afkast har PFA Klima Plus også givet gevinst. I 2020 fik kunderne forrentet deres opsparing med op mod 8,5 pct. før skat afhængig af tidshorisont og investeringsprofil.

”Både i forhold til afkast og midler er PFA Klima Plus kommet godt fra start, hvilket viser potentialet i at sammentænke investering og den grønne omstilling. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og vores målsætning er at PFA Klima Plus allerede i 2025 skal være CO2-neutralt, mens det senest i 2030 skal være CO2-negativt. Samtidig skal vi fortsætte med at skabe gode afkast til vores kunder”, siger Kasper A. Lorenzen.

 

Fakta om PFA Klima Plus:

  • PFA Klima Plus indeholder investeringer i aktier, obligationer, alternativer og bæredygtige ejendomme.
  • PFA Klima Plus har samme risiko- og afkastpotentiale som det almindelige markedsrenteprodukt PFA Plus. Afkastet i PFA Klima Plus vil dog løbende variere fra afkastet i PFA Plus, da porteføljerne er forskellige. Samtidig har PFA Klima Plus en mere koncentreret portefølje bestående af færre aktiver på grund af de stærke klimahensyn.
  • Ved valg af PFA Klima Plus ændres kunders andel af KundeKapital ikke.