Efter 1 år: PFA Klima Plus har givet højt afkast og markante klimagevinster

Med et højt afkast og et markant lavere CO2-aftryk er PFA’s særligt klimavenlige pensionsløsning kommet stærkt fra land det første år af sin levetid.

Det er i dag et år siden, at PFA lancerede det nye pensionsprodukt PFA Klima Plus, som giver PFA’s kunder mulighed for at investere pensionsindbetalingerne klimabevidst. Siden lanceringen har PFA Klima Plus fået mere end 18.000 kunder, som har placeret ca. 6 milliarder kroner i den særligt klimavenlige pensionsløsning.

”Vi er stolte over at have skabt et levedygtigt pensionsprodukt, hvor klima og afkast går hånd i hånd. Sidst vi opgjorde CO2-udledningen fra PFA Klima Plus, lå det hele 77 procent under verdensaktieindekset, så vi har indfriet vores grønne ambitioner. Det er vi rigtig tilfredse med. Vi kan dog ikke hvile på laurbærrene, for vi har en målsætning om, at PFA Klima Plus skal være CO2-neutralt allerede i 2025, og i 2030 skal det være CO2-negativt, hvilket betyder, at ens pensionskroner vil arbejde for at trække CO2 ud af luften. Så vi skal have fart på de kommende år,” siger Kasper A. Lorenzen, koncerninvesteringsdirektør i PFA.

50.000 tons mindre CO2

Målsætningen for PFA Klima Plus har været, at CO2-udledningen fra aktiverne skal ligge 60 procent under verdensaktieindekset MSCI ACWI. Det svarer til en CO2-besparelse på 11,4 tons CO2, hvis man har investeret en million i PFA Klima Plus i et år. Til sammenligning udleder den gennemsnitlige dansker ca. 17 tons CO2 årligt ifølge tænketanken Concito.

Samlet set vil de ca. 6 milliarder kroner i PFA Klima Plus udlede 50.000 tons mindre CO2.

Gode afkast på begge bundlinjer

Pensionskronerne i PFA Klima Plus er fx investeret i verdens største havvindmølleparker Hornsea 1 og Walney Extension Offshore Wind Farm, i seks solcelleparker i England og Scandlines’ hybridfærger. Men også selskaber som Microsoft og handelsplatformen Alibaba er med i porteføljen, fordi de dækker en stor del af deres energibehov med grønne kilder og har klare klimamålsætninger.

Siden lanceringen den 11. juni 2020 har PFA Klima Plus givet kunderne et afkast på op mod 32 procent (inkl. KundeKapital) alt efter tidshorisont og risikoprofil.

”PFA Klima Plus har i det første år givet flotte afkast, som er resultatet af de markante stigninger på aktiemarkederne de seneste 12 måneder. Vi har en ambition om, at grønne investeringer ikke skal koste på afkastet, og det har vi levet op til. Vi kan se tilbage på et år, hvor der har været gode afkast på både den afkastmæssige og den grønne bundlinje,” siger Kasper A. Lorenzen.

Fakta om PFA Klima Plus

• PFA Klima Plus indeholder investeringer i aktier, obligationer, alternativer og bæredygtige ejendomme.
• PFA Klima Plus har samme risiko- og afkastpotentiale som det almindelige markedsrenteprodukt PFA Plus.
• PFA Klima Plus er en mere koncentreret portefølje bestående af færre aktiver på grund af de stærke klimahensyn.
• Afkastet i PFA Klima Plus vil dog løbende variere fra afkastet i PFA Plus, da porteføljerne er forskellige.

Yderligere information

Pressechef Peter Utzon Berg, tlf.: 23 80 35 14