Gå ikke glip af muligheden for ekstra skattefradrag

Indbetal ekstra til pension og udnyt mulighederne for ekstra skattefradrag. Du kan herunder læse mere om de skattemæssige fordele og muligheder vedrørende skattefradrag. Ønsker du at indbetale ekstra til din pension, kan du på Mit PFA se, om du selv kan foretage indbetalingen. Kan du ikke selv foretage indbetalingen, kan du ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Kort om fordelene ved at indbetale mere til pension

✔ Du kan spare penge i skat, når du indbetaler mere. Du får nemlig skattefradrag for dine indbetalinger til pension (dog ikke aldersopsparing)

✔ Ekstra indbetaling giver dig mulighed for at nedbringe eller helt undgå at betale topskat

✔ Afkast fra pension beskattes lavere end afkast fra øvrige investeringer og indestående i bank
     

Hvad er din situation?

Jeg betaler topskat

Du kan få en skattemæssig fordel ved at indbetale ekstra til din pensionsopsparing. Det gælder, hvis du betaler topskat (531.000 kr. efter arbejdsmarkedsbidrag).

Jeg har indbetalt mindre end 73.100 kr. til min pensionsopsparing

Du kan få en skattemæssig fordel ved at indbetale ekstra til din pensionsopsparing. Det gælder, hvis du samlet set har indbetalt mindre end 73.100 kr. inkl. ATP. på din rate- eller livspension i løbet af 2020.

Jeg har 5 år eller mindre til folkepensionsalderen

Du kan de sidste fem år inden din pensionsalder indbetale op til 50.200 til aldersopsparing. Til forskel fra fx rate- og livspension bliver udbetalingen fra aldersopsparing ikke modregnet i folkepensionens tillægsbeløb. Det kan være en fordel, hvis du betaler bundskat, og dermed ikke har de samme fordele af pensionsfradraget, som dem der betaler topskat.
  
Du skal ikke betale skat af udbetalingen fra aldersopsparingen, og derfor kan du heller ikke få skattefradrag for indbetalingen. Den bliver trukket fra din skattepligtige indtægt, så vær opmærksom på, at du med indbetaling til aldersopsparing får mere til pension, men mindre til rådighed her og nu.

Se hvor meget du har indbetalt i 2020 på Mit PFA >     

Sådan gør du

På Mit PFA kan du se, om du selv kan foretage indbetalingen >

Kan du ikke selv foretage indbetalingen på Mit PFA eller ønsker du at høre mere om dine muligheder, kan du også kontakte os. Det eneste du skal gøre er at udfylde nedenstående formular, så ringer vi til dig eller du kan ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.