Dine forsikringer

  

Her har du en oversigt over dine forsikringer. Du kan læse de detaljerede vilkår i dine pensionsvilkår på Mit PFA

PFA Forebygger

Hvis du har forsikringen, PFA Forebygger, kan du få hjælp, hvis du har ondt i ryggen, spændingshovedpine eller en anden mindre skavank i bevægeapparatet, der er opstået i forbindelse med dit arbejde. Hvis du er kommet til skade i fritiden – fx i forbindelse med sport – kan du ikke bruge forsikringen.

  • Brug af forsikringen kræver ikke en henvisning fra din læge
  • Du kan få behandling hos en fysioterapeut, massør, kiropraktor eller zoneterapeut. Det er muligt at kombinere behandlingsformer
  • Du kan få behandling inden for 4 dage*
  • PFA Forebygger leveres i samarbejde med Falck Healthcare
  • PFA modtager ikke informationer om behandlingerne
  • Book behandling direkte online. Akut tid (behandling inden for 24 timer) bestilles på 70 12 50 00 (ml. kl. 8 og 21).

*På helligdage og følgende dage er det ikke muligt at få behandling: Grundlovsdag, fra d. 23. december til d. 2. januar (begge dage inklusive), ugerne 29, 30 og 31, fredag efter Kr. Himmelfartsdag og mandag til onsdag forud for Skærtorsdag.

Læs mere og se hvordan du bruger PFA Forebygger

Se, om du har PFA Forebygger

PFA EarlyCare sikrer dig hurtig hjælp

PFA EarlyCare er en del af din forsikring PFA Erhvervsevne, og den giver dig mulighed for at få hjælp fra første dag, hvis du bliver sygemeldt af din læge i 14 dage eller mere.

PFA EarlyCare kan eksempelvis være en hjælp ved stress, hvor en tidlig indsats kan gøre en stor forskel. Derudover hjælper PFA EarlyCare ved alle psykiske samt fysiske sygdomme. Det kan nemlig have store omkostninger både personligt, privat og på arbejdet, hvis ikke der sættes tidligt ind med hjælp og sparring.

Sådan bruger du PFA EarlyCare

Når du har fået en sygemelding af din læge på 14 dage eller mere, skal du ringe til PFA EarlyCare Hotline på 70 80 75 05. Her sidder et team af Health Guides klar til at lytte og rådgive. De er uddannet til at sammensætte et individuelt PFA EarlyCare forløb, så du kommer godt og trygt igennem dit sygdomsforløb.

Det hele menneske i centrum

Hjælpen er mest effektiv, når den tager udgangspunkt i det hele menneske. Derfor kommer du i dit forløb hele vejen rundt om alt fra kost og motion til søvn, trivsel og mental sundhed – uanset hvad din sygemelding handler om.

Er du i tvivl, om du er dækket af PFA EarlyCare, så tjek din ordning på Mit PFA.

PFA Helbredssikring

Hvis du har en PFA Helbredssikring, har du mulighed for at få hurtig behandling, operation eller genoptræning, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Dine børn under 24 er automatisk omfattet, hvis du har en obligatorisk helbredssikring. Det betyder, at de kan få den samme hurtige behandling som dig. Det samme gælder din evt. samlevers hjemmeboende børn.

Har du ikke en obligatorisk helbredssikring, kan du købe en PFA Helbredssikring til din ægtefælle eller samlever og dine børn under 24, så de har mulighed for at få den samme hurtige behandling som dig. Du kan læse mere her

Læs mere om PFA Helbredssikring og hvordan du bruger den

PFA Kritisk sygdom

PFA Kritisk sygdom er en forsikring, der giver dig mulighed for at få udbetalt et skattefrit beløb, hvis du bliver ramt af en af de alvorlige sygdomme, som er omfattet af forsikringen.

Se hvilke diagnoser, der er omfattet af PFA Kritisk sygdom

Som udgangspunkt har du en dækning ved kritisk sygdom på 125.000 kr. (2019). Du har mulighed for at øge dækningen op til 750.000 kr. Det er helt op til dig, hvad du bruger pengene til – du kan fx købe ekstra pleje eller behandling, tage på rekreation eller foretage ændringer i hjemmet.

Se din dækning ved kritisk sygdom på Mit PFA

Udvid din forsikring med børnedækning

Du har mulighed for at udvide din forsikring ved kritisk sygdom med en børnedækning, hvor du vil få udbetalt en skattefri engangsudbetaling, hvis dine børn under 24 år får stillet en af de dækningsberettigede diagnoser.

PFA Erhvervsevne

Hvis du bliver syg og ikke længere kan arbejde, så har du mulighed for at få udbetalt op til 80 procent af din dækningsgivende løn. Din generelle erhvervsevne skal være nedsat til halvdelen eller derunder, og din indtjening skal være nedsat med minimum 10 procent for, at du kan få en løbende udbetaling ved nedsat erhvervsevne. Forsikringen bliver udbetalt, indtil din erhvervsevne forbedres, dog længst frem til du når den aftalte pensionsalder. Du har mulighed for at forhøje forsikringsdækningen op til 80 procent af din løn, hvis du kan afgive tilfredsstillende helbredsoplysninger, eller nedsætte dækningen til 40 procent af din løn.

Hvis du er ansat i fleksjob, kan du få en løbende udbetaling, så du som udgangspunkt kan bevare dit hidtidige lønniveau. Udbetalingen er betinget af, at du opfylder de beskrevne udbetalingsbetingelser og kan ikke være større end dækningen på din forsikring.

Hvis du modtager ressourceforløbsydelse fra kommunen, vil du fremover have mulighed for at få en løbende udbetaling på 80 procent af din løn – uanset hvilken dækning, du har valgt. 

Indbetalingssikring giver ekstra tryghed

Din forsikring ved nedsat erhvervsevne indeholder også en indbetalingssikring, som sikrer, at din pensionsordning fortsætter, mens du får udbetaling fra PFA Erhvervsevne. Det betyder, at PFA Erhvervsevne, PFA Kritisk sygdom og PFA Liv fortsætter, og derudover indbetaler PFA til din opsparing, så du fortsat kan spare op til din pensionisttilværelse.

Udvid din forsikring med en engangsudbetaling

Du har mulighed for at købe en ekstra forsikring, som sikrer dig et engangsbeløb, hvis din erhvervsevne bliver varigt nedsat med 2/3 eller mere. Du kan få udbetalingen, når din erhvervsevne har været nedsat i 12 måneder. Du kan vælge en dækning på op til 500.000 kr.

PFA Liv

PFA Liv er en livsforsikring, der sikrer dine nærmeste økonomisk, hvis du dør, før du skal på pension. PFA Liv udbetales som udgangspunkt til dine nærmeste pårørende.

Læs mere om nærmeste pårørende 

Udbetalingen er som udgangspunkt et skattefrit engangsbeløb på 100 procent af din løn, men du har mulighed for at øge dækningen op til 800 procent af din løn.

PFA anbefaler som udgangspunkt, at din udbetaling fra PFA Liv har et niveau, som sikrer, at din familie kan opretholde levestandarden i op til fire år, hvis livet skal gå videre uden dig. 

Log på Mit PFA og få en anbefaling til, hvor stor din livsforsikring bør være

Børnepension – ekstra sikring af dine børn

Er du privatansat, har du mulighed for at tilvælge en børnepension, som sikrer dine børn under 24 år en løbende udbetaling, hvis du dør, før du skal på pension. Udbetalingerne er personlig indkomst for børnene.

Du har mulighed for at øge dækningen op til 25 procent af din løn. PFA anbefaler, at du vælger et niveau for udbetalingerne, som er inden for rammerne af dine børns frikort, så de undgår at skulle betale skat af udbetalingerne.

Er du offentligt ansat eller ansat i Grønland indeholder PFA Liv en børnepension, som sikrer dine børn under 24 år en løbende udbetaling på minimum 1 % af din løn om året, hvis du dør, før du skal på pension. Udbetalingerne er personlig indkomst for børnene.

Du har mulighed for at øge dækningen op til 25 procent af din løn, hvis du er offentligt ansat, og op til 15 procent af din løn, hvis du er ansat i Grønland. Vi anbefaler, at du vælger et niveau for udbetalingerne, som er inden for rammerne af dine børns frikort, så de undgår at skulle betale skat af udbetalingerne. 

 

Er de rette sikrede, når du dør?

Tag stilling til, hvem der skal have pengene, når du ikke er her mere. Hvis du har indsat en begunstiget på den tidligere ordning og vil overføre den til den nye ordning, skal du udfylde en ny begunstigelseserklæring.