Sunde digitale vaner

Send medarbejderne hjem fuldt opladt

Sæt sunde digitale vaner på agendaen

Konceptet Sunde Digitale Vaner sætter fokus på medarbejdernes brug af mobilen. For den kan være en af de helt store skurke til at stjæle nærvær, opmærksomhed og koncentration. Og det gælder både i arbejds- og privatlivet, for i 4 ud af 10 stresssygemeldinger skyldes stressen en kombination. Bliv kontaktet af jeres kundechef for at høre mere om konceptets indsatser og materialer, der giver mulighed for at arbejde med sunde digitale vaner både i virksomheden og derhjemme.

16 % af arbejdsstyrken er stressramt

En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter i Arbejdsmiljø viser, at 16 % af arbejdsstyrken føler sig stresset. Stress kan selvfølgelig have mange og komplekse årsager, men mere og mere peger på en sammenhæng mellem risiko for stress og usunde digitale vaner. Dem sætter vi fokus på, for det handler i høj grad om at ændre dårlige vaner til bevidste handlinger og få et sundt forhold til en teknologisk verden i konstant udvikling.  

Det mobile kick gør os afhængige

Ifølge vores sundhedsekspert, it-iværksætteren og speciallæge Imran Rashid udvikler tech-firmaer helt bevidst apps for at gøre os afhængige, så vi hele tiden er på jagt efter den næste belønning i form af et like, en mail eller andre nye notifikationer. Det giver os nemlig en kortvarig følelse af lykke. Problemerne opstår, når vi bliver ved at tjekke mobilen – og ofte helt uden grund. Det går ud over nærværet, koncentrationen og kan i værste fald være med til at udvikle stress. 

Skab en sund digital kultur i jeres virksomhed

Mobilen er med os både på arbejde, i soveværelset og på toilettet. Vi bruger den til at finde vej, få svar på spørgsmål og underholdning. Umiddelbart er det svært at forstå, hvorfor man skal skrue ned for forbruget, men afklaring af diverse myter kan måske hjælpe lidt på vej.

1. Det er godt for virksomheden, at medarbejderne altid er tilgængelige

Nej. Jeres medarbejdere har brug for at koble af, når de har fri, så hjernen kan få en pause og yde sit bedste dagen efter.

2. Mobilen skal forbydes på arbejdspladsen, så den ikke forstyrrer unødigt
Nej. Der er ikke nogen grund til at forbyde mobilen, for der er jo også situationer, hvor man har brug for den. Det handler i stedet om at finde den rigtige balance og aktivt vælge, hvornår man bruger den.
3. Det er ok at læse en sms eller mail på mobilen under et møde

Nej. Det forstyrrer alle parter, og det er mangel på respekt for andre til mødet, fordi man ikke er nærværende

4. Familie, skole og børnehave skal kunne komme i kontakt ved sygdom eller ulykker

Enig. Men det kan klares ved at indstille Forstyr ikke-funktionen, så vigtige numre stadig kan komme igennem.

5. Det er ok, at mobilen ligger fremme til møder bare skærmen ligger nedad
Nej. Når vi kan se mobilen har den en dragende effekt på os. Det mest optimale er at lægge den helt væk

Bliv kontaktet af jeres kundechef

Vi har udviklet en række indsatser og materialer, der sætter sunde mobilvaner på agendaen.
Det kan være inspiration til, hvordan både medarbejderne selv, men også I som virksomhed, kan arbejde med at skabe en sund digital kultur.
Bliv kontaktet af jeres kundechef, hvis I ønsker at høre mere.