Sunde medarbejdere er en god investering

Sæt sundhed på agendaen sammen med PFA

I PFA hænger pension og sundhed uløseligt sammen. Derfor kan vi hjælpe jer med at arbejde strategisk med sundhed, forebygge sygdom og holde jeres medarbejdere raske.

Med vores løsninger kan I komme rundt om alle sundhedsmæssige udfordringer, og vi er med fra start til slut. Vi stiller dygtige ressourcer til rådighed, har løbende dialog og gennemgår rapporter og evalueringer med jer. Derudover kan vi hjælpe med kommunikationsdelen, så både beslutningstagere og medarbejdere føler sig godt klædt på til at være med i de nye initiativer.

Vores indsats er sammensat af følgende tre byggesten
    

Rettidig omsorg

Med en tidlig indsats ved vi, at jeres medarbejdere kan undgå langvarige sygemeldinger.

 

Helhed fremmer helbred

Vi sætter fokus på det hele menneske, og derfor kommer vi rundt om alle sundhedsmæssige udfordringer i vores rådgivning. 

 

Sammen om sundhed

Vi indgår et samarbejde. Derfor har vi et stort og professionelt team, der i samarbejde med jer har fokus på at styrke sundheden i jeres virksomhed.

Hvor sund er jeres virksomhed?

En god start på en sundere virksomhed er et her og nu billede. Det kan I få med en online sundhedsscreening, hvor alle medarbejdere svarer på et spørgeskema om bl.a. kost, motion og livsstil. Det er anonymt og tager kun 5-10 minutter.

Jeres udbytte af sundhedsscreening

Medarbejderne får med det samme et personligt sundhedstal samt tilbud om rådgivning til, hvordan de kan forbedre det. Derudover får I en samlet virksomhedsprofil, et overblik over de sundhedsmæssige udfordringer og anbefalinger til, hvilke indsatser, der passer til jer.

En målrettet sundhedsindsats

Der er en lang række faktorer, der spiller ind på medarbejdernes sundhed, og derfor skræddersyr vi koncepter inden for de seks nedenstående områder.

Med afsæt i jeres sundhedsscreening sammensætter vi netop det forløb, der er relevant for jer. Vores forskellige sundhedskoncepter tager udgangspunkt i forebyggende initiativer og processer og er basererede på viden og data.

 

 
Sundhedstendenser udvikler sig, og derfor monitorerer vi hele tiden tendenserne og er opdateret på den nyeste forskning. Derudover arbejder vi tæt sammen med førende specialister, så vi kan være på forkant inden for de forskellige sundhedsområder. Fx har vi lanceret konceptet Sunde Digitale Vaner, der sætter fokus på, hvad et overdrevent brug af mobilen kan gøre ved os og vores mentale trivsel.

Derudover har stress været en stor udfordring i samfundet i flere år, og derfor er det også et vigtigt fokusområde i de forebyggende sundhedsinitiativer for vores kunder i dag.

Serietid eller sengetid?

Der er mange faktorer, der har betydning for medarbejdernes trivsel. En af de vigtige er en god nattesøvn, fordi det afspejler sig direkte på energiniveauet. Viden, enkle værktøjer og en fokuseret indsats kan gøre underværker for at sætte fokus på søvnen.

Forsikringsmæglerfirmaet Marsh kørte et 10 ugers forløb med fokus på søvn og mindfullness, og her faldt andelen af medarbejdere med søvnproblemer fra 43 % til 12 %. Derudover oplevede 98 % en positiv effekt i forhold til stress. 

En temperaturmåling på sundhedstilstanden

I PFA har vi data fra over 16.000 sundhedsscreeninger af medarbejdere i danske virksomheder. Med udgangspunkt i de tal kan vi med stor statistisk sandsynlighed vurdere den gennemsnitlige sundhedstilstand i en virksomhed. Herunder kan du se den gennemsnitlige sundhedstilstand i de virksomheder, som har deltaget i analysen. 

Se, hvordan IKEA arbejder med sundhed og trivsel