Ny fond skal sikre risikovillig kapital til danske virksomheder

Ventureinvestoren Seed Capital har netop hentet en investering til deres tredje fond, Seed Capital III Growth K / S. I alt 465 mio. kr. skal finde vej til nogle af Danmarks allermest lovende iværksættere. PFA og statens finansieringsfond Vækstfonden investerer begge i fonden, hvis mål er at sikre finansiering til lovende danske vækstvirksomheder.

Den danske fond Seed Capital har hentet ny kapital til investeringer i tidlige vækstvirksomheder i deres portefølje. Med i investeringen er pensionsselskabet PFA og statens finansieringsfond Vækstfonden. Den nye fond kommer på et afgørende tidspunkt i pandemien, hvor risikovillig kapital til vækstiværksættere skal være med til at sikre en god genstart efter krisen. Ambitionen er klar: Investorerne vil bygge nogle af fremtidens globalt førende virksomheder. 

Managing Partner i Seed Capital, Ulla Brockenhuus-Schack: 

”Vi er glade for, at vores investorer bifalder Seed Capitals investeringsstrategi. Dermed hjælper de os med at være en meningsfuld partner for vores virksomhedsportefølje gennem hele deres vækstrejse: fra det helt tidlige stadie - til en vellykket exit. Der er et stort økonomisk potentiale, der kan være med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.”

Det har været afgørende for investorerne, at den nye fond netop skal være med til at udvikle og fastholde nogle af morgendagens fyrtårne i Danmark. I takt med virksomhedernes vækststrategi, har de behov for store mængder risikovillig kapital – og den kapital skal den nye fond være med til at bidrage med, fortæller Mikkel Hesselgren, direktør for Vækstfondens egenkapitalsforretning:

”I Vækstfonden ønsker vi at bygge fremtidens virksomheder til gavn for vækst, samfundsafkast og arbejdspladser. Seed Capital har en stærk track record i at understøtte danske tech-talenter på deres udviklingsrejse. Det er vigtigt, at det lykkes os at støtte disse virksomheder gennem deres vækstrejse, samtidig med at de holder deres hovedkvarter og rødder i Danmark. Derfor er vi meget tilfredse med denne investering.

Hos PFA ønsker man at bidrage til udviklingen af tidlige iværksættervirksomheder, der kan være med til at sikre afkast og arbejdspladser til gavn for hele Danmark.

Peter Tind Larsen, chef for alternative investeringer i PFA:

”Der er et stort potentiale i porteføljen, Seed-teamet har opbygget – både i form af afkast og arbejdspladser. Vi er glade for at investere i denne fond, som er rettet mod en eksisterende portefølje af lovende danske venturevirksomheder, hvorfra vi forventer et attraktivt afkast og muligheden for at udvikle nogle af Danmarks største virksomheder.”