Allan Polack takker af som Group CEO i PFA

Allan Polack der har været Group CEO for PFA siden 2015 stopper og koncerndirektør Mads Kaagaard konstitueres i rollen. Det er forventningen, at PFA snart kan sætte navn på den fremtidige Group CEO.

Under Allan Polacks ledelse har PFA konsolideret sin rolle som markedsleder og som det største kommercielle pensionsselskab. Ændringen er en del af et naturligt generationsskifte, hvor der under Allan Polacks ledelse er samlet en dygtig direktion, der med en ny Group CEO vil fortsætte PFA’s stærke udvikling.  Processen med at finde en ny Group CEO har været i gang i noget tid.  

Fra 2015 til 2021 har PFA øget sine kundemidler markant så de i 2021 er på 647 mia. kr. De årlige indbetalinger er i samme periode steget fra 28,7 mia. kr. til 43,8 mia. kr. Dertil har PFA i perioden samlet skabt 189 mia. kr. i afkast til kunderne.

Allan Polack overleverer således et solidt PFA i vækst med mere end 6400 virksomheds- og organisationskunder og 1,3 mio. private kunder, hvoraf 450.000 kunder er fra samarbejdet med Letpension. Et samarbejde, der siden 2015 har været i kraftig vækst. 

Med den brede kundebase spiller PFA en væsentlig rolle i det danske samfund. En rolle der er baseret på stærke værdier og et ønske om at bidrage til at udvikle samfundet i en bæredygtig retning med et kommercielt afsæt. Bestyrelsesformand i PFA, Peder Hasslev siger:

"Jeg vil gerne takke Allan for det store stykke arbejde han har udført i hans syv år i spidsen for PFA. I Allans periode er kundeporteføljen, kundemidlerne og indbetalingerne vokset markant, og PFA har i dag sunde og stærke værdier og er rustet godt til fremtiden. Jeg ønsker Allan alt det bedste i hans fremtidige virke.

"Allan Polack fremhæver, at han er tilfreds med at give stafetten videre til et PFA i fremgang og som i 2021 har skabt et stærkt investeringsmæssigt fundament til at levere konkurrencedygtige afkast fremover. Endeligt fremhæver han stærke værdier og højt engagement blandt medarbejderne. Han siger:

”Jeg er glad for og ydmyg over at have stået i spidsen for PFA. Jeg har siden 2015 arbejdet på, at PFA skulle have solide langsigtede afkast, branchens mest kvalificerede rådgivning og det bredeste og bedste udbud af produkter og services. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at PFA er det bedste sted at være kunde og blive pensionist. PFA er fyldt med utroligt dygtige kollegaer, og vi har i fællesskab udviklet en omstillingsparat kultur, hvor fleksibilitet er et nøgleord. Både når det kommer til den måde, vi udvikler produkter og digitale løsninger på, men også den måde, vi arbejder sammen i hverdagen.”

Allan Polack har sidste dag i PFA den 7. marts, hvor selskabet afholder generalforsamling, og vil derefter bevæge sig over i en bestyrelseskarriere. 

Midlertidig CEO med indgående kendskab til PFA

Det er forventningen, at PFA snart kan sætte navn på sin fremtidige Group CEO, og ind til denne tiltræder konstitueres Koncerndirektør Mads Kaagaard i rollen. Mads Kaagaard har indgående kendskab til PFA’s forretning og værdier. Fra 2016 til 2018 var Mads Kaagaard ansvarlig for Privatkunder & Business Support og siden 2018 Produkter & Udvikling.  

Bestyrelsesformand i PFA Peder Hasslev siger i den forbindelse:

"Jeg er glad for, at Mads Kaagaard vil påtage sig opgaven som midlertidig Group CEO. Mads kender alle hjørner af PFA og har haft en solid karriere i virksomheden. Med hans historik og kendskab til PFA er Mads den rigtige til at lede PFA indtil en permanent ny Group CEO er plads.” 

Udover Mads Kaagaard består PFA’s direktion af Group CIO Kasper Lorenzen, Group CFO Anders Damgaard og Koncerndirektør for Kunder & Services Camilla Holm, der kom til PFA i sommeren 2021 fra en rolle som adm. direktør for Totalkredit.

For yderligere oplysninger:

Pressechef Oliver William Gunner, 28 56 23 22 eller owg@pfa.dk