Ni gode måneder for PFA-kundernes pensionsopsparinger

Kasper A. Lorenzen, koncerninvesteringsdirektør i PFA

En typisk kunde i Danmarks største pensionsselskab, PFA, kan i årets første ni måneder glæde sig over et markant afkast på 11,8 pct. Dermed nærmer PFA’s afkast sig niveauet fra 2023, hvor det endte på 12,1 pct. Det endelige resultat for året kommer blandt andet til at afhænge af udviklingen i USA, hvor den tætte præsidentvalgkamp i den nærmeste tid kan skabe øget uro på finansmarkederne.

De første ni måneder af 2024 har været kendetegnet af stærk medvind på aktiemarkederne, som især i USA har nået nye rekordniveauer. Samtidig er centralbankerne begyndt at sænke renterne, hvilket løfter afkastet fra obligationer. Det kan mærkes på investeringsafkastet i PFA, hvor alle selskabets profiler er godt på vej til at levere afkast på samme flotte niveau som 2023. En kunde i PFA’s anbefalede Profil C har i årets første ni måneder opnået et afkast på 11,8 pct.

Det fortæller PFA’s investeringsdirektør, Kasper A. Lorenzen, som glæder sig på vegne af PFA’s kunder.

”Vi arbejder i PFA benhårdt for at sikre vores kunder økonomisk tryghed, og her er gode langsigtede afkast en af de absolut vigtige ingredienser. Det glæder mig derfor, at vi har fortsat de gode takter fra 2023 og igen i 2024 leveret nogle af de bedste afkast i branchen til vores kunder. Samlet for 2023 og 2024 har en typisk kunde i PFA nu opnået et afkast på 25,3 procent. Det giver et markant boost til pensionsopsparingen - og dermed til trygheden i pensionstilværelsen”, siger Kasper A. Lorenzen.

Han tilføjer, at også PFA’s klimafokuserede opsparingsprodukt, PFA Klima Plus, har gjort det godt i 2024, og leveret et afkast, der stort set er identisk med afkastet i PFA’s almindelige PFA Plus produkt. Dermed ligger afkastet i PFA Klima Plus i 2024 helt i toppen blandt sammenlignelige produkter i branchen.

PFA’s aktier har taget førertrøjen

Ifølge PFA’s investeringsdirektør er de gode afkast især kommet fra aktiemarkederne, hvor PFA blandt andet har haft en stærk hånd i USA og i Danmark, som er overvægtet relativt til markedets størrelse.

”Vores aktier har givet et afkast på 17,3 procent. Det er et flot resultat og skyldes blandt andet, at vi har fået et godt udbytte af fremgangen på amerikanske aktiemarked, hvor vi allerede i 2023 øgede vores eksponering. Zoomer vi ind på vores risikostyring, så reducerede vi i forsommeren vores aktieovervægt, for så igen, at øge eksponeringen til det brede amerikanske aktiemarked sidst på sommeren. Det har været en fordel under sommerens aktieuro og i den seneste måned, hvor afkastet har fået flere ben at gå på og ikke længere er så kraftigt koncentreret i de store tech-mastodonter,” siger Kasper A. Lorenzen.

Han er overvejende optimistisk på resten af året, som ikke mindst vil stå i præsidentvalgets tegn.

”Det har jo allerede været en vild præsidentkamp med attentatforsøg og kandidatskifte hos demokraterne, ligesom valget tegner til at blive utroligt tæt. Hvis den udvikling fortsætter, så kan det godt kaste lidt uro af sig på finansmarkederne. Normalt har politiske valg ikke så stor indflydelse på finansmarkederne, omend valgår historisk set har været gode for afkastet - og især i perioden efter, at vinderen er fundet. Holder det stik, så kan 2024 ende som endnu et rigtigt godt investeringsår,” siger Kasper A. Lorenzen.

Han tilføjer, at usikkerhed generelt er dårligt nyt for finansmarkederne. Kigger man på valget med investorøjne, så gælder det derfor om at undgå en kaotisk situation med tvivl om udfaldet. Hvorvidt det bliver en demokrat eller republikaner, der løber med sejren, er i den sammenhæng mindre væsentligt.