Kort om PFA

PFA er et pensionsselskab, men vi er meget mere end det. Udover pension og forsikring tilbyder vi i dag også opsparing for privatkunder og en række løsninger inden for blandt andet sundhed og boliger. Vi er ejet af vores kunder, og vi blev stiftet i 1917 for at sikre danskerne frihed til at leve det liv, de ønsker. Det er derfor en del af vores DNA at bidrage til en positiv samfundsudvikling. I dag har vi mere end 1,3 millioner kunder og 6000 virksomheds- og organisationskunder, og vi arbejder hårdt hver eneste dag for at leve op til vores kundeløfte: Mere til dig.

Fire grunde til at vælge PFA

 

Vores ambition er at sikre danskerne frihed til at leve livet. Det gør vi ved at arbejde for at få din pensionsopsparing til at vokse, men også ved at tilbyde forsikring, opsparing for privatkunder og en række løsninger inden for blandt andet sundhed og boliger. Alt sammen for at leve op til vores kundeløfte: Mere til dig.

Her er fire gode grunde til at vælge PFA:

 

Vi deler overskuddet med dig

    
Vi er et uafhængigt selskab med en forretningsmodel, som gør det muligt for os at skabe mere værdi for vores kunder.

Vi blev stiftet af arbejdsmarkedets parter i 1917 for at skabe mobilitet på det danske arbejdsmarked og sikre danskerne frihed til at leve det liv, de ønsker. Fordi vi ikke er sat i verden for at gøre vores ejere rige, kan langt hovedparten af den værdi, vi skaber, gå tilbage til kunderne. Det er kernen i vores forretningsmodel.

 

Du får en kvalificeret anbefaling


For de fleste er der et stort spænd mellem, hvor vigtig pension er, og hvor interessant man synes, det er. Det gør vores rolle ekstra vigtig.

Som kundernes selskab tager vi ansvar for, at du som kunde får den løsning, der passer til dig. Det gør vi ved at forpligte os til altid at omsætte vores viden og erfaring til at give dig en kvalificeret anbefaling. Det gælder uanset, om vi møder dig til et rådgivningsmøde, over telefonen eller via vores digitale kanaler.

 

Dine penge bliver koblet på en stærk investeringsmotor

Med godt 600 mia. kr. i kundemidler under forvaltning er vi det største kommercielle pensionsselskab i Danmark – og blandt de største pensionsselskaber i Europa. Den størrelse gør det muligt for os at forvalte dine penge bedst muligt. 

Som kunde bliver dine investeringer håndteret af branchens måske bedste investeringsteam. Vi kan derfor lægge den rette strategi, eksekvere de bedste handler og holde dine omkostninger nede.

Endelig er det en del af vores DNA at være en ansvarlig samfundsaktør. Det betyder, at du som kunde kan vide, at din opsparing bliver investeret ansvarligt og bidrager til en positiv samfundsudvikling, mens den vokser.

 

Vi arbejder for din sundhed og livskvalitet

Vores forpligtelser over for vores kunder rækker ud over det økonomiske. Vi har over årene opbygget massiv erfaring og dybe kompetencer inden for sundhedsområdet, og dem stiller vi til rådighed for vores kunder og samfundsdebatten. I vores strategi for sundhed på arbejdspladsen har vi især fokus på forebyggelse og den tidlige indsats. Vi kan se, at vores løsninger betyder kortere sygdomsforløb - til gavn for både den enkelte, virksomheden og samfundet generelt.

Men det er ikke bare, når du som kunde er på arbejdsmarkedet, at vi går op i din livskvalitet. Det gør vi også, når du går på pension. Derfor tilbyder vi blandt andet sundhedsforsikringer , boliger og it-hjælp til seniorer, der er kunder i PFA Pension.

PFA-koncernen i tal (2020)

 • 40,7 mia. kroner i indbetalinger
 • 24 mia. kroner i udbetalinger
 • 231 mio. er årets resultat før skat
 • 180 mio. kr. er årets resultat efter skat
 • 8,3 mia. kr. i egenkapital
 • 33,3 mia. kr. i KundeKapital
 • 43,2 mia. kroner i kapitalgrundlag for PFA Pension
 • 27,1 mia. kroner i kapitalgrundlag for PFA Holding
 • 278 pct. i solvensdækning for PFA Pension (Solvens II)
 • 171 pct. i solvensdækning for PFA Holding (Solvens II)
 • 730 mia. kr. i balance
 • Ca. 1,3 mio. kunder
 • 1.396 medarbejdere