Finanselev i PFA

En uddannelse, der åbner mange døre

Som finanselev i PFA starter du på en uddannelse, der giver dig mange jobmuligheder i en spændende branche. Vi kan lære dig alt om pension og PFA’s mange andre forretningsområder, der skaber værdi for vores kunder. Du får base i rådgivningscentret, for her lærer du butikken at kende helt nede fra maskinrummet og ud til den enkelte kunde. Du bliver altså en vigtig brik, og du finder hurtigt ud af, hvor stor værdi du faktisk skaber. I takt med at dine arbejdsopgaver udvikler sig, stiger dit ansvar. Men det bliver i dit tempo og sammen med en masse gode kollegaer.

Prøv teorien af i praksis

Som finanselev i PFA kombinerer du skole og arbejde, og derfor er der ikke langt fra at afprøve teorierne i den virkelige verden. Din verden i PFA er hovedsageligt vores rådgivningscenter, hvor du skal hjælpe alle vores kunder med at få mest muligt ud af deres pensionsopsparing og forsikringer. På sigt bliver du selvkørende, men du er omgivet af dygtige og søde kollegaer, så vi tager os godt af dig og sørger for, at du kommer godt og sikkert fra start. 

I opstartsforløbet bliver du undervist i vores systemer, i kommunikation og i nogle af de pensionsfaglige emner, som du også lærer om på skolen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at rådgive og hjælpe vores kunder. 

Du starter sammen med andre elever, og vi gør meget for at skabe et godt sammenhold. Derudover får du tilknyttet en mentor, som giver dig sparring og støtter dig undervejs.

Efter to år har du mulighed for at blive ansat som kunderådgiver i PFA. Og hvis du vil videre, kan vi godt garantere dig, at der står mange døre åbne for dig med de erfaringer, du har fået hos os. Derfor kan uddannelsen være et rigtig godt springbræt videre rundt i PFA – eller videre ud i den finansielle verden. 

Mød vores finanselever

Det praktiske

Uddannelsen foregår i København, og den varer to år og en uge. Du vil undervejs være i praktik i PFA og gå i skole på Forsikringsakademiet. Uddannelsen består af 5 grundmoduler og 7 specialemoduler, der er målrettet personforsikring.

Du vil være på skolen i 12 moduler, der hver varer 2-5 dage. Undervisningen foregår sammen med elever fra andre finansielle virksomheder. Du specialiserer dig inden for pension og personforsikring samtidig med, at du får bred viden om generelle, finansielle forhold. 

Din arbejdstid er 36 timer om ugen, og du får løn under hele uddannelsen. Derudover får du også en fordelagtig pensions- og forsikringsordning.

Det får du også med

I PFA tager vi os godt af hinanden. Det betyder blandt andet en lækker frokost- og frugtordning og en god café latte i lækre omgivelser. Vi har også vores egen café, hvor du fx kan købe smoothies, gode økologiske snacks eller lidt til den søde tand. På den sociale front er der forskellige klubber, du kan melde dig ind i – fx PFA Social Club, vinklubben, kunstklubben og idrætsklubben. Derudover er der i løbet af året forskellige teamarrangementer, hvor I lærer hinanden bedre at kende både fagligt og socialt.   

Hvem kan søge?

For at søge ind som finanselev i PFA skal du have en disse uddannelser:

  • Studentereksamen (STX)
  • Højere handelseksamen (HHX)
  • HF
  • EUX

Derudover lægger vi vægt på erhvervserfaring, udlandsophold og andre spændende initiativer, der allerede har givet dig lidt ballast.

Hør hvad PFA's finanselever siger om arbejdspladsen

Mohammad Ashraf, Kunderådgiver

  • 23 år
  • Ansat siden september 2019
  • HF og Finanselev

Læs Mohammad fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i PFA’s rådgivningscenter og bliver snart færdig som elev efter et toårigt forløb. I PFA’s rådgivningscenter sidder vi primært og besvarer indgående opkald og mails. Her hjælper og rådgiver vi vores kunder telefonisk samt skriftligt. Det kan være alt fra oplysninger om deres policenummer til behovsafdækning på forsikringer samt udbetaling af pension.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det mest spændende og udfordrende for mig er, at jeg hele tiden taler med nye og forskellige kunder. Grunden til det både er spændende og udfordrende er fordi, alle vores kunder er forskellige. Derfor skal jeg som rådgiver lære den enkelte kunde at kende for at kunne yde den bedste service.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Min uddannelse er hovedsageligt bygget op omkring teori. Jeg lærer efterfølgende at bruge det i praksis, og derfor bruger jeg faktisk min uddannelse hver dag, når jeg taler om pension med vores kunder. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
1. At jeg giver kunderne den bedst rådgivning som muligt og få dækket deres behov.
2. At jeg udvikler mig hele tiden og lærer noget nyt i mit arbejde og på samme tid bliver udfordret hver dag.
3. At vi har et godt fællesskab.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er en meget attraktiv virksomhed for mig fordi, vi er kundeejet, som betyder der ingen investorer er bag virksomheden. PFA er generelt en arbejdsplads med et meget socialt og energisk miljø, hvilket jeg prioriterer højt.

Frederik Rosenkrands, Kunderådgiver

  • 20 år
  • Ansat siden september 2019
  • STX og Finanselev

Læs Frederik fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg arbejder som elev i PFA’s rådgivningscenter. Her består mine primære arbejdsopgaver i at besvare telefoner og mails fra kunder. Jeg assisterer kunder, som har spørgsmål eller brug for hjælp uanset om det er simple henvendelser eller længere rådgivningssamtaler.

Vi er hele PFA’s rådgivningscenter og får mange forskelligartede og spændende opkald og mails, hvilket gør at hver dag er varierende. Det betyder dog også, at vores viden skal dække alle markedsområder som generalister, så vi bedst muligt kan assistere vores kunder. 

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det er utrolig spændende at være en del af rådgivningscenteret, fordi man får mulighed for at hjælpe alle typer kunder med forskellige henvendelser. Selvom pension kan være et emne, der ikke bliver talt så meget om, er det givende, når man får mulighed for at hjælpe kunderne med at forstå deres nuværende eller fremtidige pensionssituation.

Det er en udfordring at holde sig opdateret om de mange regler på det finansielle marked og specielt pension, som også løbende ændres. Vi skal hele tiden sørge for at holde os orienteret, så vi kan give vores kunder den bedste rådgivning. 

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Jeg har gennem min STX-uddannelse fået en bred viden, som desværre ikke umiddelbart er anvendelig, som rådgiver i finansbranchen. Det havde sandsynligvis været mere anvendeligt, hvis jeg efter folkeskolen havde valgt HHX-uddannelsen i stedet.  

Heldigvis har finanselevuddannelsen indtil videre givet mig utrolig meget viden og redskaber, som jeg bruger til daglig. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
De tre vigtigste ting er uden tvivl at være i et spændende miljø, med engagerede kollegaer og at have varierende og udfordrende arbejdsopgaver. 

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA er en spændende og dynamisk arbejdsplads, hvor man som elev får mulighed for at tilegne sig viden, være en del af rådgiver-teamet og samtidigt arbejde selvstændigt og bruge den viden, man løbende tilegner sig i både praksis og i den løbende undervisning. 

Læs mere om PFA

 

Hvem er vi?

PFA er et kundeejet pensionsselskab med mere end 1,3 millioner kunder og omkring 1400 medarbejdere. Vores formål er at give danskerne frihed til at leve det liv, de ønsker.  

Læs mere 

 

Job i PFA

Har du mod på en spændende hverdag med høje ambitioner, nytænkning og professionalisme? Så se om vi har et job, der matcher dine kompetencer.   
  

Læs mere

 

Corporate responsibility

For os er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar for samfundets udvikling. 
   

Læs mere