Finanselev i PFA

En uddannelse, der åbner mange døre

Rekruttering til PFA finanselever i 2023 er afsluttet. Vi åbner for ansøgninger igen i slutningen af 2023 til elevforløb med opstart i august 2024.

Som finanselev i PFA starter du på en uddannelse, der giver dig mange jobmuligheder i en spændende branche. Vi kan lære dig alt om pension og PFA’s mange andre forretningsområder, der skaber værdi for vores kunder. Du får base i rådgivningscentret, for her lærer du butikken at kende helt nede fra maskinrummet og ud til den enkelte kunde. Du bliver altså en vigtig brik, og du finder hurtigt ud af, hvor stor værdi du faktisk skaber. I takt med at dine arbejdsopgaver udvikler sig, stiger dit ansvar. Men det bliver i dit tempo og sammen med en masse gode kollegaer.

Kickstart din karriere som finanselev i PFA

Tag dine første skridt til en spændende karriere midt i det attraktive Nordhavn. I løbet af to år får du en uddannelse, der udvikler dig og klæder dig på med vigtige kompetencer til din videre vej. Du kan glæde dig til en arbejdsdag i et ungt miljø med godt humør, højt tempo og en tjekket arbejdsplads med attraktive vilkår. Du får naturligvis løn under uddannelsen.

Prøv teorien af i praksis

Som finanselev kombinerer du skole og arbejde, og derfor er der ikke langt fra at afprøve teorierne i den virkelige verden. I PFA er du hovedsageligt i vores rådgivningscenter, hvor du skal hjælpe vores kunder med deres pensionsopsparing og forsikringer. På sigt bliver du selvkørende, men du er omgivet af dygtige og søde kollegaer, så vi tager os godt af dig og sørger for, at du kommer godt fra start. 

Et trygt forløb
Du starter sammen med andre elever, og vi gør meget for at skabe et godt sammenhold. Derudover får du tilknyttet en mentor, som giver dig sparring og støtter dig undervejs. I opstartsforløbet bliver du undervist i vores systemer, i kommunikation og i pensionsfaglige emner, som du også lærer om på skolen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at rådgive og hjælpe vores kunder. 

Et springbræt videre
Som færdiguddannet finanselev har du mulighed for at blive ansat som kunderådgiver i PFA. Hvis du vil videre et andet sted, kan vi garantere dig, at der står mange døre åbne med de erfaringer, du tager med dig. Derfor kan uddannelsen være et rigtig godt springbræt videre rundt i PFA – eller videre ud i den finansielle verden.

Mød vores finanselev Emil

 

Det praktiske

Som finanselev er du både i praktik i PFA og går i skole på handelsskolen. Uddannelsen varer to år og består af 5 grundmoduler og 7 specialemoduler, der er målrettet personforsikring. Både skole og praktik foregår i København. 

Undervisning på handelsskole

Du vil være på skole i 12 moduler, der hver varer 2-5 dage. Undervisningen foregår sammen med elever fra andre finansielle virksomheder, og du specialiserer dig inden for pension og personforsikring samtidig med, at du får bred viden om generelle, finansielle forhold.

Du får løn under uddannelsen

Din arbejdstid i PFA er 36 timer om ugen, og du får løn under hele uddannelsen. Derudover får du også en fordelagtig pensions- og forsikringsordning.

Hvem kan søge?

For at søge ind som finanselev i PFA skal du have en disse uddannelser: Studentereksamen (STX), Højere handelseksamen (HHX), HF, EUX
Derudover lægger vi vægt på erhvervserfaring, udlandsophold og andre spændende initiativer, der allerede har givet dig lidt ballast.

Bliv klogere på forløbet

Det får du også med

Du kommer til at arbejde i vores lækre, totalrenoverede domicil lige ved Nordhavn Metro og det attraktive havnemiljø. I PFA vægter vi fagligheden højt, og derfor har vi fokus på at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø i afdelingerne. Hver dag byder køkkenet på en lækker, økologisk frokost med et bredt udvalg til både kødspisere og vegetarer, og der er frugt, kaffe og the. Du har også mulighed for at hente frokost til hjemmearbejdspladsen og bestille dagens menu som take away. Vi har også vores egen café, hvor du kan købe morgenmad, smoothies, gode økologiske snacks eller lidt til den søde tand.

På den sociale front er der mange muligheder for at dyrke fællesskabet med blandt andet yoga, fredagsbarer og vores medarbejderklubber: PFA Social Club, vinklubben, kunstklubben og idrætsklubben. 

Hør hvad to færdiguddannet finanselever siger om arbejdspladsen

Mobin Ashraf, Pensionsrådgiver

  • 25 år
  • Ansat siden september 2019
  • Færdiguddannet som Finanselev

Læs Mobin fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i PFA’s ”Område for nye kunder” og onboarder dermed alle nye kunder i PFA. Jeg har sammen med mit team af gode kollegaer ansvar for, at rådgive alle nye private kunder med ny firmapension og give dem den bedste kundeoplevelse i mødet med PFA. Vi rådgiver kunderne omkring deres ordning i PFA og taler samtidigt ind i deres behov og drømme til både hverdagen og fremtiden – på den måde skaber vi det bedste kundeoplevelse!

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det mest spændende og udfordrende for mig er, at jeg hele tiden taler med nye og forskellige kunder. Grunden til det både er spændende og udfordrende er fordi, alle vores kunder er forskellige. Derfor skal jeg som rådgiver lære den enkelte kunde at kende for at kunne yde den bedste service.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Min uddannelse var hovedsageligt bygget op omkring teori. Jeg lærte efterfølgende at bruge det i praksis, og derfor bruger jeg faktisk min uddannelse hver dag, når jeg taler om pension med vores kunder. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
1. At jeg giver kunderne den bedst rådgivning som muligt og få dækket deres behov.

2. At jeg udvikler mig hele tiden og lærer noget nyt i mit arbejde og på samme tid bliver udfordret hver dag.

3. At vi har et godt fællesskab.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er en meget attraktiv virksomhed for mig fordi, vi er kundeejet, som betyder der ingen investorer er bag virksomheden. PFA er generelt en arbejdsplads med et meget socialt og energisk miljø, hvilket jeg prioriterer højt.

Sarah Wulff, Kunderådgiver

  • 25 år
  • Ansat siden september 2020
  • Færdiguddannet som Finanselev

Læs Sarah fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg er i PFA´s rådgivningscenter, og mine primære opgaver er at besvare kundehenvendelser både på telefon og mail. Jeg sidder klar til at besvare kundernes spørgsmål, som både kan være simpel hjælp om pension men også længere rådgivningssamtaler. De forskellige opkald og mails dækker mange områder, og det gør vores hverdag spændende og varieret. Det er rart, at alle dage ikke er ens og det er dejligt med kundekontakt i dagligdagen. 

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Pension er ikke et emne, som alle mennesker ved noget om eller har helt styr på. Derfor er det spændende at komme i dybden med området og kunne forklare kunderne tingene på en måde, så de kan forstå det. Det er spændende, at jeg også selv lærer mere om pension og løbende får ny viden, så jeg bliver mere og mere tryg ved stoffet. 

Det kan være udfordrende at holde sig opdateret med de mange ændringer og regler i den finansielle branche, og derfor er det vigtigt for vores dagligdag, at vi holder os opdateret på, hvad der rører sig i branchen – både i PFA men også i andre selskaber.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Jeg har taget STX, og herfra kan jeg desværre ikke bruge specielt meget i min hverdag. Men som elev var jeg på finanselevuddannelse, hvor jeg løbende var i skole. Det er ekstremt brugbart, og meget af det vi blev undervist i på skolen, bruger jeg i min dagligdag.  

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
De tre vigtigste ting for mig i mit arbejde i PFA er:
1. At udvikle sig hele tiden og sørge for at give kunderne den bedst mulige oplevelse og rådgivning.
2. Vores gode arbejdsmiljø. Det er vigtigt for mig, at jeg glæder mig til at komme på arbejde, og det sørger både min leder og mine kollegaer bestemt for i hverdagen.
3. De spændende og varierende arbejdsopgaver.   

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er et attraktivt sted at uddanne sig, fordi det er Danmarks største pensionsselskab, og det betyder, at der er masser af muligheder for at udvikle sig. Derudover har vi et rigtig godt arbejdsmiljø, både i min afdeling men også på tværs af virksomheden. Man kan mærke, at medarbejdende i PFA er engagerede, og det spreder en stor lyst til at gøre sit bedste og udvikle sig.   

Læs mere om PFA

 

PFA som arbejdsplads

PFA er en arbejdsplads med klare værdier - Professionel, Fair og Ansvarlig. Det gælder både overfor vores kunder og for vores kolleger. PFA udfylder en vigtig rolle for vores kunder og samfundet, som gør det meningsfuldt for os at gå på arbejde.

Læs mere  

 

Job i PFA

Har du mod på en spændende hverdag med høje ambitioner, nytænkning og professionalisme? Så se om vi har et job, der matcher dine kompetencer.   

Læs mere 

 

Corporate responsibility

For os er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar for samfundets udvikling. 

Læs mere