Finanselev i PFA

En uddannelse, der åbner mange døre

Som finanselev i PFA starter du på en uddannelse, der giver dig mange jobmuligheder i en spændende branche. Vi kan lære dig alt om pension og PFA’s mange andre forretningsområder, der skaber værdi for vores kunder. Du får base i rådgivningscentret, for her lærer du butikken at kende helt nede fra maskinrummet og ud til den enkelte kunde. Du bliver altså en vigtig brik, og du finder hurtigt ud af, hvor stor værdi du faktisk skaber. I takt med at dine arbejdsopgaver udvikler sig, stiger dit ansvar. Men det bliver i dit tempo og sammen med en masse gode kollegaer.

Prøv teorien af i praksis

Som finanselev i PFA kombinerer du skole og arbejde, og derfor er der ikke langt fra at afprøve teorierne i den virkelige verden. Din verden i PFA er hovedsageligt vores rådgivningscenter, hvor du skal hjælpe alle vores kunder med at få mest muligt ud af deres pensionsopsparing og forsikringer. På sigt bliver du selvkørende, men du er omgivet af dygtige og søde kollegaer, så vi tager os godt af dig og sørger for, at du kommer godt og sikkert fra start. 

I opstartsforløbet bliver du undervist i vores systemer, i kommunikation og i nogle af de pensionsfaglige emner, som du også lærer om på skolen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at rådgive og hjælpe vores kunder. 

Du starter sammen med andre elever, og vi gør meget for at skabe et godt sammenhold. Derudover får du tilknyttet en mentor, som giver dig sparring og støtter dig undervejs.

Efter to år har du mulighed for at blive ansat som kunderådgiver i PFA. Og hvis du vil videre, kan vi godt garantere dig, at der står mange døre åbne for dig med de erfaringer, du har fået hos os. Derfor kan uddannelsen være et rigtig godt springbræt videre rundt i PFA – eller videre ud i den finansielle verden. 

Mød vores tidligere finanselev

Det praktiske

Uddannelsen foregår i København, og den varer to år og en uge. Du vil undervejs være i praktik i PFA og gå i skole på Forsikringsakademiet. Uddannelsen består af 5 grundmoduler og 7 specialemoduler, der er målrettet personforsikring.

Du vil være på skolen i 12 moduler, der hver varer 2-5 dage. Undervisningen foregår sammen med elever fra andre finansielle virksomheder. Du specialiserer dig inden for pension og personforsikring samtidig med, at du får bred viden om generelle, finansielle forhold. 

Din arbejdstid er 36 timer om ugen, og du får løn under hele uddannelsen. Derudover får du også en fordelagtig pensions- og forsikringsordning.

Det får du også med

PFA er en ambitiøs virksomhed. Vi vægter fagligheden højt og har fokus på at skabe et godt samarbejde i afdelingerne, og det kan man kun i et sundt arbejdsmiljø med et godt kollegaskab. Du kommer til at arbejde i vores lækre, totalrenoverede domicil beliggende kun få meter fra Nordhavn Metro og det attraktive havnemiljø i Nordhavn. Vi tager os også godt af hinanden, så hver dag byder køkkenet på en lækker, økologisk frokost med et bredt udvalg til både kødspisere og vegetarer. Derudover er der frugt samt god kaffe og the, og du har mulighed for at hente frokost til hjemmearbejdspladsen eller tage take away med hjem. Vi har også vores egen café, hvor du kan købe morgenmad, smoothies, gode økologiske snacks eller lidt til den søde tand. På den sociale front er der mange muligheder for at dyrke fællesskabet med bl.a. yoga, fredagsbarer og vores medarbejderklubber: PFA Social Club, vinklubben, kunstklubben og idrætsklubben. 

Hvem kan søge?

For at søge ind som finanselev i PFA skal du have en disse uddannelser:

  • Studentereksamen (STX)
  • Højere handelseksamen (HHX)
  • HF
  • EUX

Derudover lægger vi vægt på erhvervserfaring, udlandsophold og andre spændende initiativer, der allerede har givet dig lidt ballast.

Hør hvad PFA's finanselever siger om arbejdspladsen

Mohammad Ashraf, Kunderådgiver

  • 23 år
  • Ansat siden september 2019
  • HF og Finanselev

Læs Mohammad fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i PFA’s rådgivningscenter og bliver snart færdig som elev efter et toårigt forløb. I PFA’s rådgivningscenter sidder vi primært og besvarer indgående opkald og mails. Her hjælper og rådgiver vi vores kunder telefonisk samt skriftligt. Det kan være alt fra oplysninger om deres policenummer til behovsafdækning på forsikringer samt udbetaling af pension.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det mest spændende og udfordrende for mig er, at jeg hele tiden taler med nye og forskellige kunder. Grunden til det både er spændende og udfordrende er fordi, alle vores kunder er forskellige. Derfor skal jeg som rådgiver lære den enkelte kunde at kende for at kunne yde den bedste service.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Min uddannelse er hovedsageligt bygget op omkring teori. Jeg lærer efterfølgende at bruge det i praksis, og derfor bruger jeg faktisk min uddannelse hver dag, når jeg taler om pension med vores kunder. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
1. At jeg giver kunderne den bedst rådgivning som muligt og få dækket deres behov.
2. At jeg udvikler mig hele tiden og lærer noget nyt i mit arbejde og på samme tid bliver udfordret hver dag.
3. At vi har et godt fællesskab.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er en meget attraktiv virksomhed for mig fordi, vi er kundeejet, som betyder der ingen investorer er bag virksomheden. PFA er generelt en arbejdsplads med et meget socialt og energisk miljø, hvilket jeg prioriterer højt.

Sarah Wulff, Kunderådgiver

  • 25 år
  • Ansat siden september 2020
  • STX og Finanselev

Læs Sarah fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg er elev i PFA´s rådgivningscenter, og mine primære opgaver er at besvare kundehenvendelser både på telefon og mail. Jeg sidder klar til at besvare kundernes spørgsmål, som både kan være simpel hjælp om pension men også længere rådgivningssamtaler. De forskellige opkald og mails dækker mange områder, og det gør vores hverdag spændende og varieret. Det er rart, at alle dage ikke er ens og det er dejligt med kundekontakt i dagligdagen. 

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Pension er ikke et emne, som alle mennesker ved noget om eller har helt styr på. Derfor er det spændende at komme i dybden med området og kunne forklare kunderne tingene på en måde, så de kan forstå det. Det er spændende, at jeg også selv lærer mere om pension og løbende får ny viden, så jeg bliver mere og mere tryg ved stoffet. 

Det kan være udfordrende at holde sig opdateret med de mange ændringer og regler i den finansielle branche, og derfor er det vigtigt for vores dagligdag, at vi holder os opdateret på, hvad der rører sig i branchen – både i PFA men også i andre selskaber.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Jeg har taget STX, og herfra kan jeg desværre ikke bruge specielt meget i min hverdag. Men som elev er jeg på finanselevuddannelse, hvor jeg løbende er i skole. Det er ekstremt brugbart, og meget af det vi bliver undervist i på skolen, bruger jeg i min dagligdag.  

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
De tre vigtigste ting for mig i mit arbejde i PFA er:
1. At udvikle sig hele tiden og sørge for at give kunderne den bedst mulige oplevelse og rådgivning.
2. Vores gode arbejdsmiljø. Det er vigtigt for mig, at jeg glæder mig til at komme på arbejde, og det sørger både min leder og mine kollegaer bestemt for i hverdagen.
3. De spændende og varierende arbejdsopgaver.   

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er et attraktivt sted at uddanne sig, fordi det er Danmarks største pensionsselskab, og det betyder, at der er masser af muligheder for at udvikle sig. Derudover har vi et rigtig godt arbejdsmiljø, både i min afdeling men også på tværs af virksomheden. Man kan mærke, at medarbejdende i PFA er engagerede, og det spreder en stor lyst til at gøre sit bedste og udvikle sig.   

Læs mere om PFA

 

Hvem er vi?

PFA er et kundeejet pensionsselskab med mere end 1,3 millioner kunder og omkring 1400 medarbejdere. Vores formål er at give danskerne frihed til at leve det liv, de ønsker.  

Læs mere 

 

Job i PFA

Har du mod på en spændende hverdag med høje ambitioner, nytænkning og professionalisme? Så se om vi har et job, der matcher dine kompetencer.   
  

Læs mere 

 

Corporate responsibility

For os er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar for samfundets udvikling. 
   

Læs mere