Finanselev i PFA

En uddannelse, der åbner mange døre

Som finanselev i PFA starter du på en uddannelse, der giver dig mange jobmuligheder i en spændende branche. Vi kan lære dig alt om pension og PFA’s mange andre forretningsområder, der skaber værdi for vores kunder. Du får base i rådgivningscentret, for her lærer du butikken at kende helt nede fra maskinrummet og ud til den enkelte kunde. Du bliver altså en vigtig brik, og du finder hurtigt ud af, hvor stor værdi du faktisk skaber. I takt med at dine arbejdsopgaver udvikler sig, stiger dit ansvar. Men det bliver i dit tempo og sammen med en masse gode kollegaer.

Prøv teorien af i praksis

Som finanselev kombinerer du skole og arbejde, og derfor er der ikke langt fra at afprøve teorierne i den virkelige verden. I PFA er du hovedsageligt i vores rådgivningscenter, hvor du skal hjælpe vores kunder med deres pensionsopsparing og forsikringer. På sigt bliver du selvkørende, men du er omgivet af dygtige og søde kollegaer, så vi tager os godt af dig og sørger for, at du kommer godt fra start. 

Et trygt forløb
Du starter sammen med andre elever, og vi gør meget for at skabe et godt sammenhold. Derudover får du tilknyttet en mentor, som giver dig sparring og støtter dig undervejs. I opstartsforløbet bliver du undervist i vores systemer, i kommunikation og i pensionsfaglige emner, som du også lærer om på skolen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at rådgive og hjælpe vores kunder. 

Et springbræt videre
Som færdiguddannet finanselev har du mulighed for at blive ansat som kunderådgiver i PFA. Hvis du vil videre et andet sted, kan vi garantere dig, at der står mange døre åbne med de erfaringer, du tager med dig. Derfor kan uddannelsen være et rigtig godt springbræt videre rundt i PFA – eller videre ud i den finansielle verden.

Mød vores tidligere finanselev

 

Det praktiske

Som finanselev er du både i praktik i PFA og går i skole på handelsskolen. Uddannelsen varer to år og en uge og består af 5 grundmoduler og 7 specialemoduler, der er målrettet personforsikring. Både skole og praktik foregår i København. 

Undervisning på handelsskole

Du vil være på skole i 12 moduler, der hver varer 2-5 dage. Undervisningen foregår sammen med elever fra andre finansielle virksomheder, og du specialiserer dig inden for pension og personforsikring samtidig med, at du får bred viden om generelle, finansielle forhold.

Du får løn under uddannelsen

Din arbejdstid i PFA er 36 timer om ugen, og du får løn under hele uddannelsen. Derudover får du også en fordelagtig pensions- og forsikringsordning.

Det får du også med

Du kommer til at arbejde i vores lækre, totalrenoverede domicil lige ved Nordhavn Metro og det attraktive havnemiljø. I PFA vægter vi fagligheden højt, og derfor har vi fokus på at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø i afdelingerne. Hver dag byder køkkenet på en lækker, økologisk frokost med et bredt udvalg til både kødspisere og vegetarer, og der er frugt, kaffe og the. Du har også mulighed for at hente frokost til hjemmearbejdspladsen og bestille dagens menu som take away. Vi har også vores egen café, hvor du kan købe morgenmad, smoothies, gode økologiske snacks eller lidt til den søde tand. 


På den sociale front er der mange muligheder for at dyrke fællesskabet med blandt andet yoga, fredagsbarer og vores medarbejderklubber: PFA Social Club, vinklubben, kunstklubben og idrætsklubben. 

Hvem kan søge?

For at søge ind som finanselev i PFA skal du have en disse uddannelser: Studentereksamen (STX), Højere handelseksamen (HHX), HF, EUX

Derudover lægger vi vægt på erhvervserfaring, udlandsophold og andre spændende initiativer, der allerede har givet dig lidt ballast.

Kickstart din karriere som finanselev i PFA

Tag dine første skridt til en spændende karriere midt i det attraktive Nordhavn. I løbet af to år får du en uddannelse, der udvikler dig og klæder dig på med vigtige kompetencer til din videre vej. Du kan glæde dig til en arbejdsdag i et ungt miljø med godt humør, højt tempo og en tjekket arbejdsplads med attraktive vilkår. Du får naturligvis løn under uddannelsen.

 

Hør hvad PFA's finanselever siger om arbejdspladsen

Mobin Ashraf, Kunderådgiver

  • 23 år
  • Ansat siden september 2019
  • Færdig som Finanselev i PFA

Læs Mohammad fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i PFA’s rådgivningscenter og onboarder alle nye kunder. I
PFA´s rådgivningscenter sidder vi primært og besvarer indgående opkald og mails. Her hjælper og rådgiver vi vores kunder telefonisk samt skriftligt. Det kan være alt fra oplysninger om deres policenummer til behovsafdækning på forsikringer samt udbetaling af pension.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det mest spændende og udfordrende for mig er, at jeg hele tiden taler med nye og forskellige kunder. Grunden til det både er spændende og udfordrende er fordi, alle vores kunder er forskellige. Derfor skal jeg som rådgiver lære den enkelte kunde at kende for at kunne yde den bedste service.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Min uddannelse er hovedsageligt bygget op omkring teori. Jeg lærer efterfølgende at bruge det i praksis, og derfor bruger jeg faktisk min uddannelse hver dag, når jeg taler om pension med vores kunder. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
1. At jeg giver kunderne den bedst rådgivning som muligt og få dækket deres behov.
2. At jeg udvikler mig hele tiden og lærer noget nyt i mit arbejde og på samme tid bliver udfordret hver dag.
3. At vi har et godt fællesskab.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er en meget attraktiv virksomhed for mig fordi, vi er kundeejet, som betyder der ingen investorer er bag virksomheden. PFA er generelt en arbejdsplads med et meget socialt og energisk miljø, hvilket jeg prioriterer højt.

Sarah Wulff, Kunderådgiver

  • 25 år
  • Ansat siden september 2020
  • Færdig som Finanselev i PFA

Læs Sarah fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg er i PFA´s rådgivningscenter, og mine primære opgaver er at besvare kundehenvendelser både på telefon og mail. Jeg sidder klar til at besvare kundernes spørgsmål, som både kan være simpel hjælp om pension men også længere rådgivningssamtaler. De forskellige opkald og mails dækker mange områder, og det gør vores hverdag spændende og varieret. Det er rart, at alle dage ikke er ens og det er dejligt med kundekontakt i dagligdagen. 

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Pension er ikke et emne, som alle mennesker ved noget om eller har helt styr på. Derfor er det spændende at komme i dybden med området og kunne forklare kunderne tingene på en måde, så de kan forstå det. Det er spændende, at jeg også selv lærer mere om pension og løbende får ny viden, så jeg bliver mere og mere tryg ved stoffet. 

Det kan være udfordrende at holde sig opdateret med de mange ændringer og regler i den finansielle branche, og derfor er det vigtigt for vores dagligdag, at vi holder os opdateret på, hvad der rører sig i branchen – både i PFA men også i andre selskaber.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Jeg har taget STX, og herfra kan jeg desværre ikke bruge specielt meget i min hverdag. Men som elev er jeg på finanselevuddannelse, hvor jeg løbende er i skole. Det er ekstremt brugbart, og meget af det vi bliver undervist i på skolen, bruger jeg i min dagligdag.  

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
De tre vigtigste ting for mig i mit arbejde i PFA er:
1. At udvikle sig hele tiden og sørge for at give kunderne den bedst mulige oplevelse og rådgivning.
2. Vores gode arbejdsmiljø. Det er vigtigt for mig, at jeg glæder mig til at komme på arbejde, og det sørger både min leder og mine kollegaer bestemt for i hverdagen.
3. De spændende og varierende arbejdsopgaver.   

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er et attraktivt sted at uddanne sig, fordi det er Danmarks største pensionsselskab, og det betyder, at der er masser af muligheder for at udvikle sig. Derudover har vi et rigtig godt arbejdsmiljø, både i min afdeling men også på tværs af virksomheden. Man kan mærke, at medarbejdende i PFA er engagerede, og det spreder en stor lyst til at gøre sit bedste og udvikle sig.   

Læs mere om PFA

 

Hvem er vi?

PFA er et kundeejet pensionsselskab med mere end 1,3 millioner kunder og omkring 1400 medarbejdere. Vores formål er at give danskerne frihed til at leve det liv, de ønsker.  

Læs mere 

 

Job i PFA

Har du mod på en spændende hverdag med høje ambitioner, nytænkning og professionalisme? Så se om vi har et job, der matcher dine kompetencer.   
  

Læs mere 

 

Corporate responsibility

For os er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar for samfundets udvikling. 
   

Læs mere