Billetter

Kom med til en inspirerende dag til favorabel pris. Begrænset antal billetter!

Køb billet

Program

Oplev Poul, Line og Svend

Kom med til en hyggelig og inspirerende dag, der kan gøre dig klogere på, hvordan du får det liv, du drømmer om.

Program

Det gode seniorliv handler om mere end god økonomi. Med alderen følger vigtige erfaringer, større fokus på livskvalitet og mere fri-vunden tid. Men med alderen følger der også ændringer i dine behov og ønsker til den måde, du lever dit liv på. I princippet er det ikke afgørende hvilken alder du har – det handler mere om, hvilket liv du vil leve. PFA sætter fokus på fremtiden for seniorer med spændende foredrag, debatter og interessante udstillere. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal siddepladser til foredragene. 

Her kan du se dagens spændende program.

       
Camilla Holm og Cecilie Hother
Kl. 10.20 – Velkommen til PFA Seniorforum

Koncerndirektør i PFA Camilla Holm og TV-vært Cecilie Hother, byder velkommen og præsenterer dagens program og oplægsholderne. 


 

Poul Nyrup Rasmussen
Kl. 10.30 – Frivillighed skaber trivsel

Som protektor for Det Sociale Netværk besøger Poul Nyrup Rasmussen, PFA Seniorforum. Det Sociale Netværk arbejder med sundhedsfremme: ”Vi vil forbedre den sociale og mentale trivsel i det danske samfund”. Poul Nyrup Rasmussen fortæller om muligheder ved ”frivillighed” og hvordan frivilligt arbejde bidrager til mental sundhed og trivsel – glæden ved at hjælpe andre!


 

Kl. 11.00 –Pause

 


   
Bente Klarlund og Chris MacDonald
Kl. 12.00 – Et spændende u-turn i livet

Nutidens seniorer er mere aktive, sunde og købestærke end tidligere, og det kan give et spændende u-turn i livet. Det kan du høre om til dette foredrag, hvor vi har skræddersyet et unikt makkerpar til PFA Seniorforum med Bente Klarlund, sundhedsforsker og professor, og Chris MacDonald, foredragsholder og klummeskribent. Kom og hør deres syn på sundhed, trivsel og det gode seniorliv.


 

Kl. 13.05 –Pause

 


 
Anne Skare Nielsen
Kl. 13.30 – Facts, trends, myter og magiske øjeblikke for fremtidens seniorliv

Anne Skare Nielsen, Skandinaviens førende fremtidsforsker, kommer og giver sit bud på det kommende seniorboom. Hvordan påvirker det Danmark og den enkelte dansker? For nogen er alderdommen allerede aflyst, pensionen bliver til pauser – og måske lurer et alderdomsoprør lige om hjørnet!

 


        
Paneldebat: Line Baun Danielsen, Jacob Holbraad, Aske Juul Lassen og Jesper Brask Fischer
Kl. 14.10 – Det danske erhvervsliv har brug for seniorer

Mere end nogensinde før er der brug for seniorer på arbejdsmarkedet! Men gør virksomhederne nok for at gøre det attraktivt at blive, og hvad kræver det af lovgivningen? Hvad viser forskningen, at der skal til, hvis seniorerne skal kunne holde til – og have lyst til - at arbejde til en høj alder? Kom med til debat når PFA’s programchef Jesper Brask Fischer giver spørgsmålene videre til direktør i DA Jacob Holbraad, journalist Line Baun Danielsen og Lektor i aldringsforskning Aske Juul Lassen.


 

Kl. 15.00 –Pause 

 


 
Rasmus Pilegaard
Kl. 15.20 – Pension og verdensøkonomi – hvor er vi på vej hen?

Seniorstrateg Rasmus Pilegaard giver en status på markedsøkonomien, afkast og forventninger til udviklingen i 2023, der økonomisk kom hårdt fra start med krig i Ukraine, høj inflation og stigende renter. Du får også et indblik i, hvordan PFA skaber det bedst mulige afkast af dine pensionsmidler.


 
Svend Brinkmann
Kl. 15.50 – Er lykken mulig for seniorer?

Svend Brinkmann, professor, forfatter og radiovært sætter fokus på de muligheder seniorer har for at leve et godt og meningsfuldt liv – det man kunne kalde et vellykket liv. For hvad sker der egentlig med identiteten, og hvordan holder man gejsten oppe, når det er farvel til arbejdet?

 
Mette Ravn
Kl. 11.10 – Velkommen til PFA Seniorforum

Mette Ravn, senior kommunikationskonsulent, byder velkommen og præsenterer dagens program og oplægsholderne.


 
Camilla Schjølin Poulsen
Kl. 11.15 – Sådan kan du fortsætte din levestandard

Camilla Schjølin Poulsen, privatøkonom i PFA, stiller skarpt på økonomisk frihed samt muligheder og fordele ved at planlægge sin pension i god tid. Kom og hør, hvad du skal være opmærksom på, for at du kan få din opsparing til at vokse, så den passer til din levestandard – og dine drømme.


    
HEIMDALL’s
Kl. 11.45 – Høretab påvirker din livskvalitet

 


 

Legal Desk
Kl. 12.05 – Fremtidsfuldmagt skaber sikkerhed for dig og dine nærmeste

 


 

Kl. 12.25 – Pause 

 


      
Paneldebat: Max Pedersen, Abelone Glahn, Lis Karlin og Ulrik Ahrendt-Jensen
Kl. 13.00 – Fremtidens seniorboliger

I takt med den voksende andel af seniorer skal det danske boligmarked også tilpasses. Kom og hør antropolog Max Pedersen og direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen fortælle om fremtidens boligtrends, fleksible løsninger og de mange spændende muligheder indenfor seniorboliger. Du kan også møde forfatter Abelone Glahn og Lis Karlin der begge bor i seniorbofællesskaber og her giver beretninger fra virkelighedens seniorliv.

 


 

Kl. 13.50 – Pause 

 


 
Blå Kors Genbrug
Kl. 14.00 – Få det bedste ud af dit seniorliv  

 


 
Interview med kunde 
Kl. 14.15 – Overgangen fra arbejdsliv til seniorliv

 


 

Kl. 14.50 – Pause 

 


   
Samtale: Carsten Holdum og Jesper Brask Fischer
Kl. 15.15 – Vil du også gå på pension som 54-årig?

Carsten Holdum pensionerede sig selv som 54-årig efter eget valg. Opsparing har været et af hans store mål i livet, og det har krævet benhård planlægning af økonomien. Nu høster han frugterne og har masser af tid til have og børnebørn i det nybyggede familiehus, der rummer tre generationer. Hør Carstens historie og vejen til målet.

 


 
Viktors Farmor
Kl. 15.40 – En eventyrlig rejseoplevelse

Mød eventyrer og rejsebureauejer Esben, der som senior rejser ud i verden.

Billetter

PFA Seniorforum er for alle, og du kan sikre dig en billet til favorabel pris, hvis du er en del af PFA. 
Det koster 135 kr. for hele dagen, inkl. 1 x kaffe og kage. Ønsker du at tage din bedre halvdel eller en ven med, så kan din ledsager også købe en billet for 135 kr. Prisen i døren er 165 kr.