Billetter

PFA Seniorforum er for alle, og du kan sikre dig en billet til favorabel pris, hvis du er en del af PFA. Det koster 135 kr. for hele dagen, inkl. kaffe og kage. Prisen i døren er 165 kr.

Køb billet

Program

Oplev Poul, Line og Svend

Kom med til en hyggelig og inspirerende dag, der kan gøre dig klogere på, hvordan du får det liv, du drømmer om.

Program

Det gode seniorliv handler om mere end god økonomi. Med alderen følger vigtige erfaringer, større fokus på livskvalitet og mere fri-vunden tid. Men med alderen følger der også ændringer i dine behov og ønsker til den måde, du lever dit liv på. I princippet er det ikke afgørende hvilken alder du har – det handler mere om, hvilket liv du vil leve. PFA sætter fokus på fremtiden for seniorer med spændende foredrag, debatter og interessante udstillere. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal siddepladser til foredragene. 

Her kan du se dagens spændende program.

 
Cecilie Hother
Kl. 10.20 – Velkommen til PFA Seniorforum

Cecilie Hother, iværksætter og TV-vært, byder velkommen og præsenterer dagens program og oplægsholderne. 


 
Anne Skare Nielsen
Kl. 10.30 – Facts, trends, myter og magiske øjeblikke for fremtidens seniorliv

Anne Skare Nielsen, Skandinaviens førende fremtidsforsker, kommer og giver sit bud på det kommende seniorboom. Hvordan påvirker det Danmark og den enkelte dansker? For nogen er alderdommen allerede aflyst, pensionen bliver til pauser – og måske lurer et alderdomsoprør lige om hjørnet!


   
Bente Klarlund og Chris McDonald
Kl. 12.05 – Et spændende u-turn i livet

Nutidens seniorer er mere aktive, sunde og købestærke end tidligere, og det kan give et spændende u-turn i livet. Det kan du høre om til dette foredrag, hvor vi har skræddersyet et unikt makkerpar til PFA Seniorforum med Bente Klarlund, sundhedsforsker og professor, og Chris McDonald, foredragsholder og klummeskribent. Kom og hør deres syn på sundhed, trivsel og det gode seniorliv.


 
Poul Nyrup Rasmussen
Kl. 13.45 – Frivillighed skaber trivsel

Som protektor for Det Sociale Netværk besøger Poul Nyrup Rasmussen, PFA Seniorforum. Det Sociale Netværk arbejder med sundhedsfremme: ”Vi vil forbedre den sociale og mentale trivsel i det danske samfund”. Poul Nyrup Rasmussen fortæller om muligheder ved ”frivillighed” og hvordan frivilligt arbejde bidrager til mental sundhed og trivsel – glæden ved at hjælpe andre!

 


         
Paneldebat: Line Baun Danielsen, Jacob Holbraad, Lars L. Andersen og Jesper Brask Fischer
Kl. 14.15 – Det danske erhvervsliv har brug for seniorer

Mere end nogensinde før er der brug for seniorer på arbejdsmarkedet! Men gør virksomhederne nok for at gøre det attraktivt at blive, og hvad kræver det af lovgivningen? Hvad viser forskningen, at der skal til, hvis seniorerne skal kunne holde til – og have lyst til - at arbejde til en høj alder? Kom med til debat når PFA’s programchef Jesper Brask Fischer giver spørgsmålene videre til direktør i DA Jacob Holbraad, journalist Line Baun Danielsen og professor i sundt arbejdsliv på NFA Lars L. Andersen.

 

 


 
Rasmus Pilegaard
Kl. 15.20 – Pension og verdensøkonomi – hvor er vi på vej hen?

Seniorstrateg Rasmus Pilegaard giver en status på markedsøkonomien, afkast og forventninger til udviklingen i 2023, der økonomisk kom hårdt fra start med krig i Ukraine, høj inflation og stigende renter. Du får også et indblik i, hvordan PFA skaber det bedst mulige afkast af dine pensionsmidler.


 
Svend Brinkmann
Kl. 16.00 – Er lykken mulig for seniorer?

Svend Brinkmann, professor, forfatter og radiovært sætter fokus på de muligheder seniorer har for at leve et godt og meningsfuldt liv – det man kunne kalde et vellykket liv. For hvad sker der egentlig med identiteten, og hvordan holder man gejsten oppe, når det er farvel til arbejdet?

 
Mette Ravn
Kl. 11.10 – Velkommen til PFA Seniorforum

Mette Ravn, senior kommunikationskonsulent, byder velkommen og præsenterer dagens program og oplægsholderne.


 
Camilla Schjølin Poulsen
Kl. 11.15 – Sådan kan du fortsætte din levestandard

Camilla Schjølin Poulsen, privatøkonom i PFA, stiller skarpt på økonomisk frihed samt muligheder og fordele ved at planlægge sin pension i god tid. Kom og hør, hvad du skal være opmærksom på, for at du kan få din opsparing til at vokse, så den passer til din levestandard – og dine drømme.


    
Udstillere
Kl. 11.45 – Udstillere 
Udvalgte udstillere på PFA Seniorforum holder et kort oplæg.

 


      
Paneldebat: Max Pedersen, Abelone Glahn og Ulrik Ahrendt-Jensen
Kl. 12.30 – Fremtidens seniorboliger

I takt med den voksende andel af seniorer skal det danske boligmarked også tilpasses. Kom og hør antropolog Max Pedersen og direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen fortælle om fremtidens boligtrends, fleksible løsninger og de mange spændende muligheder indenfor seniorboliger. Du kan også møde forfatter Abelone Glahn, der selv bor i seniorbofællesskab og her giver beretninger fra virkelighedens seniorliv.

 


 
Udstillere
Kl. 14.00 – Udstillere 
Udvalgte udstillere på PFA Seniorforum holder et kort oplæg.

 


   
Samtale: Carsten Holdum og Jesper Brask Fischer
Kl. 15.15 – Vil du også gå på pension som 54-årig?

Carsten Holdum pensionerede sig selv som 54-årig efter eget valg. Opsparing har været et af hans store mål i livet, og det har krævet benhård planlægning af økonomien. Nu høster han frugterne og har masser af tid til have og børnebørn i det nybyggede familiehus, der rummer tre generationer. Hør Carstens historie og vejen til målet.


 
Udstillere
Kl. 15.35 – Udstillere 
Udvalgte udstillere på PFA Seniorforum holder et kort oplæg.

Billetter

PFA Seniorforum er for alle, og du kan sikre dig en billet til favorabel pris, hvis du er en del af PFA. 
Det koster 135 kr. for hele dagen, inkl. kaffe og kage, og du er meget velkommen til at tage din
bedre halvdel eller en ven med til samme pris. 
Prisen i døren er 165 kr.