PFA Helbredssikring

PFA Helbredssikring er en sundhedsforsikring, som giver dig mulighed for at komme hurtigt til undersøgelse og få behandling på hospitaler, klinikker og hos speciallæger. PFA Helbredssikring er ikke kun til dig selv. Der er også mulighed for at dine børn og din partner kan blive dækket. Læs mere om det nedenfor.

Log på Mit PFA og se, hvordan du er dækket

Sådan bruger du PFA Helbredssikring

 

1. Kontakt din læge

 
Du skal altid starte med at kontakte din egen læge for at sikre, at du kommer til den rigtige forundersøgelse og/eller får den rigtige behandling og at lægen dermed giver dig den korrekte henvisning eller anbefaling*.

*Hvis du har brug for behandling hos eksempelvis en osteopat, kiropraktor, diætist, zoneterapeut eller akupunktør, er det ikke nødvendigt med en lægehenvisning. I de fleste tilfælde vil det heller ikke være nødvendigt, hvis du har brug for behandling hos en psykolog i forbindelse med stress.

 

2. Anmeld din skade online


Når du har været i kontakt med din læge, har du mulighed for at lave en online anmeldelse eller ringe til os, for at få undersøgelsen og/eller behandlingen godkendt.

Foretager du en online anmeldelse, kan du regne med svar fra os indenfor 24 timer. 

Du vil efterfølgende modtage et brev via e-Boks eller Mit PFA, hvor vi opsummerer og fortæller dig, hvordan du kan komme i gang med undersøgelsen eller behandlingen.

Hvis du skal tale med en psykolog, vil psykologen ringe dig op, så I kan aftale en tid – og derfor sender vi dig ikke et brev i dette tilfælde.
   

 

3. Kom i gang med undersøgelse og behandling

   
Vi anviser normalt til et behandlingssted inden for PFA's kvalitetssikrede netværk.

Omkostningerne afregner vi normalt direkte med behandlingsstedet, så du slipper for selv at skulle lægge penge ud.
    

 

 

 

 

 

 

    


Vi anbefaler, at du logger på Mit PFA og ser, hvordan du helt præcist er dækket.

Hvad dækker PFA Helbredssikring?

Dækningen på PFA Helbredssikring varierer alt efter, hvilken aftale din arbejdsgiver/organisation har med PFA. Hvis du logger ind på Mit PFA, kan du se helt præcist, hvordan du er dækket.  

Se dine dækninger på Mit PFA her ›

Du kan benytte dig af mulighederne for undersøgelse, behandling osv. allerede fra den dag, du bliver omfattet af helbredssikringen, dog skal behovet for behandlingen være opstået i forsikringstiden.

Hvis du har tilmeldt dig en frivillig helbredssikring, skal du være opmærksom på, at der ikke er dækning de første 6 måneder for sygdomme, som er opstået, før din forsikring blev oprettet, eller sygdomme, der er opstået som følge heraf.
   

PFA Helbredssikring kan bl.a. dække

Behandling:
Kiropraktor
Fysioterapeut
Osteopat
Akupunktør
Zoneterapeut
Diætist

Udredning:
Udgifter til forundersøgelser

Operation/efterbehandling:
Behandlinger og efterkontrol på hospitaler, klinikker eller hos speciallæger
Receptpligtig medicin efter dækningsberettiget behandling
Speciallægeordineret genoptræning
Rekreationsophold
Midlertidig hjemmehjælp og hjemmesygeplejerske
Transport

Psykolog:
Behandling hos psykolog

Psykiater:
Undersøgelse og behandling for psykisk sygdom hos psykiater

Misbrug:
Behandling af misbrug af alkohol, medicin og andre rusmidler
Behandling af ludomani

Log på Mit PFA og læs i dine pensionsvilkår, hvilke dækninger der præcist gælder for dig ›

Det dækker din PFA Helbredssikring fx ikke

Kroniske sygdomme, som er opstået, før du fik PFA Helbredssikring, dog kan kroniske lidelser i bevægeapparatet være omfattet af din PFA Helbredssikring

Kosmetiske operationer, pandeløft, hængende øjenlåg

Briller, kontaktlinser, høreapparater eller tandbehandling

Behandlingsbehov, der er opstået, før du fik PFA Helbredssikring

Akutbehandlinger (fx vagtlæge eller skadestuesituationer)

Alternativ behandling

Log på Mit PFA og læs i dine pensionsvilkår, hvilke dækninger der præcist gælder for dig 

PFA Helbredssikring til dine børn

Har du PFA Helbredssikring, er dine børn under 24 år som oftest også dækket.

Kontakt os på 70 12 50 00, hvis dine børn ikke er dækket via din aftale med din arbejdsgiver/organisation, og du ønsker at købe Helbredssikring til dine børn.

 

PFA Helbredssikring Ung

Afhængig af hvilken variant af PFA Helbredssikring du har, vil du have mulighed for at købe en PFA Helbredssikring Ung til dine børn mellem 24 og 28 år.

    

PFA Helbredssikring til din partner

Når du har en PFA Helbredssikring, er det ofte muligt at tilkøbe forsikringen til din ægtefælle, samlever eller registrerede partner til en fordelagtig pris. Din partner kan købe forsikringen, hvis muligheden ligger i aftalen mellem din arbejdsgiver/organisation og PFA, med mindre din partner ikke bor i Danmark.

Det er en af dine fordele i PFA, og det giver tryghed at vide, at I begge er godt dækket – endda til en fordelagtig pris.

Hvis din ægtefælle, samlever eller registrerede partner har mulighed for at købe PFA Helbredssikring, skal I sammen udfylde en simpel blanket. Du kan enten printe og sende blanketten til PFA via post eller uploade den på Mit PFA ved at sende den i en besked (vælg ”Beskeder” på forsiden og derefter ”Ny besked”).

 

PFA Helbredssikring til dig mellem 60-79 år

Har du opsparing i PFA og er du fyldt 60 år, kan du og din ægtefælle eller partner købe en helbredssikring, hvis du ikke allerede har en via din arbejdsgiver.