Senkarriere

Forlæng arbejdslivet et par år

Inden du begynder at planlægge din pension, så overvej også hvordan du har lyst til at bruge de sidste år af dit arbejdsliv – det som vi kalder senkarrieren. Derfor anbefaler vi, at du tidligt starter dialogen med din arbejdsgiver, så du kan have de bedste arbejdsrammer ud fra de muligheder, din arbejdsplads kan tilbyde dig.

Forandring skal helst fryde 

Mærk efter i maven og gør dig tanker om, hvordan eventuelle forandringer kan skabe grobund for din arbejdsglæde. Det er nemlig meget individuelt, hvilke ønsker man har til forandringer på arbejdspladsen, og måske har du slet ikke lyst til at ændre noget. Mange, der lægger et par år mere på arbejdsmarkedet, trives godt med at overtage et job inden for deres speciale eller i en stilling, hvor de kan videregive deres mangeårige viden og erfaring.

Du kan fx tænke over:

  • Hvordan har du det på dit arbejde i dag?
  • Hvordan kan det blive endnu bedre?
  • Hvilke arbejdsopgaver har du lyst til at arbejde med?
  • Hvad skal der til for at give dig den perfekte arbejdsuge?

Start senkarrieren med en god dialog

For at lægge en god plan for din senkarriere kan du her få lidt inspiration til, hvordan du kan forberede dig til en dialog med din arbejdsplads.

Den vigtige forberedelse

Et godt sted at starte er at få overblik over, hvad der kan lade sig gøre økonomisk i forhold til dine behov og ønsker til fremtiden. Det er også vigtigt, at du gør dig klart, hvilken type job, du gerne vil have, og hvor meget ansvar du har lyst til at tage.   

Du kan for eksempel stille dig selv disse spørgsmål, der tager udgangspunkt i, hvor du er i livet og den karrierevej, du er på vej ud ad.

Din livsfase

- Hvad er vigtigt for dig netop nu?
- Har du den rigtige balance mellem arbejds- og privatliv?
- Løser du de rigtige arbejdsopgaver?
- Har du den fleksibilitet, du ønsker?


Din fremtid

- Hvad brænder du for?
- Hvilke drømme har du i forhold til dit arbejde?
- Hvordan vil du gerne have, at dit liv ser ud om to år?
- Hvad skal der til for at opnå dine ønsker?