Investerings-former i PFA

Den bedste investering er den, der giver dig ro i maven. Der er altid en risiko ved at investere, fordi markederne går op og ned, og derfor handler det om at mærke efter, hvilken risiko du er villig til at løbe i forhold til det afkast, du har mulighed for at få.
I PFA kan vores team af specialister investere for dig, men du har også mulighed for selv at investere din pensionsopsparing.

 

Lad PFA investere for dig

Når PFA investerer for dig, behøver du ikke selv at sætte dig ind i fx aktier, obligationer, boligmarked, renter eller alternative investeringer. Vores specialister forvalter dine penge på bedst mulige måde og ud fra dit valg om, hvilken risiko du er villig til at løbe i forhold til dine forventninger til afkast. Du kan vælge mellem fire forskellige risikoprofiler, der alle bliver investeret i markedsrente - det er dem, vi kalder profil A, B, C og D i PFA Plus. De fleste af vores kunder vælger at lade PFA investere deres opsparing.
Læs mere

Hvis du gerne selv vil investere

Med Du Investerer har du mulighed for selv at vælge de fonde, du vil investere dine penge i. Derfor anbefaler vi, at du har et indgående kendskab til investeringer og har tid og lyst til at sætte dig grundigt i muligheder og risici på de forskellige markeder. Du kan også vælge PFA Valgfri, hvor du selv vælger din investeringsrisiko i PFA’s fonde med lav og høj risiko. Med PFA Valgfri er din pensionsopsparing også dit eget ansvar.
Læs mere

Gennemsnitsrente

I gennemsnitsrente bliver din pensionsopsparing forrentet med en stabil depotrente, og du er garanteret en minimumsudbetaling, når du går på pension. Risikoen er lille, og tilsvarende er muligheden for at opnå et højt afkast begrænset. Det er PFA, som fastsætter depotrenten, og du har ingen indflydelse på investeringsvalget. Det vil sige, at du eksempelvis ikke har mulighed for at tilpasse investeringen, så den passer til din alder og risikoprofil.
Læs mere