PFA Seniorboliger

Når du er kunde i PFA, har du mulighed for at skrive dig op til PFA’s seniorboliger. De opfylder alle de behov, der typisk følger med den tredje alder. Der er almindelige boliger, servicerede seniorboliger og også seniorbofællesskaber, hvor du bor for dig selv, og samtidig har adgang til hyggelige og inspirerende fællesskaber lige udenfor døren.

Et seniorvenligt hjem

Dine ønsker til dit hjem ændrer sig typisk i takt med din alder, og derfor kan dine behov om bare fem eller 10 år være langt fra dine behov i dag. Hvordan tror du, du gerne vil bo til den tid?

Læs mereSe mindre

I takt med at du bliver ældre, så ændrer dine ønsker til dit hjem sig typisk også. Mange seniorer oplever, at de er friske og lever et aktivt liv, og derfor er der ikke et behov for en ny bolig lige nu. Valg af bolig er dog en beslutning, der rækker mange år frem i tiden, så det er vigtigt at tænke over fremtidige behov. Det kan eksempelvis være rart med en rummelig elevator, lave eller slet ingen dørtrin samt godt lysindfald og sikkerhed i boligen.

PFA’s seniorvenlige boliger er bygget eller renoveret efter disse – og mange flere principper – så du får et hjem, der løbende vil matche din alder og indfri ønsker til eventuelle særlige behov.

Tænk frem i god tid

Det kan være svært at tænke frem i tiden, men når det handler om din bolig, er det en god øvelse at tænke langt frem. Så kan du nemlig bedre planlægge efter dine ønsker.


Læs mereSe mindre

Hvornår skal du begynde at overveje en seniorvenlig bolig? Det er selvfølgelig meget individuelt og afhænger blandt andet af dit helbred, hvad du har lyst til og din situation. Det kan fx være, når børnene er flyttet hjemmefra, og der pludselig bliver alt for meget plads. Det kan også være, du bliver alene, og har brug for mere trygge rammer omkring dig.

Det vigtigste er, at du undersøger dine muligheder og så forestiller dig, hvad der vil være rigtigt for dig nu og 10-15 år frem i tiden. Der er nemlig en tendens til, at en flytning bliver mere og mere uoverskuelig jo ældre, du bliver.

    

Den sociale eller private seniorbolig

Vi er alle forskellige, og derfor bor vi også på forskellige måder. Der er både muligheder for at holde sig for sig selv, men også mulighed for sociale fællesskaber lige udenfor døren. Hvilken type er du?

Læs mereSe mindre

PFA Boliger giver dig adgang til forskellige typer seniorboliger. Vores PFA Seniorboliger er bygget efter PFA Seniorboligstandard, og du får din egen bolig, der er indrettet med specielle seniorvenlige tiltag.

Du kan også skrive dig op til PFA Seniorbofællesskab, hvor du har din egen bolig, og samtidig adgang til sociale fællesskaber og -arealer lige udenfor din dør.

PFA Seniorboliger

PFA Seniorboliger er seniorvenlige boliger, der er bygget efter PFA Seniorboligstandard. De første af slagsen kommer til at ligge i Odense, Hillerød, Viborg og Køge. Flere af seniorboligerne er en del af et større byggeri, der rummer både almindelige boliger og seniorvenlige boliger. Opskrivning til disse boliger er muligt 6 måneder før indflytning, og vi opfordrer derfor dem, som er interesserede i seniorboliger til løbende at holde øje med Findbolig.nu.

Læs vilkårene for PFA Seniorboliger i ”Spørgsmål og svar om PFA Seniorboliger og -bofællesskaber"

 
 

PFA Seniorbofællesskaber

PFA er i gang med at bygge to nye seniorbofællesskaber i Odense og Horsens. Her vil du have din private bolig samtidig med, at du er en del af et uforpligtende fællesskab. Seniorbofællesskabet i Odense vil være klar til indflytning primo 2021, og i Horsens forventes det at være klar ultimo 2022. Som kunde i PFA har du fortrinsret til seniorbofællesskaberne. Hvis du er interesseret i at høre mere om Seniorbofællesskabet i Odense og modtage invitation til åbent hus-arrangement, så kan du skrive dig på interesselisten.

Læs mere om PFA Seniorbofælleskab i Odense og skriv dig på interesselisten

Læs vilkår for PFA Seniorbofællesskaber i "Spørgsmål og svar om PFA Seniorboliger og -bofællesskaber"

Servicerede Seniorboliger

PFA vil i de kommende år introducere en helt ny type seniorbolig på det danske marked. Det sker i partnerskab med engelske Audley Group, som PFA er investor i. Parterne forventer at udvikle, opføre og drifte 10 projekter i hhv. Storkøbenhavn og Aarhus med op mod 2.600 servicerede seniorboliger i alt.

Boligerne, der bliver de første af slagsen i Danmark, kombinerer adgang til fællesfaciliteter som restaurant, bar, fitness og pool med muligheden for at tilkøbe praktisk hjælp og personlig pleje.

   
 

PFA Seniorboligstandard

PFA Seniorboligstandard opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Både vores seniorboliger og senior bofællesskaber bliver bygget efter PFA’s Seniorboligstandard. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA med rådgivning fra Statens Byggeforskningsinstitut - SBI.

Målet er, at nye boliger skal bygges efter PFA Seniorboligstandard i særligt udvalgte projekter. PFA bygger seniorvenlige boliger efter PFA Seniorboligstandard i Hillerød, Horsens, Viborg, Køge og Odense.

 

Spørgsmål og svar om PFA Seniorboliger og -bofællesskaber

1. Hvad er PFA Seniorboliger?

PFA Seniorboliger omhandler boligtyperne senioregnede boliger, seniorbofællesskaber og servicerede seniorboliger med pleje. Fælles for de tre former for seniorbolig er, at rammerne er tilpasset, så disse giver det bedste udgangspunkt for et liv i den 3. alder.

2. Hvem kan skrive sig op til en PFA seniorbolig?

For at skrive sig op til en seniorbolig skal du være kunde i PFA. Det vil sige, at du har opsparing eller forsikringer i PFA Pension eller er kunde i PFA Bank. Det er ikke muligt at opskrive forældre mv., og du skal selv have folkeregisteradresse i den lejlighed, du eventuelt bliver tilbudt.

Overfører du din opsparing ud af PFA, har du ikke længere mulighed for hverken at være skrevet på eller at blive skrevet på venteliste- eller interesselisten for PFA Boliger.

Kunder som har en pensionsordning i PFA Pension via LetPension, kan på nuværende tidspunkt ikke skrive sig op på ventelisten for PFA Boliger.

Betingelser for tildeling af en bolig:
- Du må ikke være registeret som dårlig betaler i RKI
- Det er ikke tilladt at benytte lejeboligen som delebolig
- Det er ikke tilladt at holde husdyr
- Det er ikke tilladt at ryge i lejeboligen
- Det er ikke tilladt at leje sin bolig ud fx via Airbnb
- Overtagelse på den anviste dato samt accept af standard lejevilkår og lejeniveau
- PFA kunden skal selv have folkeregisteradresse i den tildelte lejebolig      

3. Hvor mange seniorboliger er der til rådighed, og hvad koster de?

De fleste af vores seniorboliger er i gang med at blive bygget, hvor de fleste boliger forventes at stå klar i løbet 2021 og 2022. Pt. har vi planlagt 115 seniorboliger fordelt i Hillerød, Viborg, Køge og Odense. Ligeledes er vi i gang med at bygge 121 lejligheder i de to seniorbofællesskaber i Horsens og Odense.
Du kan allerede i dag, skrive dig på interesselisten til seniorboligerne inde på Findbolig.nu, her vil du modtage yderligere information omkring fremvisning, ledige boliger mv. 

Vi forventer at der vil blive bygget langt flere seniorboliger i fremtiden, end nævnt ovenfor.

Boligerne udlejes på markedsvilkår. Prisen afhænger af den enkelte seniorbolig, og du kan se priserne på Findbolig.nu. Der tages forbehold for, at priserne ændrer sig i forhold til det, som er oplyst. Det kan fx ske som følge af renovering.       

4. Hvad er forskellen på en PFA lejebolig og en seniorbolig?

Der er to primære forskelle på leje- og seniorboliger. 
Den første forskel vedrører ventelisten. Ventelisten for lejeboliger bygger på en ventelistelogik, hvor den der har været længst tid på ventelisten har førsteret til boligen. Ventelisten for seniorboliger bygger på et anciennitetsprincip, hvor den enkeltes anciennitet opgøres som perioden, hvor man har været PFA kunde.  

Den anden forskel vedrører boligens rammer. Rammerne for en seniorbolig er tilpasset de behov der typisk opstår i den 3. alder. Rammerne dækker f.eks. over krav til indgangspartier, elevatorer, størrelsen på badeværelset etc. disse krav kan ses i PFA’s Seniorboligstandard.

5. Hvor er boligerne placeret?

De første af PFA seniorboliger kommer til at ligge i Odense, Hillerød, Viborg og Køge. Flere af seniorboligerne en del af et større byggeri, der både rummer almindelige boliger og seniorvenlige boliger.  
PFA er ligeledes i gang med at bygge to nye seniorbofællesskaber i Horsens og Odense. 

6. Hvad er PFA’s Seniorboligstandard?

PFA Seniorboligstandard opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Både vores seniorboliger og seniorbofællesskaber bliver bygget efter PFA’s Seniorboligstandard. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA med rådgivning fra Statens Byggeforskningsinstitut - SBI. 

Målet er, at nye boliger skal bygges efter PFA Seniorboligstandard i særligt udvalgte projekter. PFA bygger seniorvenlige boliger efter PFA Seniorboligstandard i Hillerød, Horsens, Viborg, Køge og Odense.

Hent brochuren om PFA Seniorboligstandard >

7. Hvad er PFA Audley?

PFA vil i de kommende år introducere en helt ny type seniorbolig på det danske marked. Da projektet er relativt nyt, er der endnu ikke udarbejdet hjemmeside eller materiale omkring projektets indhold. Vi opfordrer derfor interesserede kunder til løbende at holde sig opdateret på PFA’s hjemmeside. Forventningen er, at vi i oktober kan dele nye projektinformationer.

8. Hvor kan du se din placering på ventelisten?

Det er ikke muligt at få oplyst status og placering på dine boligopskrivninger på seniorboliger, da der alene trækkes lister over interesserede, når en given seniorboligbolig bliver ledig. Her vil kunden på interesselisten med den længste medlemsanciennitet i PFA få tildelt boligen. 

9. Hvordan skriver du dig op til PFA’s seniorboliger?

Du skriver dig PFA’s seniorboliger via et link på Mit PFA (mitpfa.dk), der vil føre dig videre til www.findbolig.nu – hvor du også kan finde PFA’s almene lejeboliger og kollegier. Husk at oprette din Findbolig.nu profil gennem Mit PFA, for at kunne modtage din fortrinsret som PFA kunde. Det er ikke muligt at skrive sig op til PFA’s seniorboliger ved at kontakte PFA pr. telefon eller e-mail.

Når din profil er oprettet, kan du på Findbolig.nu under ’Find bolig’ og ’Venteliste bolig’ få et samlet overblik over alle PFA-koncernens udlejningsejendomme, ved at krydse af i feltet ”Medlemsfordele”. For kun at se PFA’s seniorboliger benyt filtret ”seniorbolig” under faciliteter. Når du finder en ejendom, der passer til dig, har du mulighed for at læse en uddybende beskrivelse af ejendommen og se billeder. Lejeboligerne er opdelt efter antal rum, kvm. og lejeniveau. Ønsker du at skrive dig op til boligen, markerer du det og vælger ’Angiv interesse’.

Der er ingen begrænsninger på hvor mange boliger, du kan skrive dig op til. Hvis du afviser et boligtilbud, 3 gange, skal du dog være opmærksom på, at du kommer nederst på listen - ikke kun for den pågældende bolig, men også for de øvrige boliger, du er skrevet op til. Derfor er det vigtigt, at du kun skriver dig op til præcis de ejendomme og boligtyper, du er interesseret i.

Når du har skrevet dig op til en bolig, kan du se dine boligvalg på Findbolig.nu under ’Min side’. Her kan du også ændre dine boligvalg. 

10. Hvad sker der, når du får tilbudt en seniorbolig?

Når en seniorbolig bliver ledig, bliver den tilbudt en række PFA-kunder, som er skrevet op på ventelisten.

Inden du får tilbudt en seniorbolig, vil din relation til PFA blive verificeret, og du vil få en e-mail om, at der ligger et boligtilbud under din profil på Findbolig.nu. Det er udlejers repræsentant for den bolig, du har skrevet dig op til, som vil kontakte dig og stå for den videre dialog, orientering om indflytningsdato og udarbejdelse af kontrakt, alternativt formidling til den administrator, som udarbejder lejekontrakten for udlejer. Boligen tilbydes flere interesserede samtidigt. Hvis flere interesserede takker ja til boligen, vil boligen blive tildelt den, som har den længste medlemsanciennitet i PFA. 

Det forudsættes, at du har en acceptabel kreditvurdering. Det betyder, at udlejers repræsentant for den bolig, som du bliver tilbudt, gennemfører en kreditvurdering forud for tildelingen af boligen. Det sker for at minimere risiko for tab. En kreditvurdering består af et opslag i RKI. Der foretages kun opslag i RKI på den person, som står til at få tildelt boligen. Udlejer tilbyder ikke boliger til personer registreret i RKI. 

Du må påregne, at der i forbindelse med overtagelse af en seniorbolig skal betales tre måneders depositum samt en måneds forudbetalt leje. 

11. Hvad sker der med din plads på ventelisten, når du bliver tilbudt en seniorbolig?

Hvis du takker ja til en bolig og får den?
Du får lov til at leje seniorboligen og fjernes derefter fra ventelisterne i samtlige af de boliger, du er skrevet op til. Du er velkommen til at skrive dig op igen.

Hvis du takker ja til en seniorbolig, men ikke får boligen?
Hvis du bliver tilbudt en seniorbolig og takker ja, men ikke får tildelt boligen, beholder du din plads på ventelisten.

Hvis du takker nej til en bolig?
Hvis du bliver tilbudt en seniorbolig og takker nej tre gange i træk, vil du blive noteret som passiv søgende, og skal derfor selv gå ind under din profil og markere dig aktiv igen. 
Når man er passiv søgende, vil man ikke få tilbudt boliger. Derfor er det vigtigt, at du kun skriver dig op til præcis de boliger, du er interesseret i. 

Hvis du ikke svarer på et tilbud om en bolig?
Hvis du ikke svarer på et boligtilbud, svarer det til, at du takker nej. Du vil derfor blive registreret som passiv søgende til de boliger, du har skrevet dig op til, hvis du tre gange i træk ikke svarer på et boligtilbud. 
Når man er passiv søgende, vil man ikke blive tilbudt boliger. Derfor er det vigtigt, at du kun skriver dig op til præcis de boliger, du er interesseret i. 

12. Hvor lang tid går der, før du får tilbudt en seniorbolig?

Det er ikke muligt at sige, hvor lang tid der går, før du får tilbudt en bolig. Det afhænger af, hvor mange seniorboliger, der er i den eller de ejendomme, som du er interesseret i, hvor ofte de bliver ledige, og hvor lang din medlemsanciennitet til PFA er. 

13. Hvorfor fremgår den seniorbolig, du har skrevet dig op til, ikke længere på boliglisten?

Hvis du tidligere har skrevet dig op til en eller flere boliger, der ikke længere optræder på boliglisten, kan det skyldes, at ejendommen ikke længere er tilgængelig, eller at du har fået tilkendt en bolig, hvorefter du automatisk fjernes fra alle opskrivninger. Er sidstnævnte tilfældet, er du velkommen til at skrive dig op på ny.

14. Hvordan afmelder du dig PFA seniorboliger?

Hvis du ikke længere ønsker at være skrevet op til en PFA Bolig, kan du ændre og slette dine ønsker på din profil under ’Min side’ på Findbolig.nu. Her kan du se dine opskrivninger, og trykke på ’Fjern min opskrivning’. Når du sletter/fjerner dig af listen, vil du blive afmeldt ventelisten.

15. Hvad sker der, hvis du ikke længere er kunde hos PFA?

Du kan kun få fortrinsret til en bolig, hvis du har opsparing eller forsikringer i PFA Pension eller er kunde i PFA Bank. Stopper du med at indbetale til din pensionsordning hos PFA Pension fx i forbindelse med jobskifte, kan du altså stadig være skrevet op til en bolig, hvis du forsat har en opsparing stående.

I forbindelse med tildeling af en bolig bliver din relation til PFA kontrolleret og er der ikke længere en relation, bliver du fjernet fra ventelisten til alle de boliger, du er skrevet op til.

Har du allerede fået tildelt en bolig, kan du blive boende, selvom du ikke længere er kunde hos PFA.

16. Hvad hvis du dør eller bliver skilt, mens du bor i en PFA seniorbolig?

Hvis du dør, mens du bor i en af PFA’s lejeboliger, kan dine efterladte blive boende i boligen, hvis de/den i forvejen har deres folkeregisteradresse i denne lejebolig.

Hvis du bliver skilt eller I flytter fra hinanden, mens du bor i en af PFA’s lejeboliger, kan du blive boende, hvis dit navn står på lejekontrakten - uanset om du er kunde i PFA Pension. Er det alene dit navn, der står på lejekontrakten, er det kun dig, som kan blive boende. Står både du og din (tidligere) ægtefælle/sambo på kontrakten, har I begge mulighed for at overtage boligen.

17. Hvad hvis du har eller får navne- og adressebeskyttelse?

Når du skriver dig op til en bolig, vil udlejer eller udlejers repræsentant for ejendommen få adgang til  dine kontaktoplysninger (navn, e-mail og telefonnummer Dette gælder uanset, om du har eller får navne- og adressebeskyttelse.

Ønsker du som følge af navne- og adressebeskyttelse ikke længere at dine kontaktoplysninger deles med udlejer og udlejers repræsentant, skal du afmelde dine boligvalg eller slette din profil på Findbolig.nu under ’Min side’. Når du fjerner dine valgte boliger, bliver du afmeldt og vil ikke længere blive kontaktet.

18. Hvor kan du finde information om din lejebolig?

Hvis du har spørgsmål om din bolig, skal du kontakte den ejendomsadministrator, som bistår udlejer. Du kan finde oplysninger om ejendomsadministratoren på din lejekontrakt.

19. Hvordan behandles personlige oplysninger?

Du kan læse mere om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger her.

20. Kan man ændre kontaktoplysninger på sin profil på Findbolig.nu?

Din profil på Findbolig.nu er knyttet op på dit valgte brugernavn. Du kan derfor til hver en tid ændre dine kontaktoplysninger på ’Min side’ under ’Min brugerprofil’. Det er vigtigt at vi altid har de korrekte oplysninger på dig, ellers vil du ikke modtage en notifikation om åbent hus, boligtilbud mv.

21. Hvordan finder jeg PFA’s seniorboliger?

På Findbolig.nu kan du under ’Find bolig’ filtrere på en række forskellige faciliteter i PFA’s ejendomme så som seniorbolig, altan, elevator, husdyr tilladt, parkering mv. på den måde er du sikker på at de ejendomme du skriver dig op til, indeholder netop de faciliteter som du har behov for.

22. Hvad betyder det, at du enten er aktiv eller passiv boligsøgende?

Hvis du er aktiv søgende, har du skrevet dig op til en eller flere boliger og kan modtage boligtilbud. 
Hvis du bliver markeret som passiv, eller selv markerer dig som passiv, vil du ikke længere modtage boligtilbud.

23. Hvad er Findbolig.nu?

Findbolig.nu er et site, der formidler ledige leje- og ungdomsboliger samt ventelisteboliger. Det er gratis for PFA kunder, som opretter en profil gennem Mit PFA, at ansøge ledige boliger og skrive sig op til venteliste boliger. 

Findbolig.nu er udviklet og ejes af DEAS A/S (CVR-nr. 20283416), der er en del af koncernen DEAS Holding A/S.

24. Hvordan bliver man verificeret som PFA kunde?

Du opnår fortrinsret ved at oprette din profil gennem Mit PFA. Når profilen er oprettet, er du verificeret PFA kunde på Findbolig.nu. Herefter kan du altid logge direkte ind på Findbolig.nu for at skrive dig op til PFA’s boliger.